MODE

Nieuwe oorbellen – Een gouden duo! *

14 juli 2020

Bijna twee jaar geleden liet ik tweede gaatjes in mijn oren schieten. En ik heb er nog geen dag spijt van gehad. Wel moet ik zeggen dat ik niet zo vaak afwissel met oorbellen als ik vooraf had gedacht. Toch heb ik pasgeleden alle vier mijn oorbellen vervangen door een combinatie van twee nieuwe paartjes. Gouden knopjes die, toen ik ze uitzocht, al perfect bij elkaar leken te passen. En dat blijkt in de praktijk ook zo te zijn! Ik laat ze je graag van dichtbij zien.

Sinds ik weet dat ik een ‘warm’ kleurtype ben, draag ik eigenlijk bijna alleen nog maar gouden sieraden. Dat geldt in elk geval voor mijn initialenketting en mijn oorbellen. Dacht ik vroeger altijd dat goud me niet mooi zou staan, inmiddels kan ik me bijna niet meer voorstellen dat ik nog eens voor zilver zou kiezen. Het klopt gewoon als ik goud draag. Al moet ik zeggen dat ik lang niet alle gouden sieraden mooi vind. Bij goud vind ik het nog belangrijker dat het subtiel oogt. Voor een avondje uit of een feestje wil ik nog weleens uitpakken, maar mijn dagelijkse sieraden moeten vooral niet teveel opvallen. En deze oorbellen passen daarom perfect bij me!

Zijn ze niet prachtig?! Deze mooie oorbellen mocht ik uitzoeken bij Mostert Juweliers en dat was nog niet zo’n eenvoudig klusje. Het assortiment oorbellen is enorm en in de ‘gouden sectie’ vond ik verschillende oorbellen die perfect bij me leken te passen. En toen moest ik ineens denken aan het weekendje weg met mijn moeder in Deventer vorig jaar. Ik zag daar bij een juwelier hele mooie subtiele open, gouden rondjes, als stekertje. Ik heb ze toen niet gekocht omdat ik al best wat kleding had gekocht en vond dat ik even genoeg oorbellen had. Maar door die gedachte begon ik wat gerichter te zoeken en vond ik dus zomaar een zelfde soort gouden oorbelletje op de website van Mostert Juweliers!

Het leek me mooi om de grote ronde open oorbellen in het onderste gaatje te dragen en zocht daarom nog een paar wat daar goed mee matchte voor in het bovenste gaatje. En na even zoeken en drie keer checken of de afmeting klopte – ik was bang dat ze misschien te groot zouden uitvallen – vond ik hele mooie platte dichte rondjes. In mijn hoofd was de combinatie heel geslaagd en als ik het zo op foto en in de spiegel bekijk, vind ik het nog mooier dan ik gehoopt had dat het zou zijn.

Ik ben ontzettend blij met deze twee paar nieuwe oorbellen! Beide zijn trouwens 14 karaat goud. De open cirkels kosten € 79,- per paar, de dichte rondjes kosten € 64,- per paar.

Wat draag jij het liefst qua oorbellen en wat vind je van mijn nieuwe stekertjes? Is dit iets wat je zelf ook zou dragen?

*Disclaimer

1 reactie

  • Reply Jolanda W 14 juli 2020 at 20:47

    Inderdaad, hele mooie combinatie! Ik draag haast dagelijks andere oorbellen (meest zilveren stekertjes of hangertjes). Afhankelijk van kleding en waar ik zin in heb.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.