MODE

Mommy and Me make-over | lingerie

4 december 2017

Het is weer maandag en daarmee is het tijd voor het tweede deel van de Mommy and Me make-over. Een outfit kan nog zo mooi zijn, maar als dat wat je eronder aan hebt niet goed zit of past, voel je je niet lekker. En dus besloten we eerst de basis aan te pakken: lingerie. We zochten setjes voor elkaar uit en kregen hulp van twee deskundige dames.

Op uitnodiging van Livera reden we op een dinsdagochtend naar Asten, waar onlangs een geheel nieuw filiaal is geopend. Hetty en Ilse, twee onwijs vriendelijke medewerkers, stonden ons op te wachten. Hoewel ik vooraf dacht dat het best even gek zou zijn om met mijn blogvriendinnen lingerie uit te gaan zoeken, was het dat eigenlijk totaal niet. Na een korte kennismaking gingen we alledrie even ‘rondsnuffelen’. We waren net drie kleine meisjes in een snoepwinkel: wat een prachtige lingerie hing daar aan de wanden!

Vervolgens werden onze maten opgenomen. Aangezien we alledrie nog niet zo heel lang geleden zwanger waren én sinds die tijd flink wat kilo’s kwijtgeraakt, wisten we geen van drieën welke maat we nu precies hadden. Erg fijn dus om van mensen die er verstand van hebben te horen welke maat je ongeveer moet passen. Want, zo vertelden ze, pas bij het passen kom je erachter of de maat die je hebt gekozen ook echt de juiste is. De ene bh is de andere niet, dus passen is enorm belangrijk! En zo kan het dus voorkomen dat je van twee verschillende bh’s een verschillende maat nodig hebt.

Nicole en Charlotte gingen als eerste voor mij aan de slag. Ik had een beetje aangegeven waar ik naar op zoek was en gelukkig werd daar wel naar geluisterd. Uiteindelijk was het de bedoeling met twee setjes naar huis te gaan: een wat meer ‘basic’ setje voor elke dag en een wat meer sexy exemplaar voor als je jezelf eens extra vrouwelijk wil voelen. Een mooie uitdaging!

Ik ging met ongeveer zes verschillende bh’s de paskamer in. En wat voor een! Net als de winkel zagen ook de paskamers er piekfijn ingericht uit. Met een belletje waarop je kon drukken voor assistentie. En daar maakte ik dankbaar gebruik van, want Hetty en Ilse zagen in een oogopslag of een bh wel of niet goed zat en renden indien nodig direct terug de winkel in voor een maatje groter of kleiner.

Een bh van Chantelle, een van mijn favoriete merken, zat direct als gegoten. De andere waren het allemaal net niet helemaal. En dus werden er steeds weer nieuwe bh’s uit de winkel tevoorschijn getoverd. De dames werden op een gegeven moment erg enthousiast en lieten me van alles passen, ook dingen die ik zelf never nooit uit het rek had gehaald. We hebben wat af gelachen…

‘Oeh Monique, voor deze moet je de kindjes even uit logeren sturen’, klonk het vanuit de winkel. Ik dacht direct: waar gaan ze nu weer mee aan komen. Het was een voorgevormde bh met kanten rug van het merk Passionata. Iets waar ik zelf niet snel voor zou kiezen, maar ik was toch al buiten mijn comfortzone en besloot hem te passen.

Na enthousiaste reacties van zowel Charlotte, Nicole als de Livera-dames durfde ik zelf ook toe te geven dat ik me er best lekker in voelde. En toen ik als tip kreeg op zoek te gaan naar een mooie zwarte doorschijnende blouse voor erover was ik helemaal verkocht.

Beide setjes werden met een mooie hipster compleet gemaakt. Ik ben er zó blij mee!

Daarna was het de beurt aan Nicole voor twee mooie sets. Samen met Charlotte struinde ik de rekken af. We lieten ons daarbij adviseren door Hetty en Ilse die precies wisten welk model bh haar het beste zou passen. Shoppen voor mezelf vind ik leuk, maar iets uitzoeken voor een ander is ook heel tof om te doen. Zeker als daarna blijkt dat je kan inschatten wat iemand mooi vindt en wat juist niet.

En als laatste was Charlotte aan de beurt. Nicole en ik zaten al snel bij de groene bh’s te neuzen, omdat we wisten dat dat toch wel een favoriete kleur van haar is. Hetty en Ilse kwamen vervolgens met een mooie kanten bh aan die Charlotte echt prachtig stond!

En zo gingen we een paar uur(!) later niet alleen met een gevuld tasje, maar ook met een heel blij gevoel weer huiswaarts. De basis voor onze outfit is gelegd!

Volgende week staan onze (oudste) meisjes in de spotlights. Zij kregen elk een feestelijke outfit aangemeten!

Wat vind je van de setjes die ik mee naar huis nam? En weet jij welke bh-maat je precies hebt?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Livera.

8 Comments

 • Reply Kimberly 4 december 2017 at 07:12

  Mooi geslaagd hoor Monique! Ik vind het ook zo tof dat jullie dit met z’n drieën doen. Goed passend ondergoed is zo fijn!

  • Reply Monique 4 december 2017 at 20:26

   Dankjewel Kimberly! Blij dat je het leuk vindt om te lezen. Ik ben nog steeds blij dat we het idee tot uitvoering hebben gebracht.

 • Reply Maaike 4 december 2017 at 09:20

  Mooi geslaagd! Ik laat ook altijd de maat opmeten als ik nieuwe setjes koop. En ik koop alleen nog in de betere winkels als livera of hunkemoller. Het is zoveel fijner als het gewoon goed zit!

  • Reply Monique 4 december 2017 at 20:27

   Slim! Sinds ik het verschil in comfort heb ontdekt wil ook echt alleen nog maar goede lingerie. Zo belangrijk!

 • Reply Nicole 4 december 2017 at 10:19

  Je hebt zulke mooie setjes uitgekozen! En het was ook echt heel erg leuk om dit samen te doen, wanneer gaan we weer? 😉

  • Reply Monique 4 december 2017 at 20:28

   Ben er ook nog steeds heeel blij mee! Heb je volgende week tijd? 😉

 • Reply Charlotte 4 december 2017 at 12:22

  Het was zo gezellig! En die zwarte bh stond je zo mooi! Is dat weekendje al gepland? 😉

  • Reply Monique 4 december 2017 at 20:29

   Zeg dat wel! Ahh dank je en nee, helaas! Maar ik vind dat ik het ook prima thuis kan dragen, onder m’n huispak ofzo 😉

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.