MODE

5 x tijdloze lente-basics *

18 maart 2024

De lente komt eraan! Het perfecte moment om je kledingkast weer eens in te duiken en te kijken wat je nog hebt hangen van vorige jaren en wat er eventueel aangevuld moet worden. De laatste jaren investeer ik in kwalitatief goede basics die ik jarenlang met veel plezier draag. Dit vul ik dan aan met wat kledingstukken die wat modegevoeliger zijn, of die ik op het moment van aanschaf heel leuk vind maar waarvan ik weet dat ik er na een tijdje toch op uitgekeken ben. Als jij ook wil investeren in duurzame items die perfect zijn voor de lente, lees dan vooral verder. Ik zet in deze blog namelijk vijf ultieme lente-basics voor je op een rij.

Trenchcoat

Bijna had ik er eentje gekocht vorige week, maar ik besloot toch nog even te wachten. Ik heb een donkerblauwe regenjas in de vorm van een trenchcoat die al vele jaren meegaat, maar zou graag ook een beige of olijfgroen exemplaar willen. Keuze genoeg in elk geval, als het om trenchcoats gaat, dus ik ga dit voorjaar zeker slagen.

Lichte jeans

Met de lente komt ook de zon weer hoger aan de hemel te staan. Meer licht buiten, maar ook meer licht in je outfits! En daarom mag een lichte jeans zeker niet in je kast ontbreken. Wat dacht je van dit toffe model van Anine Bing? Ik merk dat het een van de items die ik het liefst draag. Als ik een dag niet weet wat ik moet aantrekken is een jeans altijd goed. Bovendien gaan ze, als je er een beetje voorzichtig mee omgaat, jaren mee.

Blazer

Een echte musthave in de lente is de blazer. Jaren geleden was het echt een zakelijk kledingstuk, maar je ziet tegenwoordig blazers gecombineerd in de meest casual outfits en ik hou ervan! Ik heb had al een zwarte en een gele en heb daar nu een paarse aan toegevoegd, echt heel tof. Laatst zag ik iemand een felgekleurde blazer dragen over een zwart-wit gestreept shirt. Een topcombinatie die ik binnenkort zeker ga uitproberen. Kwalitatief goede blazers zie je bijvoorbeeld bij Filippa K, Essentiel Antwerp en Maje.

Witte sneakers

Geen kleding, maar een fijn paar schoenen mag natuurlijk ook niet in je lentegarderobe ontbreken! Zelf draag ik al jaren met veel plezier witte sneakers, maar een beetje kleur kan ik de laatste tijd ook erg waarderen. Een overwegend witte sneaker met een subtiel kleurdetail, of bijvoorbeeld een lichtgrijs of beige accent vormt de perfecte basic voor de lente. Het past overal onder, staat lekker fris en als je een comfortabel paar uitkiest loop je er ook nog eens heerlijk op.

De perfecte tas

Je lente-outfit is pas echt compleet met de perfecte tas, toch? Een kleintje, zoals de schoudertassen van Marc Jacobs, of een wat grotere shopper zodat je ook altijd een flesje water en een ereader kan meenemen. Perfect voor een middag in het park.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.