MODE

De Kledingkast van mijn Kleintje | Mahwish

14 april 2016

kledingkast_mahwish

Vandaag nemen we een kijkje in de kledingkast van de twee dochters van Mahwish (33), Imani (5) en Noor (2). Mahwish blogt op Mammiemammie.nl, haar mama, home en lifestyle blog, over alles wat een mama interessant vindt.

De kledingstijl van haar dochters typeert Mahwish als girly en casual. “Op de foto ziet het er toevallig wel erg roze uit haha, maar als mijn dochters hun kleding aan hebben is het niet altijd of alleen roze.”

h&m jurkje mammiemammie.nl

Shoppen

Mahwish heeft niet een vast merk dat ze fijn vindt voor kinderen. “Toen ze baby waren, was Mexx wel een favoriet. Maar nu koop ik van alles wat.” Kinderkleding shopt ze het liefst bij H&M, Primark, Zara en de Bijenkorf. Ze zegt maandelijks wel nieuwe kleding te kopen.

Als geld geen enkele rol zou spelen, gaat Mahwish voor het merk Le Chique. “Ik vind dat merk enorm schattig, maar koop minder dan ik zou willen omdat ik wel prijzig vind.”

Outfits

Mahwish besteedt niet elke dag evenveel aandacht aan de outfits van haar twee dochters. “Als we thuis zijn, mogen ze hun eigen combinaties bedenken, naar oma ook wel. Dus dan krijg je bijvoorbeeld zoals vandaag: een trui met een bloemetjesjurk erover heen. Of een joggingsbroek met glimmend jurkje. En op zondag hebben we vaak pyama dagje. Maar als we naar school of visite gaan, dan wil ik wel dat ze er netjes uitzien.”

Om een outfit helemaal af te maken gebruikt Mahwish het liefst haaraccessoires en armbandjes.

kleuterkleding mammiemammie.nl

Wat ligt waar?

Mahwish: “Mijn dochters hebben samen één kledingkast en één commode. De rechterkant is van Imani en de linkerkant van Noor. In de kledingkast hangen de jurkjes en shirtjes. Het ondergoed, leggings en broeken liggen in kastverdelers van de Ikea. En dan ligt er nog een stapel t-shirts en sweaters opgevouwen.

naamloos

In de commode liggen de verzorgingsspullen en accessoires. In de verdelers liggen sokken, maillots, sjaaltjes. In de onderste la ligt het linnengoed en de handdoeken.”

Te klein

Kleding waar de oudste is uitgegroeid gaat meestal naar de jongste, volgens Mahwish. “Al gebeurt dat steeds minder omdat ze vaak hetzelfde aan willen. Kleding die ze beiden niet meer passen, geef ik meestal weg aan een goed doel. Bijvoorbeeld aan de vluchtelingen of het Leger des Heils.”

Wat vind jij van de kledingstijl van Imani en Noor en de keuzes die Mahwish maakt?

logo

2 Comments

  • Reply Vlijtig Liesje 15 april 2016 at 11:43

    Ik vind het een leuke kledingstijl!

  • Reply rory 31 mei 2016 at 19:18

    Ik zie veel roze! Leuk! en wat ik echt mis, een hanggedeelte in de kledingkast (die ik dus niet heb). Op deze manier oogt het wel heel netjes. En sommige kledingstukken vragen er natuurlijk om opgehangen te worden. Mooi roze rokje rechtsboven!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.