EVENTS SPEELGOED

Opening LEGO flagship store Amsterdam

7 december 2019
lego flagship store amsterdam

Door gastblogger Eke – Een paar weken geleden benaderde Monique mij. Of ik voor Moonoloog naar de opening van de LEGO flagship store in Amsterdam wilde. Daar hoefde ik geen moment over te twijfelen, zeker niet met mijn zoon Max van vijf. Hij is een van de grootste LEGO-fans die er bestaan. Het was dus absoluut geen straf om de wekker om 06.00 uur te zetten om naar Amsterdam te rijden.

Eenmaal in Amsterdam, liepen we in het donker door een nog stille stad. Juist in deze tijd van het jaar magisch, omdat de binnenstad prachtig versierd is met lichtjes. We waren iets te vroeg, maar konden daardoor ons vergapen aan alle mooie bouwwerken en inspiratie op doen voor Max’ LEGO-verlanglijstje. Er stond immers genoeg in de etalage.

Eindelijk was het zo ver: de deuren gingen open en wij mochten een kijkje nemen in een kraakverse winkel. Voordat ik uit de doeken doe wat we gezien en gedaan hebben, eerst meer over deze LEGO flagship store!

De LEGO flagship store is de eerste flagship store van LEGO in Nederland en is gevestigd in de Kalverstraat 57 te Amsterdam. De winkel heeft een totale oppervlakte van bijna 700 vierkante meter die verdeeld zijn over twee verdiepingen. De winkel is op alle vlakken toegespitst op Nederland en Amsterdam in het bijzonder. Bij binnenkomst stuit je direct op de Amsterdamse munttoren, verderop in de winkel staat een echte Hollandse molen en ook aan de Hollandse meesters is gedacht. Zo zijn de schilderen van Van Rijn, Van Gogh en Vermeer nagemaakt met Legosteentjes.

Naast dat de winkel alleen al fantastisch is om te bekijken en je er ontzettend veel verschillende soorten thema’s LEGO kunt kopen, is het ook een echt “doe”-winkel. De creativiteit van je kind wordt hierdoor goed geprikkeld! De volgende dingen kunnen je zoal doen in de LEGO flagship Store:

LEGO Munttoren met ‘Bouw een boot’ speeltafels – Bij de Munttoren kun je je eigen bootje bouwen. Door je bootje te plaatsen op een plat schijfje in de vorm van een boot, kan je boot varen op de gracht rondom de Munttoren.

LEGO Escher-trap – Geïnspireerd op het bekende meesterwerk van Maurits Cornelius Escher. Deze bijzondere trap leidt je van beneden naar boven en is dé plek voor unieke foto’s of selfies.

LEGO schilderijen Hollandse meesters – Schilderijen van LEGO, geïnspireerd door onder andere Vincent van Gogh, Jan Vermeer en Rembrandt van Rijn. Let goed op hun ogen, want die volgen je als je door de winkel loopt!

LEGO bakfiets – Iets wat absoluut bij het Amsterdamse straatbeeld hoort: de bakfiets! De foto hiervan staat helemaal bovenaan de blogpost. Prachtig toch, met als achtergrond de grachtenhuizen?  

Grote LEGO molen – Op en top Hollands: een molen! De molen is 3.35 meter hoog en naast licht en geluid kunnen de wieken ook echt draaien!

Brug van de innovaties en gracht van LEGO stenen – Een eerbetoon aan de grachten en bruggen van Amsterdam. De brug is versierd met iconen die verwijzen naar verschillende Nederlandse uitvindingen en innovaties.

LEGO Minifigure Factory – Een van de hoogtepunten van de LEGO flagship Store! Je kunt je eigen LEGO-poppetje maken en personaliseren! Je kunt zelfs je naam op de torso van het poppetje laten drukken, is dat niet ontzettend gaaf?

LEGO Mosaic Maker – Transformeer je eigen foto binnen enkele minuten in een uniek LEGO portret. Met de print van je portret, kun je thuis met LEGO je foto nabouwen!

Zoals je ziet kun je je hier prima vermaken en inspiratie op doen voor de LEGO-wensenlijst van je kind. Dus hup, plan een tripje naar deze winkel en ik weet zeker dat je net zo enthousiast raakt als Max en ik!

Heb jij ook zo’n enorme LEGO-fan in huis (of ben je het misschien stiekem zelf)?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.