EVENTS

Verslag van het feestje van Nintendo & Sonos

22 oktober 2018

Door gastblogger Chanel

Op een prachtige ‘lentedag’, midden oktober, werden wij uitgenodigd voor de Mario Party van Nintendo en Sonos. Een feestje vanwege de release van Super Mario Party voor de Nintendo Switch, het onlangs verschenen Nintendo Labo voertuigenpakket en de Sonos Beam. A party it was, voor zowel moeder als kind. Bij binnenkomst werden de kleine man en ik verwelkomd door niemand minder dan Mario himself. Een perfect fotomoment!

Toen we de hoek om gingen kwamen we direct de party binnenvallen. Kinderen waren al druk bezig op de Nintendo Switch, of in de keuken aan het knutselen. Maar er was ook een bonte verzameling aan eten. Harde snoepjes, zachte snoepjes, fruit, kaasblokjes, radijsjes. En het belangrijkste: taart!

Nadat we waren bijgekomen van al het leuks en lekkers om ons heen, kwamen de dames van Nintendo en Sonos ons vertellen hoe de dag eruit zou zien. In verschillende kamers konden de kinderen spelen met de Nintendo Switch, in een groep, met z’n tweeën of alleen. In de slaapkamer van de ouders gaven de woordvoerders van Sonos om het uur een uitleg over Sonos en kon je zelf horen of het geluid echt zo goed is als het verhaal doet klinken.

Super Mario Party op de Nintendo Switch: tv-stijl

Na het introductiepraatje rende mijn jongen direct naar de kinderkamer boven. Samen met drie andere kindjes mocht hij als eerste Super Mario Party spelen op de Nintendo Switch. Allen kregen een Joy-Con (joystick) die ze met een koord aan hun pols bevestigden. Dat was ook maar goed, want het ging er wild aan toe.

Super Mario Party is een verschillende-wedstrijden-in-één-spel waarbij degene die na alle rondes de meeste punten heeft, de winnaar is. In dit geval was het mijn fanatiekeling. Wa-hoo! Om eerlijk te zijn was hij oneerlijke concurrentie. Hij is de oudste van zijn tegenstanders en heeft al een beetje ervaring met de Nintendo Switch.

Het Nintendo Labo 03: voertuigenpakket op de Switch: tafelstijl

Na het vieren van zijn overwinning wilde hij de Nintendo Labo uitproberen. “Echt” rijden met je kartonnen, zelfgebouwde stuur. Het water in met je onderzeeër, of de lucht in met het vliegtuig. Erg ver kwam hij niet, want er moest eerst getankt worden. Vol gas, op het zelf te bouwen gaspedaal, ging hij op zoek naar het dichtstbijzijnde tankstation. Als de volgende groep niet op de grote tv aan het MarioPartyen was, had hij de Nintendo Switch erop aangesloten. Maar nu moest hij zich vermaken met de losse switch.

Een rijdende kartonnen auto met de Nintendo Switch: handheldstijl

Nieuwsgierig naar wat er in de keuken aan de knutseltafel gebeurde, gingen wij terug naar beneden. Onderweg pikte hij een banaan mee en ik een paar kaasblokjes en olijven. Aan de keukentafel waren andere kindjes hun eigen auto aan het vouwen.

Met de Nintendo Switch als interactieve handleiding, kan je stap voor stap een auto in elkaar vouwen. Bij de laatste stappen bevestig je de controllers aan de auto en is hij klaar voor gebruik. Tot mijn verbazing kon de zojuist gevouwen kartonnen auto daadwerkelijk rijden. Vooruit, links en rechts. “Hoe doe je dat?” zei ik hardop. “De joysticks trillen en ik denk dat het zo beweegt.” Soms weten kinderen gewoon meer. Of denken ze sneller logisch door.

De Sonos Beam soundbar voor je tv, of gewoon in huis

Voor mijn jongen was het heel leuk, maar de Sonos Beam had ik amper gehoord. En dat was volgens mij niet de bedoeling. Ik sloot me aan bij de volgende groep die de grote-mensen-kamer inging en was erg benieuwd naar het verhaal achter de Sonos Beam. Een speaker die opgaat in je interieur en zelfs als pronkstuk op de kast mag staan. Je kan hem perfect voor je tv neerzetten. De Sonos Beam is ontworpen om lager dan de pootjes van je tv uit te vallen en ook niet aan de zijkanten uit te steken.

Maar het geluid is waar het echt om draait. Met twee prachtige nummers kregen wij te horen hoe je uit een ogenschijnlijk kleine speaker goed geluid kan krijgen. De bas uit het nummer You don’t know van Leon Bridges was letterlijk voelbaar. Dus met de muziek zit het goed. Maar wat als je een filmpje op de bank gaat kijken?

Alhoewel de Sonos Beam uit te breiden is, ontdekten we tijdens de documentaire Planet Earth dat er een mooi, vol geluid uit komt, dat ook nog een surround klinkt. Daar zijn verschillende technische verklaringen voor, maar ik denk dat het belangrijkste is dat de Sonos Beam al een surround sound van zichzelf biedt. Wil je het geluid nog meer ervaren? Dan kan je de Sonos Beam uitbreiden met andere boxen. Alles is gedekt dan.

In het half uur dat ik deze uitleg kreeg, heeft mijn jongen zich vermaakt met de Nintendo Switch. Nog één foto met Mario en we gingen naar huis met beiden een eigen goodiebag. Alleen moest ik eerst ook nog even tanken. Vol gas naar het dichtstbijzijnde tankstation.

Bedankt Chanel, dat jullie terwijl ik mijn scriptie aan het verdedigen was, namens ons naar dit toffe event konden gaan. Zo te lezen was het een geslaagde middag!

Ben jij (of zijn je kinderen) al bekend met de Nintendo Switch en/of de Sonos Beam?

Misschien vind je dit ook leuk:

Geen Reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.