MODE

Schoenen kun je nooit genoeg hebben, toch? *

15 mei 2018

Zoals je misschien wel weet ben ik eind vorig jaar rigoureus mijn kledingkast gaan opruimen. Ik moet jullie nog steeds mijn capsule wardrobe van dit lenteseizoen laten zien (die komt er echt aan!), maar ik kan je alvast verklappen dat het me erg goed bevalt met een meer minimalistische garderobe. Wat schoenen betreft is dat echter een heel ander verhaal. Die kan ik veel minder makkelijk wegdoen dan kleding. 

Schoenen, zuiver functioneel of onderdeel van je stijl?

Voor mij zijn schoenen echt een onderdeel van mijn outfit. Ik beslis altijd eerst welke outfit ik aantrek en denk er vervolgens over na welke schoenen daar het beste onder passen. En juist door daar wat mee te experimenteren ontstaan vaak de meest verrassende combinaties. Het zorgt er trouwens ook voor dat ik van elk type schoen zo’n beetje wel een paar in mijn kast heb staan. Ik heb sneakers, ballerina’s, sandalen, enkellaarsjes, pumps en hoge laarzen. En nee, niet gewoon van elk soort één paar maar vaak ook nog meerdere kleuren. Aangezien een schoenmaat niet zo snel verandert en ik er zuinig op ben kan ik mijn favoriete schoenen vaak heel lang door dragen.

Zo anders is dat voor M. Hij heeft meestal twee paar schoenen per seizoen en een paar nette schoenen voor speciale gelegenheden. Als je een schoenenwinkel inloopt zie je vaak ook dat het gedeelte met herenschoenen stukken kleiner is dan dat met damesschoenen. Toch vind ik dat er ook voor heren enorm toffe schoenen te koop zijn. Als ik een man was zou ik het wel weten hoor! Chech bijvoorbeeld eens deze Floris van Bommel schoenen online. Zo mooi! Oke, ik snap dat je die niet aantrekt als je een potje gaat voetballen met je zoon, maar nette schoenen hoeft een man van mij echt niet uitsluitend aan op bruiloften en begrafenissen. Er ontstaat juist een leuke twist als je ze draagt onder een verder heel casual outfit. Bijvoorbeeld een jeans in een lichte wassing met daarboven een goed t-shirt.

Dus ja, als M dat ene nieuwe paar voor het seizoen weer binnen heeft zegt hij dat hij geen nieuwe schoenen nodig heeft. Maar misschien dat ik hem binnenkort toch maar eens laat spieken op Vanbommelschoenmode.nl. Hij kocht er zijn trouwschoenen, maar hij kan er vast ook slagen voor een ander tof paar…

Heb jij ook zoveel schoenen en zoveel méér in verhouding met de collectie van je partner?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.