FEESTDAGEN

DIY Vaderdagideeën

4 juni 2019

Zondag 16 juni aanstaande is het weer zover: Vaderdag! Misschien viert jouw man/vriend dit jaar wel zijn eerste Vaderdag, of heeft hij er al een aantal achter de rug. Hoe dan ook, het is leuk om de vaders deze dag te verrassen met een leuk kleinigheidje. En wat is er leuker dan zelf (of met de hulp van je kind) iets knutselen? Ik verzamelde een aantal ‘do it yourself’, ofwel DIY Vaderdagideeën. Wie weet doe je er nog wat inspiratie uit op!

DIY Vaderdagideeën

Cadeau-tasjes

cadeautasjes

Hoe cute zijn deze zelfgemaakte ‘cadeau-tasjes’? Ideaal om een klein cadeautje of knutselwerkje in te stoppen. Hier vind je een Engelstalige uitleg hoe je de tasjes kunt maken.

Vaderdagkrant

vaderdagkrant

Deze vind ik persoonlijk heel erg tof. Bij Somoiso kwam ik een gepersonaliseerde Vaderdagkrant tegen! En hij is ook nog eens extreem eenvoudig te maken en snel klaar! Download deze gratis printable, print hem uit en vul hem in. Dat kun jij natuurlijk namens je kind doen, maar als je kind zelf kan schrijven en het zelf wil invullen is dat natuurlijk nog veel leuker!

Stoere plank met handafdrukken en quote

vaderdag_plank

Iets met handjes of voetjes doet het naar mijn idee altijd goed. Ik vond deze stoere houten plank met handafdrukjes en een mooie quote erop. Niet zo heel ingewikkeld om te maken en succes verzekerd!

‘Rad van fortuin’

radvanfortuin

Deze printable vind ik ook geweldig! Erg leuk voor iets grotere kinderen. Zo geef je je vader een soort ’tegoedbonnen’ voor klusjes die je hem uit handen kunt nemen of dingen die hij leuk vindt om te doen. Er is een versie met tekst en een versie zonder tekst waar je dus zelf dingen op kunt schrijven of tekenen. Hier vind je alles wat je moet weten om dit leuke vaderdagcadeautje zelf te maken.

Item personaliseren met foto

foto

Een foto doet het naar mijn idee altijd goed. En foto’s kun je tegenwoordig op (bijna) alles laten drukken. Wat dacht je van een mok of muismat met een foto van jullie kleintje? Of een leuk telefoonhoesje? Voor dat laatste kun je onder andere terecht bij Albelli. Houd trouwens wel rekening met de levertijd als je je cadeau nog vóór Vaderdag in huis wilt hebben. Durf je het niet aan omdat het krap wordt, dan heb je hiermee misschien alvast een idee voor volgend jaar.

Medaille voor papa

Dit is een perfect voorbeeld van een DIY waar je relatief weinig tijd en materiaal voor nodig hebt maar die wel een heel leuk resultaat oplevert. Een medaille voor de liefste, leukste, beste papa (of opa) van de wereld! Je kunt de cirkels zelf tekenen en uitknippen of -snijden en de teksten schrijven, maar er is ook een gratis printable beschikbaar als je dat makkelijker vindt.

Een potje vol pret!

Niets leuker dan samen met papa iets ondernemen. Eén-op-één tijd is kostbaar en daarom is een ‘potje vol pret met papa’ een super leuk cadeau om als kind te geven, maar zeker ook voor de vader in kwestie om te krijgen! Het is aan het kind (of de kinderen) om op een briefje te schrijven wat ze graag met papa zouden willen doen. De briefjes rol je op, je doet er een touwtje omheen en je stopt ze in een glazen potje. Dit potje versier je met een mooi label (als je wilt kun je daar deze printable voor gebruiken) en naar wens ander decoratiemateriaal. Een aantal voorbeelden van ideeën voor wensen zijn: een dagje samen naar het pretpark, iets lekkers bakken of koken, samen met papa iets bouwen van hout of in de bossen een hut bouwen. Het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, de simpelste dingen zijn vaak het leukst!

Ik ben erg benieuwd naar jullie Vaderdagverrassingen! Durf je ze hier te delen of ben je bang dat papa stiekem meekijkt?

2 Comments

 • Reply Erica 8 juni 2018 at 09:57

  Hiha! Op blogloving zag ik, heel raar, als eerste regels van deze blog: “Aanstaande zondag is het vaderdag…. enz”. Ik schrok me helemaal kapot want ik heb nog niets geregeld. Gelukkig gelukkig is het volgende week pas. Fjoeeee!!

  • Reply Monique 8 juni 2018 at 10:25

   Goed dat je dat zegt Erica! Ik heb dit artikel geupdated, maar blijkbaar neemt Bloglovin’ dan om een of andere reden de oude intro over… Dat is niet handig! Sorry dat ik je heb laten schrikken. Je hebt inderdaad nog een weekje extra!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.