MODE

3 tips om je sieraden mooi te houden deze zomer *

31 mei 2021
vrouwenhanden met ringen die strandzand naar beneden laten dwarrelen

Yes! De zomer komt eraan! De tijd dat we lekker veel buiten zijn, genieten van een terrasje in de zon en zo nu en dan een verfrissende duik nemen in zee of zwembad. Heerlijk. Ik kijk er enorm naar uit! Natuurlijk is de zomer ook hét seizoen voor leuke jurkjes en luchtige outfits met mooie accessoires en sieraden. Hoewel ik al jaren van wat meer subtiele minimalistische sieraden hou vind ik dat het in de zomer, zeker als je een feestje hebt, best wat uitbundiger mag. Wat grotere oorbellen, armbandjes, een enkelbandje… Ik laat je een kleine selectie damessieraden van Selected Jewels zien waar jij deze zomer absoluut de show mee steelt. Wil jij net als ik je sieraden mooi houden in de zomer? Ik geef je 3 tips om te zorgen dat je sieraden de zomer goed doorkomen.

Sieraden van Selected Jewels – mijn favorieten

Bij Selected Jewels vind je een breed assortiment zilveren sieraden. Als je net als ik liever goudkleurige sieraden draagt, dan zul je zien dat je ook voor zilveren sieraden kunt kiezen met een gouden plating. Toen ik deze selectie maakte ontdekte ik dat het ook heel tof is om zilverkleurig en goudkleurig met elkaar te combineren. Een zilveren ketting voor dames met goudkleurige hangertjes zoals op de derde foto bijvoorbeeld. Of twee armbandjes waarvan eentje zilver en de ander goud.

Helemaal weg ben ik trouwens van de hangende oorbellen met het veertje. Die lijken me zó leuk als je een mooie zomerjurk draagt of een rokje met een zomerse top. Het sieraad op de laatste foto is trouwens een enkelbandje. Ik vind dat prachtig staan als je mooie bruine benen hebt!

Sieraden mooi houden in de zomer – 3 tips

Hoe perfect sieraden je zomerse outfit ook compleet kunnen maken, er is wel enige zuinigheid geboden als je er lang plezier van wilt hebben. Wil je je sieraden mooi houden in de zomer zodat je ze de rest van het jaar ook nog kunt dragen, houd dan in elk geval rekening met onderstaande tips.

1 Doe sieraden af als je gaat zwemmen

Het staat ontzettend leuk, dat kettinkje om je nek als je langs de rand van het zwembad ligt. Toch is het aan te raden sieraden af te doen voor je het water in duikt. Zilver en goud kunnen door het chloor gaan oxideren als je ermee in een zwembad gaat.

In de zee zwemmen, mag dat wel?

Ben je net als ik een echte strandganger, dan ben je vast benieuwd of je dan je sieraden wel lekker om mag laten. Maar helaas, ook hier geldt dat je sieraden het beste af kunt doen voor je de azuurblauwe zee in loopt. Het is niet alleen zo dat het zoute water niet goed is voor de edelmetalen zelf, het kan er ook voor zorgen dat gesoldeerde onderdelen zoals steentjes loslaten. Bovendien kan het gebeuren dat een ring sneller afglijdt en die vind je in zee bijna onmogelijk terug.

2 Pas op met zonnebrandcrème en parfum

Ben je absoluut niet van plan het water in te gaan, dan zou je kunnen overwegen je sieraden gewoon te dragen. Maar pas goed op met zonnebrandcrème, aftersun en parfum. Het best smeer je eerst in. Dit laat je 30 minuten intrekken en daarna doe je pas je sieraden om. Ben je van plan een hele dag op het strand of aan het zwembad te liggen, dan is het in verband met het vele zonlicht en eventuele transpiratie toch beter om je sieraden niet te dragen.

Neem na een dag in de zon eerst een verfrissende douche waarbij je zand, zout en/of chloor van je af spoelt, smeer je eventueel in met aftersun, laat dit goed intrekken en doe vervolgens je sieraden om. Perfect als je nog lekker uit eten wilt gaan of misschien zelfs een dansje gaat wagen…

3 Bewaar je sieraden goed en berg ze zorgvuldig op

Om je sieraden lang mooi te houden is het belangrijk om ze zorgvuldig op te bergen. Dat wil zeggen: op een donkere, droge plaats zoals een doosje, zakje of sieradenkistje. Ga je op vakantie, neem dan sowieso niet teveel sieraden mee. Op de camping, maar ook in een hotel, kunnen ze zoek raken of gestolen worden. Neem een paar favorieten mee en laat de rest veilig thuis.

Draag jij veel sieraden? Hoe hou jij je sieraden mooi?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.