MODE

De leukste zomerjassen voor jongens *

19 april 2018

Gek hoe het in Nederland van behoorlijk fris opeens lekker warm kan zijn. Ik realiseerde me vorige week ineens dat ik voor Quinn eigenlijk alleen nog maar een winterjas heb. Als de temperaturen de 15 graden overstijgen is dat natuurlijk veel te warm. Gelukkig vond ik in een stapel overgenomen kleding een dun regenjasje dat hij nu kan dragen. Maar ik wil nog op zoek naar een echte zomerjas voor jongens die Quinn dit seizoen aankan. Ik kwam meteen een aantal toffe exemplaren tegen. Dit zijn mijn favorieten!

Laat ik starten met de jassen voor baby’s en peuters, aangezien Quinn in die categorie valt en ik daar dus vooral op gefocust ben.

Dit geweldige drietal is van het merk Tumble ‘N Dry. Het linker en middelste jasje zijn zogenaamde baseball jackets. Ze zien er op het eerste gezicht misschien niet zo bijzonder uit, maar ik weet nog dat ik een dergelijk model jas had toen Quinn een baby was en dat stond hem zó leuk! Nadeel van deze jasjes vind ik wel dat ze niet waterbestendig zijn. Het jasje op links is er van maat 68 tot en met maat 92. Het middelste jasje is voor de allerkleinsten en verkrijgbaar van maat 50 tot en met maat 68.

Het jasje rechts is mijn favoriet van deze drie. Het is wat donkerder dan okergeel, maar een vrolijker kleurtje dan standaard beige. Dit model zou Quinn ook heel leuk staan denk ik! Fijn ook dat er een vaste capuchon aan zit. Het jasje is er van maat 68 tot en met maat 92.

 

Groen vind ik echt een topkleur voor jongens (voor meiden ook trouwens, Lise’s nieuwe zomerjas heeft ook dit kleurtje!). Deze twee jasjes zijn van Name-It. Het model op links heeft een mooie legergroene kleur en is verkrijgbaar van maat 80 tot en met maat 98. Het is een effen jas en dat oogt misschien wat simpel, maar juist daardoor kun je het bijna overal heel goed mee combineren. Fijn dat ook dit jasje een vaste capuchon heeft. Die hebben we in de Nederlandse zomer helaas toch weleens nodig!

Het jasje aan de rechterkant is een zogenaamd softshell jack. Dat maakt het niet alleen waterafstotend maar ook nog eens winddicht. Super fijn als je zoals ik veel met je kindje op de fiets zit of regelmatig naar de bossen of het strand bijvoorbeeld. De capuchon is afneembaar en dit jasje is verkrijgbaar van maat 80 tot en met maat 110.

Zomerjas jongens grotere maten

Ook voor de grotere boys heb ik gekeken welke jassen ik mooi vind. Nu moet ik zeggen dat ik redelijk wat jassen in heel felle kleuren en met drukke prints tegenkwam. Dat is niet helemaal mijn ding. Misschien wel dat van Quinn over een tijdje, maar nu ik zelf nog mag bepalen wat hij aan krijgt kies ik liever voor wat rustiger kleuren. De jassen hierboven vind ik beide heel leuk. De linker jas is van Tumble ‘N Dry en verkrijgbaar van maat 98 tot en met maat 134/140. De jas op rechts is van Vingino en verkrijgbaar van maart 92 tot en met maar liefst maat 176.

Welke van bovenstaande zomerjassen voor jongens is jouw favoriet?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Olliewood.

Afbeelding zomerjas is afkomstig van Shutterstock.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.