MODE

De Kledingkast van mijn Kleintje | Bianca

27 januari 2016

kledingkast_bianca

In de rubriek ‘De Kledingkast van mijn Kleintje’ is het vandaag de beurt aan Bianca (31) die ons een kijkje gunt in de kledingkast van haar zoon van 3,5 jaar en dochter van 4 maanden. Bianca blogt op Bblogt.nl over alles wat met het gezin te maken heeft en meer. Van leuke diy’s tot de vieze sokken op de badkamervloer en van de heerlijkheden als thuisblijfmoeder tot de frustraties die daar soms bij komen kijken.

Over de kledingstijl van haar kinderen zegt Bianca: “De stijl van mijn zoontje is vooral stoer. Stoere prints, mooie kleuren en alles moet lekker zitten. Mijn dochtertje draagt voornamelijk jurkjes, rokjes en broeken in felle kleuren, stoere prints en niet te truttig maar wel echt voor meiden.”

“Wat accessoires betreft draagt mijn dochtertje eigenlijk altijd een sjaaltje omdat ze nog vrij veel spuugt, dit staat gelijk erg leuk. Ook heeft zij regelmatig een haarbandje of speldje in. Mijn zoontje heeft verder geen accessoires, behalve diverse schoenen.”

Merken

Welke baby- en kinderkledingmerken zijn je favoriet? Bianca: “Ik ben gek op Z8. Zowel mijn zoontje als mijn dochtertje kleed ik hier graag mee. Z8 gebruikt mooie kleuren en alle items zitten super comfortabel. Ook tumble ’n dry is favoriet. Ook zij gebruiken een combinatie van stoere, mooie kleding die zeer geschikt is om in te spelen.”

Zou geld geen rol spelen, dan gaat Bianca naar Bo Lifestyle. “Dan zou ik alleen wel echt helemaal los gaan op Z8. Nu hou ik me altijd netjes in en koop ik selectief.”

“Mijn dochtertje groeit als kool en daar moet ik dus iets vaker voor shoppen. Wat ik uiteraard absoluut niet erg vind.”

Shoppen

Shoppen doet Bianca als haar kinderen iets nodig hebben. “Mijn zoontje zit momenteel al heel lang in maat 104-110 dus daar koop ik eigenlijk alleen iets voor als ik het écht heel leuk vind. Mijn dochtertje groeit als kool en daar moet ik dus iets vaker voor shoppen. Wat ik uiteraard absoluut niet erg vind.”

Bianca besteedt elke dag ongeveer evenveel aandacht aan de outfits van haar kids. “Ik zoek elke dag zelf de kledingsetjes uit. Mijn zoontje is 3,5 maar vind het nog prima als mama de kleding uitzoekt. Wanneer mijn zoontje naar de peuterspeelzaal gaat of lekker buiten gaat spelen dan kies is vaak wel gewoon voor een simpele spijkerbroek en een trui.”

Opbergen

“In de kast van mijn dochtertje hangt alles nog op maat. Haar truitjes en jurkjes hangen op een hangertje. Maatje 62 hangt bij elkaar en maatje 68. In de commode liggen voornamelijk verzorgingsproducten, luiers en rompertjes. Mijn zoontje heeft een hele leuke houten locker-kast. Daar ligt gewoon alles op stapeltjes, verdeeld per soort. Alleen de sokken en het ondergoed zitten in mandjes.”

Te klein

Kleding die er nog erg goed uitziet, geeft Bianca meestal aan iemand die jongere kindjes heeft. “Kleding die verwassen is of iets dergelijks gaat in een zak in zo’n textielcontainer. Ik zit er wel aan te denken om wat kleding en accessoires naar een goed doel te doen.”

Wat vind je van de ‘kledingkast’ van Bianca’s zoon en dochter?

4 Comments

 • Reply Bianca 27 januari 2016 at 16:13

  Leuk om zo terug te lezen! Bedankt!

  • Reply Monique 27 januari 2016 at 23:45

   Fijn dat je er blij mee bent! Ik wilde je nog mailen, maar zag dat je het artikel zelf al op Facebook gedeeld had 🙂 Bedankt voor je deelname!

 • Reply Volgmama 28 januari 2016 at 19:16

  Leuk! Ik vind z8 kleertjes ook super mooi!

 • Reply janske 7 februari 2016 at 14:18

  Leuk hoor! Ook gaaf dat je zowel voor een jongen als voor een meisje kunt shoppen 🙂 Z8 heeft inderdaad mooie collecties!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.