LIFESTYLE MODE TAGS

Fashionista Tag – de mama-editie!

16 juli 2015

kledingtag

Het stond al een hele tijd op mijn wishlist: het verzinnen van een eigen blogtag! Er zijn natuurlijk al een hele hoop tags verzonnen en gemaakt, dus heel eenvoudig was het niet om nog met iets te komen wat er nog niet was. Het leek me leuk iets met kleding te doen, omdat ik helemaal gek ben op kleding voor mezelf en zeker op het aankleden van Lise. Nieuwe kleding shoppen, outfits bedenken, een stijl creëren, love it! Deze tag gaat dus over je eigen kleding en kledingstijl én die van je kind(eren)!

1. Hoe zou je je eigen kledingstijl omschrijven?

Vrouwelijk, met een sportief randje is denk ik de beste omschrijving van mijn kledingstijl. Ik houd bijvoorbeeld van een bloesje in een mooie stof en een zachte kleur, maar combineer dat dan graag met een stoere jeans en All Stars. Sinds ik moeder ben moet kleding voor mij naast mooi, vooral lekker zitten. Ik heb bijvoorbeeld geen zin om een hele dag in een blazertje te lopen waarin ik me niet lekker kan bewegen.

2. Heeft je kind of hebben je kinderen een specifieke kledingstijl en zo ja, hoe zou je die omschrijven?

Ik vind Lise wel een echt meisje-meisje, maar ook een stoer. Ik probeer haar daar ook naar te kleden. Zo vind ik jurkjes geweldig bij haar, maar dan vooral de wat sportievere varianten. Een jeansjurkje bijvoorbeeld, of het roze-wit gestreepte jurkje van Billy & Lilly dat ik voor haar kocht op de Negenmaandenbeurs. Verder draagt ze ook vaak een jeans met een leuk shirtje erop, of haar jeans rokje met in de winter een maillot  of legging eronder. De echt prinsesserige kleding vind ik haar niet staan.

fashionista tag

3. Wat is je lievelingskledingstuk?

Er is geen kledingstuk dat ik al jaren in mijn kast heb hangen en al die tijd mijn favoriet was. Het wisselt nogal, maar momenteel zijn dat donkere super skinny jeans van WE. Ik heb ze zelfs dubbel gekocht omdat ik bang ben dat ze niet meer te koop zijn zodra ik nieuwe nodig heb. De jeans zitten als gegoten en combineren bij een nette outfit met bloesje en pumps, maar kunnen ook heel goed casual worden gedragen met een t-shirt of topje en sneakers.

4. Waar shop je het liefst kleding voor jezelf? En waar voor je kind(eren)?

Voor mezelf shop ik graag kleding bij Zara, Costes en af en toe bij H&M. Ik moet zeggen dat ik niet heel erg merkvast ben. Zo bestelde ik voor onze vakantie een hele stapel leuke kleding van Vero Moda en Only bij Zalando, terwijl ik die winkels bijna nooit binnen stap.

Voor Lise shop ik het liefst bij Zara. Die winkel staat toch wel op nummer één. De kwaliteit van de kleding is (meestal) goed, het ziet er net wat specialer uit dan de items van H&M en de prijs is goed te doen. Ik shop voor Lise ook regelmatig bij Primark, maar moet zeggen dat ik daar nu al een tijdje niet meer ben geweest. Verder vind ik HEMA ook leuke baby- en kinderkleding hebben voor een zacht prijsje.

5. Wat trek je aan als je een avondje uit gaat?

Dat ligt er erg aan wat ik die avond precies ga doen. Voor een etentje kies ik graag voor een leuk bloesje met een zwarte broek of rokje. Ga ik een avondje dansen dan kies ik of voor een leuke top met een jeans of een jurkje. Het hangt ook een beetje van het weer en de precieze gelegenheid af wat ik uit de kast trek. Ik vind het in elk geval leuk om er voor zo’n avond speciale aandacht aan te besteden.

event3

6. Wat doe je met kleding die je (kind) niet meer draagt?

Voorlopig bewaar ik alle kleding die Lise niet meer past gesorteerd op maat in pastic bewaarboxen van Action. Mocht er ooit een klein zusje komen voor Lise, dan vind ik het leuk dat ik kleding van haar kan hergebruiken. Is dat niet zo, dan denk ik dat ik een gedeelte van de kleding ga verkopen, een deel geef ik weg en de rest gaat naar de kringloop of een ander goed doel.

Wat mijn eigen kleding betreft, die blijft eigenlijk standaard te lang in mijn kast hangen. Ik vind het lastig om kleding weg te doen. Denk altijd dat ik het vast ooit nog ga dragen. Tot ik in een opruimbui ben en in één keer een paar vuilniszakken vol kleding uit mijn kast haal die weg kan. Die verkoop ik dan op de rommelmarkt of gaat in zo’n speciale zak voor een goed doel. Heel soms gaat er wat naar mijn moeder.

7. Koop of krijg je weleens tweedehands kleding?

Toen ik zwanger was heb ik een tas vol zwangerschapskleding te leen gekregen van een vriendin. En toen we wisten dat ik zwanger was van Lise heb ik her en der kleding voor haar gekregen. Op rommelmarkten en bij de kringloop heb ik ook weleens kleding voor Lise gekocht en ik nam een paar Saltwater sandaaltjes voor Lise over van een andere mama op Instagram. Als je echt iets specifieks zoekt kan snuffelen tussen tweedehands kleding je zomaar opleveren waar je naar op zoek was.

8. Koopje scoren in de sale of krom liggen om een dure jas die je echt móet hebben?

Absoluut sale shoppen! Ik heb sowieso geen heel dure kledingsmaak. De laatste tijd let ik wel wat meer op de kwaliteit van de kleding die ik koop, maar (dure) merken alleen doen me niet zoveel. Ik koop liever een aantal kledingstukken waar ik blij mee ben, dan voor hetzelfde bedrag één jas die achteraf misschien een impulsaankoop blijkt te zijn. Daar komt nog bij dat ik van koopjes scoren in de sale echt een kick krijg. Als ik bijvoorbeeld zie dat iets eerst 50 euro kostte en ik het nu voor de helft van de prijs mag meenemen. Score!

9. Hoe kleed je je het liefst als je de deur niet uit hoeft?

In comfortabele kleding! In de zomer vaak niet meer dan een jurkje en als het wat kouder is in een lekkere jogging-/of pyjamabroek met een (oversized) trui erop. Ja, ik schaam me dan weleens als de bel gaat en ik de deur open moet doen. Maar comfortabel kunnen cocoonen op de bank is me dat wel waard.

10. Bepaalt je kind wat hij/zij aan wil en in hoeverre laat je hem/haar hier vrij in?

Lise begint nu ze bijna 20 maanden is zich wel steeds meer bewust te zijn van kleding, maar echt bepalen wat ze wel en niet aan wil doet ze nog niet. ‘Gelukkig’, denk ik daar stiekem bij, want nu ben ik tenminste nog volledig vrij om haar in door mij samengestelde outfits te hijsen. Ik ben heel benieuwd hoe het zal zijn als ze bepaalde dingen per se wel en andere per se niet wil dragen…

Ik hoop dat je de vragen en mijn antwoorden erop leuk vond om te lezen! Hierbij tag ik iedereen die zin heeft om deze tag van me over te nemen. In het bijzonder tag ik Manon & Bibian, Shirley en Nicole. Ik ben enorm benieuwd naar jouw antwoorden op de 10 vragen!

12 Comments

 • Reply Barbara 16 juli 2015 at 07:57

  Haha, heel herkenbaar. Zeker het gedeelte van kleding bewaren want het idee dat babyzusje dezelfde kleertjes aan kan hebben is toch zo leuk? En het deel “gelukkig” is het nog niet zo ver dat ze echt zelf bepalen wilt wat ze draagt. Alhoewel mijn dochter soms ècht NIET dat vestje aan wilt die ik haar aantrek. Schoenen wilt ze wel al zelf kiezen. Hellup! Hahaha

 • Reply Nicole 16 juli 2015 at 09:41

  Leuke tag heb je ervan gemaakt hoor! Qua kledingstijl heb ik hetzelfde met Fay..

 • Reply janske 16 juli 2015 at 10:31

  Wat een leuke tag! Ik ga hem ook even invullen 🙂

 • Reply Elisabeth 16 juli 2015 at 12:11

  Wat een superleuke tag, goed bedacht! Ik ga hem zeker onthouden en invullen.

 • Reply Vlijtig Liesje 17 juli 2015 at 11:25

  Leuke tag! Vooral de vraag om je eigen kledingstijl te omschrijven. Ik kom daar helemaal over aan het nadenken. Dat is nog niet eens zo makkelijk zeg….

 • Reply Fashionista Tag – de mama-editie! | Sweet Dreams 17 juli 2015 at 14:37

  […] de blog van Monique (Moonoloog.nl) kwam ik vandaag deze toepasselijke zelfgemaakte Fashionista – de mama editie – Tag […]

 • Reply janske 17 juli 2015 at 14:38

  Ik heb hem ook geplaatst 🙂

 • Reply Simovic-Vuceljic Natasa 17 juli 2015 at 17:46

  Leuke tag! 🙂 Liefs! x

 • Reply Fashionista Tag – de mama-editie! 19 juli 2015 at 08:00

  […] Monique ben ik getagd om haar tag in te vullen, de Fashionista Tag – de mama-editie! Omdat het over […]

 • Reply Tags: Een overzicht - Patricia neemt je mee 4 februari 2016 at 08:05

  […] Kledingtag de mama editie ~ Moonoloog […]

 • Reply Fashionista tag – Supermoms.nl 17 mei 2016 at 10:46

  […] ingevuld. De Fashionista tag, de mama editie, superleuk zeg. Ik kwam deze tegen via het blog van moonoloog!  Lezen jullie […]

 • Reply Het Grote Tag overzicht; vragenlijstjes die je op je blog vrij kan overnemen - Bloggerslijst 26 februari 2017 at 14:23

  […] Fashionisa tag – Monique […]

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.