MODE

7 tips voor het vinden van de perfecte trouwjurk *

9 september 2022

Trouwen. Zo heb je het er nooit over en zo verschijnen er twee blogs achter elkaar over dit onderwerp. Vandaag een blog met 7 tips die je leiden naar de perfecte trouwjurk. Want naast alle andere voorbereidingen die je voor de grote dag moet treffen is het vinden van de jurk toch wel een heel belangrijke. Of je nu al precies weet wat je zoekt of nog totaal geen idee hebt, jij gaat die jurk vinden. Deze tips helpen je daarbij.

Tip 1: bereid je goed voor

Een goede voorbereiding is het halve werk zeggen ze. Wat trouwjurken betreft is dat in elk geval zeker het geval. Ga dus lekker bladeren in tijdschriften en kijk op sociale media als Instagram en Pinterest. Zo doe je enorm veel inspiratie op en zie je wat er allemaal mogelijk is. Je kunt een moodboard maken van alle plaatjes die je mooi vind om een beeld te krijgen van waar je ongeveer naar op zoek bent.

Tip 2: stel je budget vast

De mogelijkheden zijn eindeloos, maar natuurlijk wel binnen het budget dat je beschikbaar hebt. In elke prijsklasse heb je volop keuze. Of je nu gaat voor een dure exclusieve jurk of een wat budgetvriendelijkere versie. Sta voor je gaat winkelen stil bij wat je kan én wil uitgeven aan een jurk, zodat je eenmaal in de winkel rekening kan houden met dit budget.

Tip 3: begin op tijd

De levertijd van een trouwjurk kan oplopen tot wel zes maanden. Begin dus op tijd met je zoektocht, het liefst minimaal een half jaar van tevoren. De jurk moet bijna altijd nog afgepast en vermaakt worden, dus hoe eerder je hem vindt hoe meer ruimte hier voor is. Heb je alle tijd dan kun je eenvoudig verschillende bruidsmodezaken af gaan en jurken passen, er nog eens een nachtje over slapen en weer verder zoeken. Niemand wil onder tijdsdruk een trouwjurk kopen.

Tip 4: bepaal wie er mee mag

Het is fijn om iemand te hebben die meekijkt en je kan adviseren als je jurken aan het passen bent. Bovendien is het ook gezellig om deze belangrijke zoektocht niet in je eentje te hoeven doen. Bedenk vooraf hoeveel mensen je er maximaal bij wilt hebben en wie dat zijn. Het kan slim zijn een vriendin mee te nemen die zelf al eens heeft gewinkeld voor een trouwjurk. Neem mensen mee waarmee je een goede band hebt en wiens oordeel je vertrouwt. Het is tenslotte niet zomaar iets!

Tip 5: probeer verschillende soorten jurken

Misschien heb je al een heel duidelijk beeld van de voor jou perfecte jurk. Toch is het slim verschillende soorten jurken te passen. Misschien dacht je dat dat ene model jou helemaal niet staat, maar voel je je er fantastisch in. Zo kun je nog weleens voor verrassingen komen te staan. Van minimalistische A-lijn tot prinses trouwjurk, ga ze gewoon eens proberen. Je hebt snel genoeg door welk type jurk het beste bij je past.

Tip 6: luister naar je gevoel

Bruiden die je zijn voorgegaan weten het: je voelt het als je dé jurk aan hebt. Heb jij dat wow-gevoel nog niet ervaren, ook al heb je al tien verschillende jurken aan gehad? Zoek gewoon verder. Het laatste wat je wil is onder druk een trouwjurk kopen omdat je nu eenmaal moet kiezen. Vertrouw erop dat jouw jurk er wel tussen zit. Bij de een is het bij de eerste jurk raak, de ander moet er tientallen gezien en gepast hebben voordat het zover is.

Tip 7: geniet van de zoektocht

Een jurk uitzoeken is best spannend. Je wilt immers de mooiste jurk vinden zodat je er op je allermooist uitziet op de grote dag. Dit kan best wat druk geven. En eigenlijk is dat zonde, want de hele zoektocht is onderdeel van de voorpret en ook al heel speciaal. Probeer daar bewust bij stil te staan en ook echt te genieten. Dit maak je waarschijnlijk maar één keer in je leven mee!

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.