EVENTS PERSOONLIJK SPORT

Marathon Eindhoven 2012… Check!

15 oktober 2012

Zondagmorgen om 8.00 uur ging de wekker. Nog half slapend zocht ik mijn hardloopkleding bij elkaar en verzamelde ik een aantal voor die dag onmisbare zaken (lees: banaan, poncho en sportdrank) en stopte ze in een tas. Om 9.00 uur arriveerden manlief en ik op kantoor. Niet om te werken, maar voor een kopje koffie en een korte tactiekbespreking met onze twee leidinggevenden, de andere twee lopers met wie we even later de estafettemarathon zouden gaan lopen.

De estafettemarathon is in feite de hele marathon van 42 kilometer, maar dan gesplitst in vier gedeelten. Met vier lopers loop je dus elk een kwart van de hele marathon, waarbij je elkaar aflost. Ik was als derde aan de beurt. Mijn doel was helder: 9,4 kilometer alles geven, maar ook weer niet teveel want we weten allemaal dat te hard van stapel lopen funest kan zijn. Hoewel de zenuwen steeds beter voelbaar werden, had ik er enorm veel zin in.

Het weer kon niet beter. Het was fris, droog en zonnig. Na een korte warming-up kwam mijn baas in zicht. Ik pakte het stokje (hier in de vorm van een rubberen armbandje) van hem over en ging van start. De Nike running app, die ik op het laatste moment had weten in te stellen, vertelde me dat ik eerste kilometer pijlsnel was. Waarschijnlijk het gevolg van een combinatie van de zenuwen, het moordende tempo van mijn mannelijke medelopers en een gezonde dosis adrenaline. Ook het feit dat mijn vriendin met haar zoontje even verderop stond aan te moedigen, gaf me een extra duwtje in de rug.

Omdat het goed voelde, besloot ik het tempo erin te houden. Althans, dat probeerde ik. Na een paar kilometer voelde en hoorde (via de app) ik dat mijn snelheid iets was teruggezakt, maar desondanks liep ik heerlijk.

Vlak voor de finish zag ik mijn schoonvader en niet ver daarachter mijn ouders staan. Ze hadden het zo druk met foto’s maken dat ze geen tijd hadden om me aan te moedigen 😉 Gelukkig bleek dat niet nodig, want ik wist er zowaar nog een eindsprintje uit te trekken.

Na 1 uur en 3 minuten bereikte ik het wisselpunt en was het aan manlief om zo snel mogelijk de finish te bereiken. Met z’n allen hebben we er 4 uur en 18 minuten over gedaan. Geen super strakke tijd, maar ik ben meer dan tevreden. Wat was dit gaaf om mee te maken en wat smaakt het naar meer!

4 Comments

 • Reply Amber 16 oktober 2012 at 15:57

  Wauw, super knap joh! Respect!

  • Reply Monique 16 oktober 2012 at 16:08

   Dank je! Hoe gaat het bij jou met lopen? Je was geblesseerd las ik?

 • Reply Chezzelia 16 oktober 2012 at 15:58

  Leuk, gefeliciteerd! Het weer was perfect.. wel koud vond ik ( kreeg kramp ) maar ik heb de 5 km gedaan! Zeker voor herhaling vatbaar maar dan wel meer dan 5 km hahah!

  • Reply Monique 16 oktober 2012 at 16:08

   Ai, kramp is vervelend. Kreeg mijn broertje ook, maar die liep de hele. Mooi dat het jou ook goed beviel. Ik zeg: volgende keer ook estafette, of misschien wel gewoon de halve marathon?

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.