FEESTDAGEN

5 kerstliedjes die niet mogen ontbreken op je playlist

24 december 2014

keepcalmchristmas

Ik houd erg van muziek en Lise ook. Onze kerstplaylist staat momenteel dus geregeld op! Ben jij nog niet helemaal in de kerststemming? Geen paniek! Ik deel vandaag vijf van mijn meest favoriete kerstliedjes. Na het luisteren van dit lijstje garandeer ik je dat je helemaal klaar bent voor vanavond!

We trappen af met een echte klassieker: Last Christmas van Wham! Dat nummer ademt gewoon kerst wat mij betreft. Het wordt ook behoorlijk grijs gedraaid in de weken voorafgaand aan kerst, maar op de een of andere manier verveelt het me niet.

Een nummer dat elk jaar ook niet op mijn Christmas Playlist mag ontbreken is dé kersthit van Mariah Carey, All I want for Christmas is You. Ik moet hem niet té vaak horen, maar zo af en toe vind ik hem heerlijk om in de stemming te komen.

Van het nummer ‘The Little Drummer Boy’ vind ik het origineel niet heel spectaculair (no offence David Bowie en Bing Crosby!). Dat geldt wel voor deze versie van de Pentatonix (dat helaas ontbreekt op hun kerst-cd, eeuwig zonde…). We zingen deze versie vanavond ook met mijn koor en hoewel het best een lastig nummer is, zingt ‘ie (na heel veel keren oefenen) wel ontzettend fijn weg! Samen met de andere sopranen zing ik de partij van het meisje in de clip.

Dan een nummer waarvan ik dacht dat het behoorlijk ‘nieuw’ was, maar dat toch alweer stamt uit 1991: Merry Christmas Everyone van de enige echte Shakin’ Stevens. Op YouTube alleen nogal irritant met die hele intro ervoor…

En aangezien ik al jaren (stiekem) een zwak heb voor 3fm-dj Gerard Ekdom, mag de geheime kerstplaat die hij dit jaar zelf uitbracht natuurlijk niet in mijn lijstje ontbreken. I’ll be there this Christmas van Gary Fomdeck! Niet alleen omdat Gerard ‘m heeft uitgebracht, maar ook omdat ‘ie lekker klinkt en al na een paar keer luisteren bleef hangen.

Van welk kerstliedje krijg jij spontaan zin in kerststol en glühwein?

3 Comments

 • Reply zomersproetje 24 december 2014 at 07:20

  Heej Monique, ja dat zijn echte kerstklassiekers die je laat zien ;-). Van het nummer White Christmas kom ik spontaan in de kerststemming. Fijne kerstdagen!x

 • Reply Renske (o0ster0o) 24 december 2014 at 07:41

  Dat liedje van Gary Fomdeck is echt helemaal geweldig. Luister hem de hele dag haha. vernieuwend en vrolijk.
  Gek dat Gerard van Eckdom hem zingt!
  Fijne kerst!

 • Reply angelique 24 december 2014 at 10:01

  Precies mijn favo lijstje

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.