MODE SHOPPEN

Een nieuwe wereld vanaf maat 92

14 januari 2016

esprit3

Kleding shoppen voor mijn kleine meid heb ik altijd enorm leuk gevonden. In het begin de schattige boxpakjes, later de lieve zachte babykleertjes en weer wat later de ‘echte’ outfits. Ik begon ook steeds meer een stijl te ontdekken die ik bij Lise vond passen en waarin ik haar er het leukst uit vond zien. Toen Lise maat 86 had, ontdekte ik dat ik sommige kleding in die maat wat te baby-achtig begon te vinden. Maar sinds ze enkele maanden geleden groot genoeg was voor kleding in maat 92 ging er een hele nieuwe wereld voor me open.

In de meeste kledingwinkels is de baby- en kinderkleding verdeeld in verschillende ‘maatcategorieën’. Het begint natuurlijk bij de kleinste maatjes, van maat 50/56 tot en met maat 86. Juist, de kleding voor de allerkleinsten loopt in de meeste gevallen tot en met maat 86. Toen Lise die maat ontgroeide werd ik er in eerste instantie best sentimenteel van dat ze dus blijkbaar al uit een hele matenreeks gegroeid was. Tot in ontdekte hoe tof de kleding vanaf maat 92 is en vooral hoeveel keuze er in die maten is!

Ook online wordt de kleding meestal op maat gesorteerd. Op de website van een winkel als Esprit zie je dit heel duidelijk. De kleding voor baby boys en baby girls loopt tot en met maat 86. En bij de mini boys en mini girls vind je de kleding vanaf maat 92. Toch nog ‘mini’ dus, gelukkig. Maar vaak wel enorm veel meer keus!

Wat de volgende maatcategorie precies is, weet ik niet. Volgens mij zijn de verschillende merken en winkels daar iets minder eenduidig over. Maar gelukkig duurt het nog een hele tijd voordat we daar aan toe zijn. Eerst maar eens op zoek naar de mooiste items in maat 92/98. Zeker nu het sale is ben ik lekker aan het rondneuzen in mijn favoriete webshops en winkels.

Herken jij het gevoel dat je had toen je kind uit de kleinste maten groeide? En ben jij vervolgens toch ook wel erg blij met de ruime keuze die je hebt vanaf maat 92?

3 Comments

 • Reply Maud 14 januari 2016 at 11:32

  Aha! Ik ben dus niet de enige met dit probleem. Kon ik eerst goed shoppen, vind ik het nu maar niks dat ik bij de meidenkleding moet kijken. Jaaaa… onze muis zit ook sinds kort in 92.
  Snel maar weer gaan shoppen 🙂

 • Reply Jeroen 14 januari 2016 at 14:28

  Hier zit de dochter (3,5 jaar) ondertussen al een tijdje in +92 reeks. Meestal is het nu maat 110 / 116 maar soms ook 122. Dit hangt echt van merk / winkel, want soms past een 104 ook nog. Toch moeten we meestal een maatje groter kiezen, want ze is bij de grootste van haar klasje. Zo verschillende maten is niet echt handig om online te shoppen voor onze dochter.

 • Reply Wilmaaa 15 januari 2016 at 13:49

  Als ik bij de H&M loop kan ik niet wachten tot maat 92, haha!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.