MODE

Deze items zijn onmisbaar in je lentegarderobe *

2 april 2019

Het is lente! Zonnige warme dagen worden afgewisseld met frissere, regenachtige dagen. Tja, het blijft Nederland. Er is een aantal items dat wat mij betreft niet in je lentegarderobe mag ontbreken. Niet in die van mij in elk geval! Ik zet ze op een rij en ben natuurlijk ook heel benieuwd welk kledingstuk jij direct uit de kast trekt als de lente zich aandient.

Een opgeruimde kast is makkelijker kiezen

Allereerst even over kleding en de manier waarop ik daar sinds anderhalf jaar ongeveer mee omga. Eind 2017 besloot ik namelijk eens drastisch door mijn kledingkast heen te gaan en me aan het capsule wardrobe experiment te wagen. Nu moet ik zeggen dat ik me niet heel streng aan de regels houd en er inmiddels toch weer iets meer kleding in mijn kast hangt dan toen ik net had opgeruimd. Maar ik ben wel veel selectiever geworden met het kopen van nieuwe kleding en ik doe makkelijker dingen weg die ik bijvoorbeeld een heel seizoen niet of nauwelijks heb gedragen.

5 x onmisbaar in je lentegarderobe

Blouse

Ik ben dol op blouses en heb een aantal verschillende in mijn kast hangen. Effen gekleurde, printjes, met lange of kortere mouw. Alleen vind ik ze in de winter vaak te koud. Soms draag ik ze dan met een jasje of vestje erover, maar eigenlijk vind ik dat een blouse op zichzelf het beste tot zijn recht komt. En als de temperaturen omhoog gaan, kan dat prima! Het liefst draag ik ze op een jeans. En dan vooral een lekker comfortabel zittend model, zoals de blouses van het merk 10Days. Want ook dat is iets waar ik de laatste tijd meer naar kijk. Iets moet leuk staan, maar toch vooral ook lekker zitten.

Trenchcoat

De trenchcoat is echt een klassieker. Het is een tijdloos kledingstuk dat bovendien super functioneel is. Heb je een blouse of shirt aan met korte mouw maar is het buiten (nog) wat fris? Trench erover en gaan met die banaan. Ik ben momenteel op zoek naar een nieuw exemplaar, want vorig jaar heb ik mijn zoektocht uiteindelijk afgebroken. Ik heb er al een aantal gepast die het net niet waren, maar ik ben vastbesloten dit seizoen de perfecte trenchcoat te vinden!

Jeans met lichtere wassing

Ik hou van donkere jeans en draag ze in principe het hele jaar door. Maar de wat lichtere wassing draag ik eigenlijk alleen in de lente en zomer. En dus kan ik die nu weer uit de kast halen. Een lichte jeans combineert goed met wat lichtere (lente)kleuren. Al moet ik daar persoonlijk mee uitkijken, omdat ze mij niet allemaal even mooi staan.

Midi rok of jurk

Ik heb er heel erg aan moeten wennen (en moet dat nog steeds wel een beetje), maar de midi rok en midi jurk blijven ook dit seizoen hot & happening. Je kunt ze combineren met verschillende stijlen en afhankelijk van de temperatuur bijvoorbeeld met een shirt of een lekkere trui dragen. Een item als dit ontbreekt nog in mijn garderobe en ik heb bij deze besloten dat ik eens ga uitkijken naar een mooie midi rok. Suggesties zijn welkom!

Witte sneakers

Ze zijn al een paar jaar helemaal hip en ook deze lente en zomer ga je ze veel zien: witte sneakers. Ze geven je outfit een frisse touch, zitten lekker en kunnen met ontelbaar veel outfits worden gecombineerd. Ik heb zelf twee paar witte sneakers, maar beide hebben gekleurde details. Ik zou eigenlijk nog wel een helemaal effen wit paar willen scoren. En dan is het natuurlijk de kunst om ze ook wit te houden…

En nu jij! Welk item trek jij meteen uit de kast zodra de krokusjes tevoorschijn komen en het zonnetje schijnt?

*Disclaimer

1 reactie

  • Reply debby 19 mei 2019 at 13:45

    wat een mooie outfit heb je aan en staat je super goed.
    zelfs onze zoon van 11 vind het een mooie outfit. en zou het zelfs dragen.
    mvg debby

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.