MODE

Inspiratie: jurkjes voor een zomerse bruiloft *

19 juli 2019

Wie trouwt in de zomer hoopt natuurlijk op mooi zomers weer. Met een beetje geluk kan de ceremonie in de buitenlucht plaatsvinden. Op een landgoed bijvoorbeeld, op het strand of in een andere mooie omgeving. Ben je uitgenodigd voor zo’n zomerse bruiloft, hier of misschien zelfs in het buitenland, dan zul je op zoek moeten naar een outfit die daar goed bij past. Ik zet een aantal leuke bruiloftsjurkjes op een rij waar je op zo’n zomerse trouwerij perfect mee voor de dag kunt komen. Ook heb ik nog een aantal do’s en don’ts waar je rekening mee kunt houden bij het shoppen van een bruiloftsoutfit.

Jurkjes voor een zomerse bruiloft

Als bruiloftsgast is het niet de bedoeling je zo te kleden dat je het middelpunt bent van de aandacht. Die eer is uiteraard voor de bruid (en bruidegom). Maar je wilt er natuurlijk wel leuk en feestelijk bij lopen. Met onderstaande suggesties lukt dat zeker. Zoals je ziet en misschien ook wel weet, zijn printjes op het moment helemaal in. Mits je ervan houdt en de print niet té uitgesproken is, kan dit prima voor een zomerse bruiloft. Ik ben zelf helemaal weg van de romantische bloemenprint. Super leuk! Maar zijn printjes niet zo je ding, dan zijn er gelukkig nog opties genoeg. Een zachtroze jurkje doet ook erg zomers en lieflijk aan. Wil je wat chiquer voor de dag komen dan is donkerblauw bijvoorbeeld erg mooi.

Van links naar rechts en van boven naar beneden zie je:
1. Lichtroze plissé jurk
2. Lichtblauwe overslagjurk met bloemen en laagjes
3. Lichtroze jurk met open rug
4. Roze Cheetah midi-jurk
5. Witte jurk met bloemen
6. Midi overslagjurk met bloemen

Alle jurkjes hierboven zijn van het merk My Jewellery. Daar vind je naast dit soort mooie bruiloft jurkjes ook hele toffe andere kleding, sieraden en accessoires. Ik heb er voor mijn vakantie een aantal hele leuke kledingitems gescoord. Ik zal kijken of ik daar binnenkort nog een outfitpost aan kan wijden.

Bruiloftoutfit do’s

Zoals beloofd sluit ik deze blog af met een aantal do’s en don’ts. Wat moet je nu juist wél en wat absoluut niet doen als het gaat om je bruiloftsoutfit?

Je kunt beter WEL:

X Voor een outfit gaan waar je je lekker in voelt. Je zal de eerste, en helaas ook de laatste, niet zijn die een jurk koopt die niet lekker zit of net te kort of te lang is. Doe geen concessies en ga voor die outfit waar je je de beste versie van jezelf in voelt. Dan straal je dat uit en kun je optimaal van deze feestelijke dag genieten.

X Checken of het bruidspaar een dresscode in het leven heeft geroepen voor de grote dag. Dit wordt meestal aangegeven op de uitnodiging voor de bruiloft. Lees die dus nog even goed door voordat je gaat shoppen!

X Goed passend ondergoed dragen onder je mooie kleding. En dat wil zeggen: ondergoed dat niet knelt, niet doorschijnt en geen lelijke naden heeft die je door de kleding heen kunt zien.

X Kiezen voor accessoires die subtiel aanwezig zijn en de outfit helemaal afmaken.

X Voldoende aandacht besteden aan mooie schoenen voor onder je outfit. Kies een klassieke pump of ga voor een wat meer comfortabele sleehak. Wie geen dag en avond op hakken kan lopen doet er goed aan om voor de zekerheid schoenen zonder hak of sandalen/slippers mee te nemen.

Bruiloftoutfit don’ts

Wat je beter NIET kunt doen:

X De allerbelangrijkste regel om rekening mee te houden als je naar een bruiloft gaat is GEEN wit te dragen. Wit is voor de bruid en daar moet je van wegblijven.

X Kies ook geen té opvallende of sexy jurk. Nogmaals, de bruid hoort in het middelpunt van de belangstelling te staan. Het codewoord is ‘subtiel’. Ga voor vrouwelijk als je daarvan houdt, maar zorg dat het subtiel blijft.

X Schoenen die compleet de plank misslaan (te casual of lomp bijvoorbeeld) of schreeuwerige accessoires, kunnen je hele outfit verpesten. Denk goed na over de complete look en pas hem thuis een aantal keer voor de grote dag aanbreekt. Als je helemaal tevreden bent kan er niets meer misgaan en ben jij klaar om te stralen!

Ben jij weleens op een zomerse bruiloft geweest? En indien je zelf getrouwd bent, in welk seizoen was dat?

Afbeelding zomerse bruiloft afkomstig van Shutterstock.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.