BOEK EVENTS

Kinderboekenweek 2015 – Raar maar waar

10 oktober 2015

KBW_LOGOS-01

Vorige week is de Kinderboekenweek van start gegaan. Als leesfanaat én groot voorstander van (voor)lezen, kon ik natuurlijk niet anders dan hier op mijn blog de nodige aandacht aan besteden. Het thema van deze Kinderboekenweek is ‘Raar maar waar’ en daarmee staan natuur, wetenschap en techniek centraal. De Kinderboekenweek vindt plaats van 7 tot en met 18 oktober 2015.

Prentenboek

Het prentenboek van de Kinderboekenweek is dit jaar het boek ‘Speeltuin’ van Mies van Hout. Zij neemt je mee op een tocht door de meest wonderlijke werelden. ‘Klauter op je vingertoppen mee door de bomen, zoek je weg over de krokodillenrivier en dwaal rustig door de bramentuin. Kijk uit voor de afgrond! Geen nood, we springen gewoon van wolk naar wolk en roetsjen daarna van de berg.’ Voor dit avontuurlijke prentenboek betaal je maar 5 euro.

Kinderboekenweekgeschenk

Zoals elk jaar is er ook deze Kinderboekenweek een Kinderboekenweekgeschenk. ‘Per Ongelukt!’ is een boek van Simon van der Geest dat je bij de boekhandel of online cadeau krijgt bij aankoop van minimaal 10 euro aan kinderboeken in de Kinderboekenweek. Hieronder een korte omschrijving van het verhaal:

Stel, je moeder zit in de gevangenis, maar ze is onschuldig. En die gevangenis staat op een streng bewaakt eilandje in de Waddenzee. En je vader, daar heb je ook niets aan, want die zit de hele dag te gamen. Wat doe je dan? Dan bedenk je een onwaarschijnlijk bevrijdingsplan. Tenminste, dat doet Ro. Samen met zijn vrienden Archie en Lela begint hij in een afgelegen schuur aan een fantastische uitvinding te werken. Want soms moet je iets doen wat niemand ooit gedurfd heeft, hoe gevaarlijk en onmogelijk het ook is…

Een leuk extraatje: met het Kinderboekenweekgeschenk heb je op 18 oktober gratis toegang tot een van de 22 wetenschapsmusea en science centra! Bij deze musea ontdek je de meest uiteenlopende raar-maar-ware weetjes.

Kinderboekenweek 2015

In het kader van de Kinderboekenweek mag Lise van ons zelf een nieuw boek uitkiezen. Het lijkt me leuk om hier een soort jaarlijkse traditie van te maken. Welk boek het wordt weten we nog niet, maar we gaan snel eens kijken bij onze favoriete kinderboekenwinkel!

Doe jij iets speciaals tijdens de Kinderboekenweek?

1 reactie

  • Reply Charlotte 10 oktober 2015 at 11:45

    Toen ik nog voor de klas stond, besteedden we natuurlijk erg veel aandacht aan de kinderboekenweek.
    Nu ik zelf moeder ben, vind ik (voor)lezen ook erg belangrijk. Ik ga graag met mijn zoon naar de bibliotheek.
    Ik besteed geen extra aandacht aan de kinderboekenweek, ik vind het thema van dit jaar ook niet zo leuk. Mijn zoon is daar nog net een beetje te jong voor.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.