MODE

De Kledingkast van mijn Kleintje | Babette

24 maart 2016

kledingkast_babette

Vandaag vertelt Babette (31), een van de twee bloggers achter Xazoe.nl, over de kledingstijl van haar dochtertje Zoë (2). Eerder mochten we al bij vriendin en collega Kim in de kledingkast van haar zoon kijken. Op Xazoe lees je over allerlei onderwerpen die te maken hebben met hun lifestyle met kinderen, waaronder fashion, webshops, hotspots, alledaagse problemen als moeder, heerlijke recepten en creativiteit en inspiratie.

De kledingstijl van haar dochter typeert Babette als ‘meisje eigenwijsje’. “Zoë heeft al langere tijd een duidelijke smaak en denkt graag mee over haar outfits. Soms is dit hip girly, soms is dit lekker stoer om te ravotten.” Monochrome items worden gecombineerd met felle kleuren of eigenwijze prints. “Het liefst draagt Zoë haar sportschoenen, maar mama wil ook weleens wat netters ;)”

Accessoires zijn volgens Babette nog vooral om spelenderwijs te combineren. Hoedjes en tasjes zijn hierin favoriet! “En ik maak de outfit meestal af door haar haren bijpassend te stijlen.”

babette4

Shoppen

Babette bestelt meestal via internet. “H&M en nu Mango vooral. Dan kun je op je gemak ‘rondkijken’ en wat je niet zint stuur je vaak eenvoudig terug. Zara koop ik wel het liefst in een winkel. Het retourzenden is iets omvangrijker en dan zie ik in de winkel direct leuke combinaties.”

“Tot nu toe heeft Zoë nog nooit stilgestaan in een kledingmaatje en tijdens deze groeispurt sinds haar geboorte hebben we dan ook veel H&M gekocht. Vaak kon je binnen een seizoen alweer van maat veranderen. Nu lijkt dit wat rustiger te gaan (gelukkig maar, ze kan niet blijven groeien, toch?) en kan ik gerust in 104-110 voor een dubbel seizoen wat duurdere kleding bij de basics kopen. Dan hebben we er eindelijk langer plezier van.”

babette2

Tot haar favoriete kledingmerken horen met name Zara en Mango. “De kwaliteit is fijn: zachte mateiralen, vol van kleur na veel wassen en geen pluizen of versleten stofjes. Het blijft mooi.” Ook H&M vindt Babette leuk blijven om mee te combineren. “Hier halen we óf juist de basics vandaan, óf de in het oog springende artikelen om te combineren met andere merken.”

“Zoë’s vader heeft ook zo zijn mening over de outfits van zijn dochter… Ja, echt!”

Op de vraag hoe vaak ze de stad in gaat voor nieuwe kinderkleding antwoordt Babette: “Mama’s hebben toch te weinig tijd hiervoor, dus eigenlijk koop ik alleen maar online. Naar de stad ga ik niet veel en er zit ook echt geen regelmaat in. Komt het in mijn hoofd als idee dan ga ik. Soms 1x per maand, soms 1x 2-3 maanden. Dan wat uitgebreider. Bijna altijd samen met haar vader, want die heeft ook zo zijn mening over de outfits van zijn dochter… Ja, echt!”

Als geld geen enkele rol speelde zou Babette voor Mini Rodini gaan. “En dan de minder gebruikelijke kleding zoals die gave skipakken. Smelt… en dan gaan wij nog niet eens op skivakantie. IKKS heeft ook een eigenwijze en aparte kledingstijl en zou ik snel wat van kunnen aanschaffen. Een aantal onderdelen van Molo vind ik ook erg stoer. Felgekleurd maar toch basis of juist een hippe print.”

Outfits

Besteed je elke dag evenveel aandacht aan de outfits van je kind? Babette: “Als we een lekkere hangdag hebben laat ik Zoë meestal zelf haar keuze maken. Soms kan dit namelijk té eigenwijs zijn en ziet de combinatie er hilarisch uit. Maar ik laat haar lekker haar gang gaan dan. Naar de oppas zijn dit meestal wat simpelere outfits. Naar school wel wat meer trendy, maar nog steeds gemakkelijke kledingstukken voor de juffen. Als we op pad gaan, op visite gaan of bijzondere gelegenheden hebben vind ik het leuk om helemaal uit te pakken. Outfits samen uitzoeken, haren lekker creatief doen.”

babette1

Wat ligt waar?

“Ik als moeder probeer haar kleding meestal netjes op te ruimen. Het hangt gesorteerd: vestjes bij elkaar, bloesjes ook bij elkaar en de jurkjes hangen rechts in het lange stuk. Broeken liggen per soort (legging, stevige broeken en joggingbroeken) apart op een plank onder het hanggedeelte. Op de plank daaronder weer liggen rokjes en truien of shirts opgevouwen. Alleen denkt dochterlief dat ze alles zelf kan inclusief het uitzoeken van kleding. Meestal resulteert dit in terug gepropte kleding in de kast…”

babette5

Te klein

Veel van de kleding waar Zoë is uitgegroeid staat in boxen op zolder. “Echt uitgedragen kleding gooien wij direct weg. Wat ik niet wil bewaren is in de baby-tijd veel naar andere meiden om Zoë heen gegaan of nu als reservekleding voor de peuterspeelzaal. Daar komen ze al snel te kort.”

Tot slot wil Babette nog kwijt dat ze het zo zonde vindt als te gekke items niet meer passen. “Het liefst zou je die meest bijzondere ook weer in een maat groter hebben. Loslaten, hmmm. Veel foto’s maken dan maar, in leuke fotoboeken!”

Wat vind jij van de kledingstijl van Zoë en de keuzes die Babette maakt? 

babette3

4 Comments

 • Reply marjon 24 maart 2016 at 14:43

  Ook al zo’n dochter met een eigen smaak / willetje. Leuk artikel weer.

  • Reply Babette 27 maart 2016 at 22:38

   Hi Marjon, inderdaad nu al een heel eigen smaak! Ervaring mee? 😉

 • Reply Vlijtig Liesje 25 maart 2016 at 13:56

  Ik vind de laarsjes erg leuk.

  • Reply Babette 27 maart 2016 at 22:37

   Leuk he Vlijtig Liesje?! Ik moet wel eerlijk zeggen dat de zolen wat glad zijn, maar voor nette gelegenheden: Zara….shopse! 😉

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.