MODE

De Kledingkast van mijn Kleintje | Kim

25 februari 2016

xazoe

Vandaag vertelt Kim (27) wat over de kledingstijl van haar zoontje Xavi (bijna 3). Samen met haar vriendin en collega Babette blogt Kim op Xazoe.nl over allerlei onderwerpen die te maken hebben met kinderen. Dit kunnen alledaagse problemen zijn waar je als moeder tegenaan loopt maar ook items over fashion, webshops en kindvriendelijke hotspots. Daarnaast schrijven de dames zo nu en dan over hun werk. Ze zijn namelijk samen juf van een bovenbouwgroep.

xazoe3
De kledingstijl van haar zoon typeert Kim als stoer en uniek in zijn soort. “Xavi draagt vaak basic items gecombineerd met een drukke print. Denk hierbij aan een oversized shirt/trui met een wat strakkere legging/skinny jeans waar dan een drukke print op staat of juist een baggy legging met een strakkere longsleeve. Meestal sneakers, soms laarsjes á la Dr. Martens.”

Shoppen

Shoppen doet Kim graag bij Zara, zowel online als in de winkel. “Verder bijna alleen maar online bij shops als Toddlers and Tees. Eigenlijk struin ik gewoon het internet af als ik een bepaald item wil hebben en bestel ik dus overal en nergens. Oh en marktplaats natuurlijk als iets echt te duur of overal uitverkocht is. Als er trouwens sale is of we net de kinderbijslag hebben gekregen plan ik graag een tripje Amsterdam of Antwerpen.”

Wat kledingmerken betreft is Zara haar favoriete merk als het gaat om basics. “Effen shirts maar ook de skinny jeans van deze winkel draagt Xavi vaak. Dit combineer ik dan met wat duurdere items van bijvoorbeeld Popupshop of Mini Rodini.”

SAMSUNG CSC

Kim gaat niet zo vaak de stad in voor nieuwe kinderkleding. “Mama’s hebben weinig tijd he…” Ze gaat eens per twee maanden en koopt vandaar zoveel mogelijk online.

“Op dagen dat ik vroeg weg ben om te werken leg ik het vaak van tevoren klaar of kiest zijn papa wat uit… Ik ben soms best wel een controlfreak wat dat betreft dus leg het liever zelf klaar.”

Als geld geen rol speelde, zou Kim gaan shoppen bij leuke shops waar ze haar favoriete merkjes verkopen. “Big en Belg, Bon Bon on the Block, Play by Rewind bijvoorbeeld. Het liefst koop ik het dan toch in de winkel, dan kan ik alles gelijk zien en voelen.”

Outfits

Kim zegt elke dag evenveel aandacht te besteden aan de outfits van haar zoontje. “Maar meestal pak ik een broekje die voor die dag geschikt is (peuterspeelzaal, dagje thuis, een uitje) en daar heb ik dan al een aantal vaste shirtjes bij in mijn hoofd zitten. Op dagen dat ik vroeg weg ben om te werken leg ik het vaak van tevoren klaar of kiest zijn papa wat uit… Ik ben soms best wel een controlfreak wat dat betreft dus leg het liever zelf klaar.”

Accessoires draagt Xavi volgens Kim weinig. “Wat de outfit wel echt afmaakt zijn de schoenen. Zijn collectie schoenen probeer ik altijd lekker groot te houden (ook door in de sale voor leuke prijsjes te kopen hoor). Oh en zijn zwart-witte Mingo sjaal is favoriet voor als het wat frisser is.”

Processed with MOLDIV

Wat ligt waar?

“Al snel was ik zijn babykamer zat, hup alles eruit! We hadden nog een lockerkast van Ikea staan maar 1 zo’n kast was te weinig. Op marktplaats vond ik eenzelfde kast, in het wit en heb vervolgens snel mijn vriend op pad gestuurd. Het zijn 4 deurtjes waardoor ik zijn kleding ook in vieren heb verdeeld. Zijn bovenkleding, onderkleding, ondergoed/pyjama’s en te grote/kleine kleding heb ik verdeeld.”

xazoe2

Te klein

Kleding waar Xavi is uitgegroeid ging voorheen bijna altijd naar zijn neefje. “Ze schelen precies 1 jaar dus qua seizoenen kwam dit prima uit. Nu we merken dat hun bouw verschilt en ook de groei anders is verdeel ik zijn kleertjes vaak in 2 delen. Dure kleertjes of weinig gedragen kleding verkoop ik vaak op Instagram/Marktplaats. Kleding die opzich nog goed te dragen is maar niet te verkopen geef ik vaak weg aan anderen. Ik bewaar erg weinig.”

Ik bedank Kim hartelijk voor haar deelname aan deze rubriek en haar kijkje in de ‘kledingkast’ van haar zoon Xavi!

Wat vind jij van de kledingstijl van Kims zoontje en de keuzes die ze maakt?

2 Comments

  • Reply Kim 25 februari 2016 at 09:15

    Leuk geworden Monique! Bedankt voor het meedoen, je maakt er echt mooie artikelen van.

  • Reply Janske 25 februari 2016 at 10:07

    Leuke kleertjes, precies de merken die en winkels die ik ook graag shop voor dochterlief. Knappe zoon heb je trouwens!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.