MODE

Een apenpak voor carnaval *

20 februari 2019

Over anderhalve week is het zover. Dan barst het hier in het zuiden weer los. Carnaval. You love it or you hate it, gaat voor dit feest zeker op. Ik ken genoeg mensen in mijn omgeving die er niets mee hebben. Maar ik ken er nog meer die het fantastisch vinden. En ja, daar hoor ik zelf ook bij geloof ik. Er staan alweer voor vier dagen dingen op de planning. En anders dan andere jaren weet ik ook al precies wat ik aan ga trekken. Sowieso ga ik twinnen met allebei mijn kinderen. Hoe leuk is dat?!

Mensen die ik vertel dat ik een ‘apenjurk’ heb gekocht voor carnaval, kijken me over het algemeen wat glazig aan. En ik snap wel dat je niet helemaal begrijpt wat je je daarbij voor moet stellen. Tot je het ziet, want eigenlijk is het heel logisch, toch? De jurk is van een soort fleecestof en daardoor lekker warm. Dat het ook té warm kan zijn ontdekte ik toen ik vorig weekend op een soort pre-carnavalsfeestje was, in een grote hal waar het op zichzelf al vrij benauwd is. Dit is meer een pakje voor buiten langs de optocht of in een (niet overvolle) tent. Maar ik vind het wel geweldig leuk staan en, ook niet onbelangrijk, het zit heerlijk. De lange staart aan de achterkant is niet altijd even praktisch, maar als je die aan je arm vastmaakt heb je er eigenlijk geen last meer van.

En dan die twee kleine aapjes natuurlijk. Wat zijn ze lief hè? Hun apen-onesies kregen we van Vegaoo. Een webshop waarvan ik de naam niet kan uitspreken, maar die wel van alle markten thuis is als het om carnavalskleding voor kind en volwassene en feestartikelen gaat. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het. Van superhelden tot cowboys en van indianen tot de leukste dierenkostuums. In die laatste categorie hebben wij dus onze slag geslagen.

Kinder apenpak voor carnaval

De apenkostuums zijn van zachte fleecestof gemaakt en zitten daardoor heerlijk. Bovenop zitten twee ronde oortjes met een pluimpje haar ertussen. Dat vind ik zo schattig staan! Op de bovenste twee foto’s zie je dat er ook een staart aan zit, maar deze is niet zo lang als die bij mijn pakje en daar hebben de kinderen dus over het algemeen ook geen last van (hij hangt niet op de grond wanneer ze lopen). Er zit een soort ijzerdraad in waarmee je de staart ook nog in een bepaalde vorm kunt buigen.

Er is alleen één ‘maar’… Ik vind de kostuums erg klein vallen. Quinn draagt hier een maat 3/4 jaar en die past perfect. Maar hij is pas 2 jaar… Lise draagt een maat 5/6 jaar en die past haar nét (terwijl ze 5 jaar is). Op foto 1 zie je dat hij te kort is voor haar lange benen, maar met een maillot is dat wel op te lossen. Ik zou dus adviseren zeker een maat groter te kopen dan je normaal zou doen.

Het apenkostuum voor kinderen kost €19,99
De apenjurk voor volwassenen kost €59,99

Vier jij elk jaar carnaval en zo ja, weet je al hoe je dit jaar verkleed gaat?

*Disclaimer

2 Comments

 • Reply Charlotte 21 februari 2019 at 11:36

  Wat een heerlijke foto’s ook!

  • Reply Monique 21 februari 2019 at 18:42

   Dank je! We hadden wel lol bij het maken ervan 😉

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.