MODE

De zomerschoenen mogen weer uit de kast, maar let je wel even hierop? *

4 juni 2022

Het mooie weer is daar en wat is het heerlijk! Al mijn wintertruien zijn uit de kast en de zomerjurkjes hangen er weer in. Ook mijn schoenen wissel ik elk half jaar. Mijn zwarte laarsjes verdwijnen in de lente naar achterin mijn kast en mijn sneakers, sandalen en lichte laarsjes komen vooraan te staan. Nu is het niet alleen belangrijk om je zomerse schoenen tevoorschijn te halen, maar ook om je voeten op de juiste manier te behandelen om de hele zomer lang lekker op je zomerschoenen te kunnen lopen. In dit artikel lees je waarmee je zoal rekening kunt houden.

Voorkom zweetvoeten

Niets zo vervelend als op een warme dag je schoenen uit trekken en bijna flauwvallen van de geur die er van je voeten komt. Vooral wanneer je het liefst schoenen zonder sokken draagt loop je het risico op onaangename geurtjes. Daarnaast is het belangrijk dat de schoen comfortabel zit. Er zijn merken, zoals het herenmerk Greve, waarbij alles draait om comfort. Neem geen genoegen met een schoen die niet meteen lekker zit. Ik heb al zo vaak gehad dat ik dacht dat ik een schoen ‘gewoon even in moet lopen’ maar hij nooit écht lekker zit. Kijk ook naar het materiaal van de schoen. Leer ademt, maar ook textiel kan een prima materiaal zijn voor een ademende schoen. Om zweetvoeten te voorkomen draag je in je schoen het best (sneaker)sokken. Wil je dat echt niet, dan kun je (wegwerp) inlegzooltjes kopen en hier een beetje bakpoeder overheen strooien. De zooltjes nemen dan het vocht en de geur van je voeten op.

Zijn jouw voeten al klaar voor open schoenen?

Het is mooi weer, dus je kan niet wachten om je sandalen uit de kast te halen. Logisch! Toch is het verstandig om je voeten een beetje voor te bereiden op het dragen van open schoenen. Als je voeten dag in dag uit in dichte schoenen met sokken hebben gezeten, is de huid vaak zacht en zelfs wat kwetsbaar geworden. Ga je direct open schoenen dragen, dan kan dat een te grote overgang zijn. Laat je voeten daarom rustig wennen en begin binnenshuis alvast zonder sokken rond te lopen. Daarna wissel je buiten het dragen van open schoenen af met dichte schoenen met sokken. Zo wennen je voeten rustig aan het dragen van open schoenen. Aan het eind van de zomer zul je merken dat de huid van je voeten wat ruwer en dikker is geworden. Dat is puur doordat ze het gewend zijn geraakt niet continu in sokken te worden gestoken.

Zijn de schoenzolen nog in goede conditie?

Goede kans dat je zomersneakers al een tijd lang in de kast staan voor je ze weer voor de eerste keer aantrekt. Datzelfde geldt natuurlijk voor je sandalen. En misschien heb je ook wel een paar enkellaarsjes dat je eigenlijk alleen in de lente en zomer draagt. Het is goed om, voor je ze weer aantrekt, te controleren of de zool van deze schoenen nog in goede conditie is. Dit doe je door de schoen bij de hiel en de teen vast te houden en voorzichtig te buigen. Bij de bal van de voet moet de zool dan een klein beetje meebuigen en dus niet bijvoorbeeld halverwege. Sandalen moeten juist niet buigzaam zijn. Deze zool moet vooral weerstand bieden als je hem probeert te buigen. Als je merkt dat de zolen van je schoenen te flexibel zijn of juist te hard, dan is het misschien tijd voor een nieuw paar.

Wat voor soort schoenen draag jij het liefst in de lente en zomer?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.