MODE

Geboortesteen sieraden – alles wat je moet weten *

27 december 2022

Geboortesteen sieraden zijn veelzijdig en worden door veel dames gedragen. Zo zijn er vrouwen die een geboortesteen dragen die past bij de maand waarin zij zelf zijn geboren. Iedere maand heeft namelijk zijn eigen unieke edelsteen. Ook kiezen veel moeders ervoor om de geboortesteen van hun kind in een sieraad te dragen. Ook andere belangrijke gebeurtenissen in het leven, zoals bijvoorbeeld een bruiloft of jubileum, kunnen worden herdacht door het dragen van een geboortesteen sieraad.

Deze unieke sieraden zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Van ringen met diamant tot kettingen met kleurrijke edelsteen, het kan allemaal. Ook mooie armbanden en charmante hangers kunnen een geboortesteen bevatten. Deze sieraden zijn al jarenlang populair. Men geloofde vroeger namelijk al dat de bijzondere geboortestenen helende krachten zouden hebben. Het zijn dus ook sieraden met een rijke geschiedenis.

Wat zijn geboortesteen sieraden?

De naam zegt het eigenlijk al, een geboortesteen sieraad is een sieraad met daarin een edelsteen die bij een bepaalde maand past. Ben jij geboren in de maand januari? Dan is de granaat jouw geboortesteen. Maar ben je geboren in de maand mei, dan is de populaire smaragd jouw geboortesteen. Iedere maand heeft zo zijn eigen geboortesteen. Sommige geloven dat deze steen bepaalde eigenschappen met zich meedraagt die passen bij de persoon die is geboren in de betreffende maand. Zo kan het dragen van een bepaalde geboortesteen innerlijke rust met zich meebrengen. Althans, dat is de populaire gedachte waar veel mensen zich aan vasthouden. Wat mij betreft een prachtige gedachte.

De geboortesteen kan geplaatst worden in diverse sieraden. Zodoende bestaan er verschillende soorten geboortesteen sieraden. Van prachtige ringen tot charmante halskettingen, een geboortesteen collectie is groots en veelzijdig. Of je nu gaat voor een gouden geboortesteen hanger met initiaal of een minimalistische ring met prachtige steen, met dit bijzondere juweeltje kom jij hoe dan ook goed voor de dag.

Waarom zijn geboortesteen sieraden populair?

De grootste reden achter de populariteit van geboortesteen sieraden, is uiteraard het feit dat deze prachtig zijn om te zien. Het is werkelijk waar een lust voor het oog. Al in de oudheid waren geboortestenen populair. Toentertijd geloofde men dat de edelstenen helende krachten met zich meedroegen. Alhoewel deze gedachte vandaag de dag niet meer door iedereen wordt gedeeld, zijn er nog genoeg mensen die een geboortesteen dragen met een bijzondere achterliggende betekenis.

Het dragen van een geboortesteen sieraad zou geluk brengen. Ook zou het geluk brengen om de geboortesteen van iemand te dragen die jou dierbaar is. Of dit ook inderdaad zo is, laten we in het midden. Dit is iets wat ieder voor zich mag bepalen. De veelzijdigheid en luxe uitstraling van de geboortestenen maakt dat iedere vrouw eigenlijk wel een geboortesteen sieraad in haar juwelenkistje wil hebben. Je kunt er simpelweg alle kanten mee op. Het is bovendien een goede investering. Alhoewel de ene edelsteen zeldzamer is dan de andere, zijn geboortesteen sieraden over het algemeen hoog in kwaliteit. De drager kan er dan ook lange tijd plezier van hebben.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.