EVENTS

Verslag van het MGA XL Unboxing Event

16 oktober 2018

MGA XL unboxing event

Door gastblogger Rory.

Ik vroeg het Mila terloops. “Heb je zin om te springen op een springkussen, je te laten schminken en een duik te nemen in de ballenbak?“. Een heel enthousiast: “JA!” was haar reactie. Je moet je voorstellen dat ik haar tot nu toe eigenlijk nooit in een ballenbak heb losgelaten. Ik zag het vroeger wel altijd als we IKEA inliepen, al die kinderen die vol enthousiasme (zowel enthousiaste ouders als kinderen) werden afgeleverd bij de entree van Småland. Maar het leek mij niet hygiënisch (ja, je leest nu een artikel van iemand die vroeger een milde vorm van smetvrees heeft gehad).

De bi-ba-ballenbak!

Naarmate ze ouder werd, liet ik overigens veel meer los. Want zichzelf vies maken tijdens het spelen, daar heb ik juist weer geen probleem mee. Daarbij trekt H. zijn eigen plan, dus tijdens de frequente bezoekjes aan Speelpark Oud Valkeveen gaat ze ook (nog steeds) regelmatig de ballenbak in. De ballenbak van gisteren was trouwens echt epic! Denk aan veel, heel veel lichtroze en wit. Meisjesachtig mooi. Spontaan moest ik terugdenken aan de legendarische “Bros, Bros, Bros, Bros, Bros“-commercial met Adèle Bloemendaal. Aan de andere kant gaan de gedachten dan wellicht een hele andere kant op. Rewind!

XL Unboxing Event? Wat gaan we dan doen mama?

Er was zóveel te doen tijdens dit MGA XL Unboxing Event! We mochten drie kamers gaan onderzoeken, de rode, blauwe en groene kamer. Voor ieder wat wils. In de rode kamer heeft ze heerlijk gekleurd, een glazen potje zelf mogen versieren met allerlei leuke knutseldingetjes. En haar allereerste L.O.L.-bal mogen uitpakken.

Na veel lagen plastic omhulsel kreeg ze ineens de bal open (lees: de inhoud lag overal verspreid). Gelukkig waren er veel behulpzame meisjes aanwezig die direct wisten te vertellen wat ze met welk attribuut (wederom per stuk verpakt) kon doen om het uiltje dat er uiteindelijk uitkwam compleet te maken. Ze was helemaal weg van het uiltje en vond het oprecht moeilijk om het op de tafel te laten staan (het was bedoeld om te unboxen, mee te spelen en achter te laten voor de andere kindjes).

Een robotje weggeven

Via het springkussen in de blauwe kamer belandden we bij de tafel van Ready-2-Robot. Heel eerlijk? Dit had niet de interesse van mijn 6-jarig meisje. Braaf heeft ze ook dit pakketje uit elkaar gehaald. Om het vervolgens – het scheen een hele bijzondere te zijn – aan een ander aanwezig jongetje te geven die er mega blij mee was. Ik vind het heel fijn dat ze gewoon zichzelf durft te zijn en vertelt wat ze jammer vindt (het uiltje achterlaten) en tegelijkertijd doet wat haar hart haar ingeeft (niet hebberig zijn maar gewoon de bijzondere robot weg te geven).

Blij zijn met dat wat er is

Want laten we eerlijk zijn. We kregen aan het einde van de bijzonder leuke middag zó’n prachtige goodiebag mee. Dat is ook wat ik haar mee wil geven. Je hebt veel om dankbaar voor te zijn. Er zijn niet veel kinderen die zomaar zoiets moois krijgen, omdat ze samen met mama mee mogen naar een bloggersevent. Ik ga er dan ook op een bepaalde manier mee om. Alles wordt natuurlijk bekeken, maar op de dag zelf mag er gespeeld worden met één item (ze koos voor het L.O.L.-stressballetje), de dag erna openen we nog een pakje (het poppetje van L.O.L.) en de rest? Dat leggen we heel even opzij, zodat ze gefaseerd de mooie spulletjes kan unboxen.

In bad met Poopsie tijdens het XL Unboxing Event

Niet alles op hetzelfde moment, want dan kan je – naar mijn mening – de waarde en het plezier niet zo ervaren als wanneer je in rust, met aandacht en in fases met nieuw speelgoed speelt. Goed, dat is mijn manier. Verder over de leuke middag. We maakten foto’s in de leuke badkamer (en dus ín het bad) van de Poopsie Slime Surprise. Hingen wat rond voor leuke spiegels en poppetjes op ware grootte. Genoten van lekkere stukjes fruit (ik) en spekjes (Mila). En hadden gewoon veel lol. Mila is ook nog eens práchtig geschminkt door een van de lieve ‘feesttantes’ alvorens we ons naar de Poopsie-tafel begaven.

Meisje, wil je mij helpen?

Er ging letterlijk een hele wereld voor mij open. Bijzonder om uitleg te vragen èn te krijgen van meisjes van een jaar of tien terwijl ik met trillende handen (bijna dan) dingen uit elkaar probeer te halen. Niets gewend deze veertigplus moeder. Gelukkig mag ik thuis in de herkansing, want we kregen een prachtige goodiebag mee met diverse Poopsie-, Ready-2-Robot- en L.O.L.-ballen (of pakketjes, wat is eigenlijk de juiste benaming?). Toen Mila ook nog een ballon uit mocht zoeken (en gewoon een van de kleinste – maar fijnste – koos) was ze helemaal blij. Dankjewel Monique, dat we in jouw plaats naar dit leuke XL Unboxing Event mochten gaan!

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Graag gedaan lieve Rory! Fijn dat jullie zo’n fijne middag hebben gehad en graag in mijn plaats wilden gaan 🙂

Gaat er voor jou ook een wereld open of ben je alláng bekend met al het moois van MGA?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.