MODE

De Kledingkast van mijn Kleintje | Simone

13 januari 2016

kledingkast_simone

Vandaag is het de beurt aan Simone (25) om wat te vertellen over de kledingkast van haar zoontje ‘Mini’ (zijn echte naam noemt ze liever niet) van bijna zeven maanden. Op haar blog Simonezegt.nl schrijft ze niet alleen over het ouderschap, maar over allerlei dingen die haar interesseren.

De kledingstijl van Mini typeert Simone als: “Vrolijk, makkelijk en jongensachtig! Ik vind het erg leuk om mijn zoon aan te kleden maar het moet geen grote poppenkast worden. Hij draagt eigenlijk altijd een romper, broek en tshirt met sokken. Geen gekke mutsen, petjes of andere accessoires. Doe maar gewoon!”

kleren-mini

Shoppen

Kinderkleding kopen doet Simone het liefst online, maar ook in winkels zoals de Zeeman en de Wibra. “Ik ga écht geen kleren van 20 euro per stuk kopen waar hij volgende week niet meer in past.” Wat merken betreft behoren Noppies, Tumble and Dry en Name It tot haar favorieten. “Vooral de laatste heeft veel leuke, stoere jongenskleren.” Heel vaak shopt Simone niet en vooral omdat het niet moet: “We hebben tijdens de zwangerschap zó veel gekregen. Ik shop eigenlijk alleen omdat ik het leuk vind, niet omdat het moet.

“Ik ga écht geen kleren van 20 euro per stuk kopen waar hij volgende week niet meer in past.”

Als geld geen rol zou spelen zou Simone het liefst naar een (web)winkel gaan waar ze Noppies en/of Name It verkopen.

Outfits

Simone besteed aandacht aan Mini’s outfits, maar is er niet elke dag heel intensief mee bezig. “Nee hoor. Hij draagt best wel eens twee dagen achter elkaar hetzelfde. Als het nog schoon is (wat steeds lastiger wordt in verband met de hapjes) zie ik geen reden om het na een dag al in de wasmand te gooien. Dat doen wij tenslotte ook niet. Met speciale gelegenheden zoals Sinterklaas en Kerst vind ik het wel leuk hem iets moois aan te trekken. Maar verder…”

Met accessoires heeft Simone niet zoveel. “Volgens mij heb ik helemaal geen accessoires voor bij de outfits van onze zoon… Ik ben daar ook eigenlijk geen type voor. Volgens mij doen mama’s en papa’s dat meer voor zichzelf dan voor een baby. En als dat al aan de orde komt dan haak ik af, haha. Hij ligt toch de hele dag te spelen en te slapen, dus wat heeft ‘ie nu al aan accessoires…”

Wat ligt waar?

Wegens een verhuizing woont Simone met haar gezin tijdelijk bij haar schoonouders. “Hij heeft daar zijn eigen kamer met een inbouwkast, maar alles wat hij draagt past gewoon in de commode. In de bovenste la liggen alle dagelijkse dingen, zoals broekjes, shirts, rompers, sokken, etcetera. Ik heb bij de IKEA van die handige bakken gekocht waarmee ik de commode la kon indelen. Ik zoek het een keer per maand uit. Wat past hij nog wel en wat nog niet? Dan komen er weer nieuwe kleertjes bij die in dozen liggen opgeslagen. Eigenlijk ligt er in zijn kledingkast helemaal niets, haha. ”

“Ik heb bij de IKEA van die handige bakken gekocht waarmee ik de commode la kon indelen.”

Te klein

Kleding die Mini te klein is geworden gaat in bakken de zolder op voor een tweede kindje. “Mocht onze tweede over een paar jaar een meisje zijn, dan kies ik uit wat zij alsnog kan dragen en dan ga ik de overgebleven kleertjes verkopen of weer doorsluizen naar vrienden/familie.”

Budgettip

Ik bedank Simone hartelijk voor haar deelname en haar kijkje in de kast van haar zoon! Tot slot heeft zij nog een handige budgettip voor (aanstaande) ouders die voordelig aan leuke kleding voor hun kleine willen komen. “Ik ben er als nieuwbakken moeder achter gekomen dat winkels als de HEMA, Zeeman en Wibra écht niet meer zijn zoals ze vroeger waren. De HEMA heeft echt fantastisch leuke kleren en bij de Zeeman en Wibra loop ik ook eigenlijk bijna dagelijks even naar binnen om te neuzen in de rekken. Aan alle mama’s (en papa’s) die kleertjes van € 20,- per stuk voor een baby ook zonde vinden, is dat echt een enorme tip. Oh, en Marktplaats. Daar kocht ik een paar weken geleden twee enorme zakken met kinderkleren in maatje 68 voor maar € 10!”

Wat vind je van de ‘kledingkast’ van Simone’s zoon en hou jij ook zo van voordelig shoppen voor je kindje?

Voor deze rubriek ben ik nog steeds op zoek naar enthousiaste moeders die mijn lezers een kijkje in de kledingkast van hun kleintje willen geven. Voor meer info kun je me bereiken via het contactformulier.

4 Comments

 • Reply Wilmaaa 13 januari 2016 at 08:49

  Leuk, ik hou ook van de zeeman en de wibra. Er hangen echt leuke kleertjes wat ik vroeger ook nooit had gedacht.

 • Reply Marjon 13 januari 2016 at 09:39

  Weer leuk om dit te lezen!

 • Reply Reshma 13 januari 2016 at 12:47

  Leuk om te lezen! Ik shop ook vaak bij de zeeman. Ze hebben daar best leuke kinderkleding!

 • Reply janske 14 januari 2016 at 16:53

  Leuk om te lezen Simone 🙂 Ik ben ook dol op de collecte van de Hema…de materialen vind ik ook erg prettig! Lekker zacht en uitrekbaar 😉

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.