MODE

Gouden kledingtips voor mannen *

27 februari 2020
kledingtips voor mannen

Ik vind het enorm leuk om met mode bezig te zijn. Niet alleen het shoppen ervan, maar ook het samenstellen van outfits of het bedenken wat ik naar dat feestje of die speciale gelegenheid kan aantrekken. Een vrouwendingetje? De meeste mannen die ik ken zijn in elk geval stukken minder met mode bezig. En dat is helemaal oké, maar toch denk ik dat veel mannen er met een aantal kleine tips stukken beter uit kunnen zien. Zonder daarvoor wekelijks te hoeven shoppen of urenlang voor de kast of spiegel te hoeven staan. Kan jouw man/vriend/broer/buurman nog wel wat kledingtips voor mannen gebruiken? Laat hem deze blogpost dan zeker even doornemen.

Schaf kwalitatief goede basics aan

De basis van je garderobe bestaat uit – de naam zegt het al – een aantal goede basics. Denk aan items als een zwart en wit t-shirt, een goede jeans, een net overhemd en een jasje. Jeans van Levi’s of PME Legend bijvoorbeeld vind ik erg mooi. Ook schoenen vind ik onderdeel uitmaken van de basis van je garderobe. Een van de belangrijkste kledingtips voor mannen vind ik dat die basics van goede kwaliteit moeten zijn en het liefst met zoveel mogelijk outfits te combineren. Aan basics kun je wat mij betreft best wat meer uitgeven, omdat je ze doorgaans langer draagt dan items die heel modegevoelig zijn of die je duidelijk na één seizoen zat bent. Kleding van kwaliteit en een mooie stof blijft bovendien lang mooi en draagt lekker.

Onderzoek welke stijl het beste bij je past

Verschillende mannen, verschillende stijlen natuurlijk. Waar voelt hij zich het lekkerst in? Wat staat hem het beste? Het shopt een stuk makkelijker als je een beetje weet in welke hoek je het moet zoeken. Is hij voor zijn werk verplicht hele zakelijke kleding te dragen, maar kleedt hij zich in zijn vrije tijd misschien het liefst wat meer casual? Het Nederlandse merk Cast Iron produceert nette kleding met een casual twist. Dat zou dus weleens een perfect match kunnen zijn. Ook de sportieve stijl zie je veel terug in het huidige modebeeld, maar daar kom ik aan het eind van deze blog nog even op terug. Belangrijk is trouwens ook dat kleding die je veel wilt dragen, lekker zit. Let daar dus op als je gaat passen.

Je hebt niet altijd dezelfde maat nodig

Een grote fout die niet alleen mannen maar ook veel vrouwen maken, is denken te weten welke maat je hebt en dan altijd standaard die maat uit het rek pakken. Met het idee dat je iets toch niet hoeft te passen, omdat dat nu eenmaal je maat is. Fout! De maatvoering kan tussen verschillende merken enorm verschillen. Daar komt nog bij dat ook de pasvorm van een kledingstuk voor een groot deel bepalend is. Geen lichaam is hetzelfde, dus neem gewoon twee maten die paskamer in en kijk daar welke het mooiste staat. Passen is trouwens sowieso belangrijk, want je ziet pas of een kledingstuk echt iets voor je doet en je er helemaal gelukkig van wordt, als je het aan hebt en jezelf in de spiegel bekijkt. Doe dat dus ook gewoon – of spoor hem aan dat te doen.

Sportkleding is voor het sporten

Ik zou nog even terugkomen op die sportieve stijl. Want hoewel ik hem erg kan waarderen, is er een groot verschil tussen ‘kleding in een sportieve stijl’ en ‘sportkleding’. Die laatste categorie draag je in de sportschool, op het voetbalveld of als je een vrije dag hebt en de hele dag wil Netflixen. Niet als je naar je werk gaat, of naar een feestje. Wat daar dan zoal onder valt? Vormloze joggingbroeken, voetbalshirts, oversized hoodies met grote logo’s… Heerlijke kleding om in te sporten of te ontspannen, maar gebruik het dus gewoon daarvoor.

Heb jij nog wat goede kledingtips voor mannen?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.