MODE

Ik pas mijn kleding weer! Maar eh… wat trek ik aan?!

9 maart 2017

Na een zwangerschap weer lekker in je vel zitten is enorm veel waard. Dat kan ik na twee zwangerschappen met zekerheid zeggen. Voor een deel gaat het over het kwijtraken van de extra kilo’s en letterlijk (weer) lekker in je vel komen te zitten. Een ander belangrijk deel gaat over je lekker voelen in de kleding die je draagt. Ik verlangde na al die maanden in positiekleding weer erg naar mijn complete garderobe. Nu ik het meeste weer pas zou je zeggen dat ik helemaal happy ben met wat ik uit de kast trek. Toch is niets minder waar…  

Je kunt het gerust een kledingcrisis noemen. Ik heb echt meer dan genoeg kleding, maar op de een of andere manier lukt het me gewoon niet de juiste dingen bij elkaar te zoeken. Ook ben ik slecht in het wegdoen van oude kleding, waardoor mijn kast overvol ligt en hangt met items die ik nauwelijks of zelfs helemaal nooit draag. Ik ben er echt van overtuigd dat ik meer heb aan een kast waar van alle soorten kledingstukken één favoriet in hangt, dan aan een overvolle onoverzichtelijke massa kleding. Eigenlijk wil ik dus alles waar ik niet gelukkig van word, wegdoen.

Kleuradvies – welke kleuren laten mij stralen?

En dan kom ik bij het volgende: er hangen volgens mij ook redelijk wat kledingstukken die qua kleur niet veel voor me doen. Omdat ze me bleek maken doordat ze niet goed matchen met mijn huid- en haarkleur. Van een paar kleuren weet ik dat ze me goed staan, maar ik wil daar heel graag meer inzicht in krijgen. Zodat ik die ‘foute’ kleuren ook niet meer ga kopen. En dat gaat heel binnenkort gebeuren! Aanstaande zaterdag heb ik namelijk een afspraak staan met kleurstylist Marieke Haagen van Studiokleur.nl voor een uitgebreid kleuradvies! In het kort is dit wat er gaat gebeuren (bron: Studiokleur.nl):

“Bij het kleuradvies gaan we op zoek naar kleuren die in harmonie zijn met jouw natuurlijke uitstraling. Je eigen kleur haar, ogen en huid zijn hierbij bepalend. Met behulp van gekleurde doeken bepalen we je kleurtype. Je ziet meteen dat goede kleuren je natuurlijke uitstraling onderstrepen en versterken. Het tegenovergestelde zie je ook: verkeerde kleuren maken hard en vermoeid en kunnen je er zelfs ouder doen uitzien.”

Ik heb er ontzettend veel zin in! Na afloop zal ik een uitgebreid artikel schrijven over het advies dat ik heb gekregen en hoe zo’n analyse precies in zijn werk gaat. En mocht je naar aanleiding van mijn ervaring ook een individueel kleuradvies willen, dan kom je via mij in aanmerking voor een leuke korting!

Ben jij tevreden met je huidige garderobe, of zou jouw kledingkast ook wel een grondige opruimbeurt kunnen gebruiken?

De uitgelichte afbeelding is afkomstig van Shutterstock.

14 Comments

 • Reply Lilian 9 maart 2017 at 06:58

  Zo herkenbaar! Wat leuk dat je kleuren advies gaat krijgen, ik hoop dat je daarna wat beter in je kleren zal zitten.

 • Reply Charlotte 9 maart 2017 at 08:49

  Ik heb ook zo’n kleuradvies gehad vorig jaar maar ik moet eerlijk bekennen dat ik daar nooit naar kijk haha. Maar ik geloof dat mijn kledingkast ook wel een flinke opfrisbeurt kan gebruiken…

  • Reply Monique 9 maart 2017 at 21:19

   O wat jammer! Mij lijkt het echt wel handig tijdens het shoppen. Gelukkig ben ik niet de enige, haha. Misschien maar een gezamenlijke garderobe-voorjaarsschoonmaak houden 😉

 • Reply Lisette 9 maart 2017 at 09:46

  Zit ook op zo een punt…nu bijna 5 weken na mijn bevalling, maar pas veel kledingstukken nog niet of ze staan niet mooi. Dus ben ook alvast wat aan het ruimen en kan zeker ook weer wat nieuws gebruiken.

  • Reply Monique 9 maart 2017 at 21:18

   Gefeliciteerd nog! 5 weken is ook nog maar kort he… Maar opruimen is altijd fijn. Een beetje orde in de chaos 🙂

 • Reply Volgmama 9 maart 2017 at 12:10

  Ik ben ook flink aan het opruimen. Ik heb nog lang positiebroeken gedragen na de zwangerschap haha..

  • Reply Monique 9 maart 2017 at 21:15

   Oh ik ook een tijdje hoor. Zeker in het begin zaten die het lekkerst. Maar ben nu wel weer toe aan mooie nieuwe dingen 🙂

 • Reply Gerdi 9 maart 2017 at 13:46

  Hier moet ik ook nodig weer eens door de kast, maar vooral maar eens goed shoppen voor de zomer. Zo’n kleuradvies is super leuk om te doen.

  • Reply Monique 9 maart 2017 at 21:14

   Ja ik ga ook lekker wat voorjaars- en zomerkleding inslaan!

 • Reply Nicole 9 maart 2017 at 14:55

  Ik zou wel wat meer in de garderobe willen. Heb bijna niks meer..

  • Reply Monique 9 maart 2017 at 21:11

   Na de bevalling maar eens lekker shoppen jij!

 • Reply Jessica 9 maart 2017 at 19:10

  Wat leuk! Ik ga je site zeker eens in de gaten houden voor de leuke kortingsactie, want dit wil ik al heel lang maar ik vind het best wel aan de prijs.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.