MODE

De sieradentrends van herfst/winter 2023*

17 oktober 2023

Bij modetrends denk je vast direct aan kleding, maar ook op het gebied van dames sieraden zijn er ieder seizoen weer nieuwe en verrassende trends. Het leek me leuk je mee te nemen in de sieradentrends voor herfst-winter 2023. Zelf heb ik een basiscollectie die volgens mij vrij tijdloos is, maar die vul ik ieder jaar aan met een aantal on-trend sieraden. Altijd leuk voor een feestje of een andere bijzondere gelegenheid!

Sieradentrend 1: quiet luxury

Binnen de quiet luxury trend zien we items die te combineren zijn met elke outfit. Het zijn die sieraden die luxe ogen, maar op een subtiele manier. Het zijn die minimalistische stukken die er niet uitgesproken luxe of duur uitzien, maar juist elegant en tijdloos zijn. Voorbeelden van sieraden binnen de quiet luxury-trend zijn tennisarmbanden, eenvoudige schakels en minimalistische oorknopjes. Ook in de mode kennen we de term quiet luxury. Het draait daarbij om een tijdloze garderobe die bestaat uit een aantal mooie, ingetogen stukken die goed met elkaar te combineren zijn en dus wel duur en luxe ogen zonder dat ze het als het ware uitschreeuwen. Dit soort items is ook perfect om een capsule wardrobe mee samen te stellen.

Sieradentrend 2: boho

Alles behalve subtiel is de boho-trend. Sieraden die de hoofdrol spelen bij iedere outfit, dat is de boho-trend ten voeten uit. Boho-sieraden hebben bohemian en hippie-achtige invloeden. Ze zijn opvallend, kleurrijk en uitgesproken, echte eye-catchers dus! Perfect voor een feestje of op vakantie, maar bijvoorbeeld ook heel leuk om een wat rustigere, basic outfit wat spannender te maken. Het is trouwens ook heel leuk als je (een van) de kleurtjes in de sieraden terug laat komen in je outfit of bijvoorbeeld je tas of schoenen.

Sieradentrend 3: zilver

Vroeger droeg ik altijd zilver, maar de laatste jaren ben ik groot fan van gouden of goudkleurige sieraden. Door de kleuranalyse die ik heb laten doen weet ik dat goud mij nu eenmaal het beste staat. Maar… deze herfst en winter zien we ook veel zilver. Zilveren sieraden zijn een ware trend! Je moet dan denken aan grote statementoorbellen, maar bijvoorbeeld ook chokers, simpele ringen of oorknopjes. Probeer, als je normaal altijd voor goud gaat, ook eens zilver en combineer dit met mooie koele kledingitems voor een perfecte match. Ik ga het zelf ook maar eens proberen…

Welk soort sieraden draag jij het liefst? En vind je het leuk om de nieuwste trends te volgen, of heb je een favoriete stijl?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.