MODE

Een hemd voor hem *

5 februari 2018

Kleding kopen is niet M zijn grootste hobby. Sterker nog, als hij vindt dat hij niets nodig heeft zal hij niet snel de stad in gaan. Iets dat ik me in de verste verte niet kan voorstellen. Nu sleep ik hem weleens mee, maar onlangs kwam er gewoon een kledingstuk naar ons toe. Dat is dan toch weer het gemak van online winkels. Er werd speciaal voor M een overhemd bezorgd!

Van webwinkel Hemdvoorhem.nl ontving M een prachtig lichtblauw overhemd van Michaelis. Het was geen complete verrassing, want vooraf moest ik natuurlijk zijn maat doorgeven. En toen bleek maar weer dat ik niet echt thuis ben in de wereld van mannenkleding. Want wat is een boordmaat nu weer?

Boordmaat meten

Gelukkig is Google nog altijd mijn beste vriend in dat soort situaties. Na wat zoekwerk ontdekte ik dat de boordmaat van een overhemd samenhangt met de maten van de rest van het hemd. Zoals de lengte van de mouwen en het shirt. Maar die boordmaat wisten we nog niet en moesten we dus opmeten. Al snel wist ik precies wat ik moest doen. Helemaal niet moeilijk gelukkig, al konden we het niet zonder in de lach te schieten. Tja, zoiets doe je ook niet elke dag natuurlijk.

Kleren maken de man

De dag nadat het hemd binnenkwam paste M het aan. Het past, maar had qua model denk ik nog een maatje kleiner gemogen. Het hemd is namelijk een slim fit en valt bij M wat ruim. Maar hij vindt het goed zitten en is er blij mee, dus laten we vooral niet moeilijk doen.

‘Eh… Chiel? Ik moet wel een paar mooie foto’s hebben van jou met dat hemd’, probeerde ik voorzichtig. Voordat hij mij moest fotograferen in vier(!) verschillende outfits voor dit artikel, mocht M zelf voor de lens. En dat deed hij helemaal niet onverdienstelijk. Al hadden we het overhemd toch beter eerst even kunnen strijken voor we een fotoshoot hielden… Daar moet je maar even doorheen kijken als het lukt.

En, wat vinden jullie? Staat hem best goed toch?

Winkelt jouw man/vriend graag of doet hij het net als M alleen als het écht moet?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Hemdvoorhem.nl.

4 Comments

 • Reply Maaike 5 februari 2018 at 08:53

  Mijn man koopt ook regelmatig wat bij HvH. Ze hebben daar fijne witte shirts voor onder een overhemd. En ze hebben overhemden van het merk Olymp. Dat zijn mooie overhemden die je niet hoeft te strijken! Aanrader!

  • Reply Monique 5 februari 2018 at 19:47

   Fijne tip, dank je!

 • Reply Essma 5 februari 2018 at 09:38

  Het staat hem goed hoor! Jammer dat het idd niet gestreken was (probeerde er wel doorheen te kijken 🙈)! Ik zou er een donkerdere riem op dragen omdat het nu anders voor teveel contrast zorgt en de aandacht naar de riem gaat i.p.v. het overhemd! Verder heel mooi! 😄 Sorry voor het ‘gezeur’ 😅

  • Reply Monique 5 februari 2018 at 19:48

   Ja, ik zag pas bij het bewerken van de foto’s dat het toch best wel opviel. En de tip van de riem is een goeie, hij moet sowieso nodig een nieuwe!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.