MODE

Ben jij al bikini-ready?

14 april 2021

‘Eh Monique, het is nog geen half april. Afgelopen weekend sneeuwde het nog en jij hebt het over bikini’s?’ Jazeker! En daar zijn meerdere redenen voor. Ten eerste ben ik ontzettend toe aan warm(er) weer. Ik kan niet wachten tot ik met de kids naar een strandje kan of, beter nog, naar Zeeland. Over bikini’s praten helpt me dat gevoel al een beetje op te roepen. Ten tweede wil ik het niet hebben over ‘in shape komen zodat je in bikini kan’, maar wel over je lekker voelen in je lijf. Dat zijn dus echt twee compleet andere dingen wat mij betreft. En ten derde raakte ik geïnspireerd door een heus bikini-onderzoek dat onlangs gehouden is onder 287 Nederlandse vrouwen. Daar vertel ik je zo meer over!

Hoe bikini-ready ben ik zelf?

Om maar met mezelf te beginnen: nee, ik ben er nog niet helemaal klaar voor. De winter leek eindeloos te duren en omdat ik al maanden de sportschool niet van binnen heb gezien voel ik me minder lekker in mijn vel dan ik zou willen. Ik zit maar 2 kilo van mijn ‘fijnste gewicht’ – het gewicht waarbij ik me het lekkerst voel, maar ik ben er de laatste tijd achter gekomen dat sporten onmisbaar is om dat gevoel te krijgen. Gelukkig heb ik het thuissporten vorige week weer opgepakt en dat hoop ik nu vol te houden tot de sportschool weer open gaat. Nu het mooier weer wordt, ga ik trouwens wel makkelijker naar buiten en beweeg ik dus automatisch meer. Een rondje skeeleren staat ook al tijden op mijn to do lijstje maar dat is er nog niet van gekomen. Lekker in beweging zijn helpt mij dus om me fit en lekker te voelen en dát staat voor mij dus gelijk aan bikini-ready.

Bikini of badpak?

Alleen vlak na de geboorte van Quinn heb ik een badpak gedragen omdat ik me toen nog niet zeker genoeg voelde voor een bikini. Daarna heb ik nooit meer een badpak gekocht, terwijl je ze toch steeds meer ziet. En hoewel ik niet uitsluit dat ik toch nog eens tussen de badpakken ga neuzen dit seizoen, blijft de bikini voor mij favoriet.

Het grote bikini-onderzoek: hoeveel bikini’s hebben we gemiddeld in de kast liggen?

Toen ik vorig jaar verhuisde heb ik meteen een grote kastopruiming gehouden. Uiteindelijk gingen er nog een stuk of vijf bikini’s mee naar mijn nieuwe huis. Dat is meer dan gemiddeld, want volgens het Grote Bikini-onderzoek van Protest heeft de Nederlandse vrouw gemiddeld één tot drie bikini’s in haar kast liggen. Nu moet ik zeggen dat ik drie favorieten heb die ik eigenlijk altijd meeneem op vakantie en er dus in principe twee zijn die niet of nauwelijks worden gedragen. Ik denk dat ik die binnenkort maar eens wegdoe. Vorig jaar heb ik trouwens geen nieuwe bikini gekocht. Ik ben toen ook maar een weekje op vakantie geweest. Voor komende zomer zou ik het wel leuk vinden om weer eens een nieuwe bikini te scoren. En dan eentje in een kleur of print die ik nog niet eerder heb gehad. In mijn kast liggen nu een bikini met panterprint in verschillende blauw-/en groentinten, een paarse en een mooie basic zwarte. Eens kijken wat daar een mooie aanvulling op kan zijn. Grappig trouwens: volgens het onderzoek kopen Nederlandse vrouwen gemiddeld om het jaar een nieuwe bikini.

Wat me ook opvalt is het type bikini dat bij de meeste vrouwen favoriet is. Dat is de triangel bikini, gevolgd door de beugelbikini. Je ziet ze inderdaad altijd veel voorbij komen op het strand, die leuke triangel topjes. Met mijn cupmaat is dat helaas geen optie, dus ik ben team beugelbikini. Daar heb je tegenwoordig trouwens ook hele mooie modellen van. Ik vind de tops die je zowel als bh (met rechte bandjes) als in de nek (met halter) kunt dragen het fijnst. Zo kun je ook nog eens afwisselen en switchen als de halter teveel aan je nek gaat trekken. De meeste vrouwen kopen een bikini het liefst als set, maar ik heb juist de voorkeur voor een losse top en een los broekje.

Door mijn wat grotere cupmaat en omdat ik het belangrijk vindt dat een bikini echt goed en daarmee lekker zit, geef ik er graag wat meer geld aan uit. Veel meer dan de vrouwen in mijn provincie gemiddeld doen. Op het plaatje hieronder zie je wat vrouwen per provincie gemiddeld aan een nieuwe bikini uitgeven.

Terwijl ik deze blog schrijf schijnt buiten de zon. Stiekem voel ik de zomerkriebels al opkomen… Nog een paar maandjes en dan weet ik zeker dat ik heerlijk kan genieten in bikini. Ik kijk ernaar uit!

Hoeveel geef jij gemiddeld uit aan een nieuwe bikini en hoe vaak koop je er een?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.