MODE

Wie de sok past, trekke hem aan (+ winactie!)

7 maart 2017

sok

Sokken. Ze hebben in eerste instantie natuurlijk een praktisch nut. Het warm houden van je voeten bijvoorbeeld. Of zorgen dat je schoenen comfortabel zitten. Toch kan het verkeerde paar sokken zo een hele outfit verpesten. Jij kent ook vast wel het voorbeeld van de man met de perfecte outfit en de witte sportsokken… Eeuwig zonde! 

Gelukkig zijn er tegenwoordig enorm veel hippe herensokken te koop. M houdt het meestal bij veilig zwart, maar heeft toch ook een aantal leuke felgekleurde paren in zijn kast liggen. Sokken mogen gezien worden!

Ik weet nog wel dat we bijna gingen trouwen en M nog ‘even’ een paar sokken moest hebben dat goed paste bij zijn pak. Dat was nog niet zo eenvoudig! Gelukkig werden we destijds goed geholpen en gaf hij het ja-woord met een paar Falke herensokken aan zijn voeten. Een paar dat nu, bijna zes jaar later nog altijd in zijn sokkenla ligt. Over kwaliteit gesproken!

Zelf match ik mijn sokken eigenlijk nooit met mijn outfit, maar dat heeft vooral te maken met het feit dat je ze in mijn geval bijna nooit ziet. Ik draag immers in de winter vooral veel laarzen en anders vaak een panty of maillot. Maar dat neemt niet weg dat ik het niet leuk vind om een paar nieuwe sokken te krijgen met een vrolijk printje.

En onze kinderen? Die hebben volgens mij nog wel de meeste paren sokken van ons allemaal. Lise heeft alle kleuren van de regenboog en kiest graag zelf haar sokken voor de dag uit en bij Quinn probeer ik zijn sokjes waar mogelijk te matchen met zijn outfit. Hij draagt immers nog geen schoenen en dan is dat wel zo leuk.

Sokken als cadeautje

Cadeautjes kopen voor een manspersoon kan ontzettend lastig zijn. Dat weten we allemaal. Maar wat mij betreft is een paar sokken een perfect kleinigheidje! Dus wil je je man, vriend, vader of broer een cadeautje geven maar heb je totaal geen inspiratie? Geef dan eens een vrolijk paar sokken cadeau. Ik weet zeker dat je hem daar blij mee maakt. En je zorgt meteen dat de kans kleiner is dat hij in het vervolg dat paar witte sportsokken uit de kast trekt…

Winnen?

En nu iets heel tofs… ik mag namelijk iemand blij maken met een pakket van je favoriete sokken ter waarde van 50 euro! De winactie loopt via Instagram, dus zoek daar even de bijbehorende foto op en waag gerust een kansje!

Heb jij een duidelijke voorkeur voor een bepaald merk of type sokken en geef jij ze weleens cadeau?

De uitgelichte afbeelding is afkomstig van Shutterstock.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Hemdvoorhem.nl.

5 Comments

 • Reply Nicole 7 maart 2017 at 06:27

  Nee totaal geen voorkeur. Koop ze meestal in bulk zo’n 7pack ofzo haha. En raak ze ook altijd kwijt op een of andere manier!

  • Reply Monique 7 maart 2017 at 22:07

   Dat heb ik ook! Nou ja, vooral met de kindersokken eigenlijk. Zo vreemd!

 • Reply Essma 7 maart 2017 at 08:53

  Ik heb een voorkeur voor kwaliteit! Dan komen we vaak uit bij Falke. Mijn man heeft vooral dat in z’n la liggen. Ik ook een paar. Heb ook een aantal ‘Happy Socks’ die ik te leuk vind 😃…Esprit heeft ook een fijne kwaliteit.

 • Reply Marian B 7 maart 2017 at 20:13

  Heb niet echt een voorkeur, maar niet van die goedkope dunne sokken want daar zitten meteen gaten in … Geef eigenlijk nooit sokken cadeau, met Sinterklaas is dit zelfs afgeschaft als cadeau 😉 Ik doe helas niet mee want ik heb geen Instagram.

  • Reply Monique 7 maart 2017 at 22:12

   Haha, wat grappig dat jullie dat met Sinterklaas hebben afgeschaft. Jammer dat je dit keer niet mee kunt doen. Er komt deze week als het goed is nog een winactie online waaraan je gewoon via de blog mee kunt doen!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.