MODE

De Kledingkast van mijn Kleintje | Marjon

17 maart 2016

kledingkast_marjon

Vandaag een kijkje in de kledingkast van de kleintjes van Marjon (33). Zij is moeder van Amber (4) en Mees (2). Marjon blogt op Blogvanmarjon over haar leven als moeder, haar werk als juf, maar ook haar hobby’s, leuke uitjes en recepten komen voorbij.

Marjon zegt dat haar kinderen geen specifieke kledingstijl hebben. “Al merk ik wel dat onze dochter typische meidenkleren heeft. Veel rokjes en jurkjes en natuurlijk de kleur roze.”

marjon1

“De kleine man daarentegen heeft stoere bloesjes in de jongenskleur blauw. Al houd ik ook wel van een stoer joggingbroekje met shirtje.”

IMG_1254

“Ik ben in ieder geval niet van de drukke printjes en felle kleuren. Dit zal nauwelijks in de kasten van de kinderen te vinden zijn.”

“Zodra ik merk dat ze uit hun kleren groeien ga ik even de stad in. Daarbij moet ik eerlijk bekennen dat ik vaak wel iets voor ze meeneem.”

Shoppen

Marjon vindt Name-It voor beide kinderen een fijn merk en tevens een fijne pasvorm hebben. “Verder vind ik Hema, als ik dat onder de merken mag rekenen, ook altijd leuke kinderkleding hebben. Vooral voor de jongere kinderen. Daarnaast vind ik Z8 een leuk kledingmerk. Vaak koop ik hier in de sale. De prijs van deze kleding ligt, voor mijn gevoel, tot wel boven het gemiddelde.”

Shoppen voor haar kinderen doet Marjon zo’n beetje overal waar ze iets leuks tegenkomt. “Dit kan bij Hema, H&M een boetiekje met merkkleding of gewoon de Primark zijn. De basisshirtjes, gewoon een effen kleur, haal ik standaard bij Primark of zeeman. En zo koop ik voor onze dochter de broeken bij H&M. Ze is namelijk erg smal. En H&M heeft fijne skinny jeans broekjes. Ook kom ik wel eens bij de Zeeman of Wibra. Want ook daar hebben ze leuke kinderkleren.”

Hoe vaak Marjon de stad in gaat voor nieuwe kinderkleding is verschillend. “Zodra ik merk dat ze uit hun kleren groeien ga ik even de stad in. Daarbij moet ik eerlijk bekennen dat ik vaak wel iets voor ze meeneem. Zo ga ik wel eens snel het dorp in en loop dan de Jola of Hema even binnen. En als ik dan iets leuks zie, ja dan neem ik het gewoon mee. Daarbij is het zo dat onze dochter van bijna 5 jaar al een behoorlijke eigen smaak heeft. Zomaar iets voor haar meenemen zit er meestal niet meer in. Ze geeft zelf duidelijk aan wat ze wel en niet mooi vindt. Dit merk ik in de ochtenden met aankleden ook. Ze heeft geregeld al een outfit uit de kast getrokken die ze graag aan wil. Ik stuur hier een klein beetje in, maar ik vind het geen probleem wanneer ze zelf iets kiest.”

Als geld geen rol speelde, zou Marjon meer kleding van z8 en quapi kopen. “Ik vind nu vaak 1 of 2 setjes van deze merken voldoende.”

Outfits

Besteed je elke dag evenveel aandacht aan de outfits van je kids? Marjon: “Ik zorg ervoor dat onze dochter netjes gekleed naar school gaat. De kleine man gaat binnenkort naar de peuterspeelzaal dus ook bij hem zal dit dan gelden. En dat wil niet zeggen (dure) merkkleding, maar dat ze schone kleding aan hebben en er verzorgd uitzien. Tijdens verjaardagen of feestjes besteed ik wat extra aandacht aan de out fits. Dan vind ik het natuurlijk leuk als ze er extra mooi uitzien.”

“In het weekend als we niks gepland hebben, vind ik het geen probleem wanneer ze lekker een joggingbroek en joggingtrui dragen. Zelf vind ik dat ook fijn. En zeker voor de kinderen als ze lekker op de grond willen spelen.”

Marjons dochter is wel van de accessoires. “Onze dochter vindt het leuk om mooie haaraccessoires te dragen. Ook heeft ze een ketting, armbandje en ring. Deze draagt ze tijdens verjaardagen of feestjes als extraatje. Voor de kleine man gebruik ik geen extra accessoires.”

Wat ligt waar?

“Beide kinderen hebben dezelfde klerenkast. Eentje van Ikea. Er is een hang en lig gedeelte.

IMG_2596

Bij onze dochter hangen de jurkjes aan een hangertje en nog wat vestjes. De rest ligt op de plankjes. Haar sokken en onderbroekjes liggen in een mandje. Dit hoeft immers niet netjes gevouwen of recht te liggen. Bij onze zoon hangen de bloesjes en vestjes aan een hangertje. De rest op de planken en ook zijn sokjes liggen in een mandje.”

Te klein

Marjon sorteert de kleding die haar kinderen te klein is geworden. “Wat kan er weg en wat kan nog bewaard worden voor een volgende ronde? Wat nog bewaard kan blijven, geef ik bijvoorbeeld aan een vriendin of ik verkoop het op Markplaats of via een Facebookpagina voor verkoop van kinderkleding.”

Ik wil Marjon hartelijk bedanken voor haar bijdrage aan deze rubriek!

Wat vind jij van de kledingstijl van de kinderen van Marjon en de keuzes die zij maakt?

3 Comments

 • Reply Farah 17 maart 2016 at 22:12

  Het klinkt een beetje als mijn stijl (kleding die ik voor de kinderen koos), ik kocht ook kleding bij Jola mode (met name persival en d-zine) leuk om te lezen!

  • Reply marjon 24 maart 2016 at 14:44

   Dankjewel.

 • Reply marjon 18 maart 2016 at 06:14

  Leuk geworden, dankjewel.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.