FEESTDAGEN

7 x de leukste manieren om geld te verdienen op Koningsdag

17 april 2019
geld verdienen op koningsdag

Het is bijna weer zover: Koningsdag! De dag dat veel mensen vrij zijn, we ons massaal in oranje hullen en op pad gaan. Wij lopen op Koningsdag altijd even met de kinderen over de vrijmarkt. Super leuk! Heb je zelf een stuk stoep of kraampje gereserveerd maar ga je niet voor de gebruikelijke verkoop van tweedehands spullen, maar ben je juist op zoek naar originele manieren om (samen met je kids) geld te verdienen op Koningsdag? Deze dingen doen het zeker goed!

7 x geld verdienen op koningsdag

1 Knutselworkshop

Neem een (camping)tafel en wat klapstoeltjes mee en creëer een knutseltafel waar je (samen met je kinderen) kleine workshops kunt geven. Je kunt kinderen een klein knutselwerkje in koningsdag-stijl laten maken, zoals een oranje kroon, of een vlaggetje. Wil je het simpel houden, dan is een vrolijke kleurplaat van de koning of de Nederlandse vlag natuurlijk ook helemaal prima. Zorg voor voldoende knutselmaterialen en vraag kleine prijsjes. Het moet wel leuk blijven.

2 Zelfgemaakte knutsels verkopen

Ben je creatief en vind je het leuk om voorafgaand aan koningsdag al lekker aan de knutsel te gaan met je kinderen? Je kunt leuke oranje accessoires knutselen, zoals haarspeldjes, broches en sleutelhangers. Het hoeft overigens niet per se in oranje-thema. Zo kocht ik ooit een handgemaakte stoffen verjaardagskroon voor de kinderen waar je door middel van klittenband een cijfertje op kunt ‘plakken’. Tot op de dag van vandaag krijg ik de vraag waar ik die gekocht heb, nou op de vrijmarkt dus!

3 Polaroid foto’s maken

Dit vind ik ook een hele toffe. Neem je verkleedkist mee de vrijmarkt op en zorg dat je allerlei props hebt die mensen kunnen opzetten of vasthouden. Het is ook leuk als je een soort achtergrondje kunt creëren met bijvoorbeeld een mooi doek. Vervolgens laat je kinderen (en volwassenen als ze zin hebben) zich verkleden en maak jij met je Polaroidtoestel een leuke foto van ze voor een zacht prijsje. De foto komt direct uit het toestel en kunnen ze dus meteen meenemen!

4 Limonadebar

Bij de standaard frietkramen en in café’s is het op Koningsdag meestal erg druk. Maar mensen die over de vrijmarkt lopen hebben natuurlijk wel dorst van al dat snuffelen en koopjes scoren. Gelukkig ben jij daar met je limonadebar. De kinderen kunnen hier ook goed bij helpen. Schenk de limonade vooraf in zodat je het direct kunt uitdelen aan dorstige voorbijgangers. Succes gegarandeerd! O ja, en helemaal leuk natuurlijk als de limonade oranje is!

5 Grabbelton

Een echte ‘gouwe ouwe’ maar hij doet het nog altijd goed: de grabbelton. Verzamel een heleboel tweedehands kleine speelgoedjes of koop kleine cadeautjes. Vul een grote ton of mand met gescheurde oude kranten. Pak de kleine cadeautjes in en verspreid ze tussen de kranten. Maak een bord waarop je duidelijk vermeldt hoeveel het kost om te grabbelen. Ga voor kleine prijsjes (25 cent tot een euro), waarbij je natuurlijk rekening houdt met de gemiddelde waarde van de spulletjes die in de ton zitten.

6 Schminken

Wie goed is in schminken kan zich op de vrijmarkt helemaal uitleven. Met een tafel, stoel, spiegel en schminkdoos kun jij je lol op. Neem een boek mee met voorbeelden of put uit je eigen ervaring. En voor de niet zo ervaren schminkers zoals ik: een Nederlands vlaggetje is natuurlijk ook leuk!

7 Levende fruitmachine

Deze kwam ik al researchend tegen en vind ik zó hilarisch! Je laat drie kinderen of volwassenen plaatsnemen achter een tafel. Voor hen staat een kom met daarin vier verschillende stukken fruit. De personen worden geblinddoekt en wanneer ze aan de arm worden getrokken pakken ze een van de vier stukken fruit op en houden dat omhoog. Krijg ‘de klant’ het voor elkaar dat er drie keer hetzelfde soort fruit omhoog wordt gehouden, dan wint deze een prijs (of je kunt ervoor kiezen de inleg verdubbeld terug te geven).

Sta jij altijd op de vrijmarkt op Koningsdag, of loop je er liever een rondje overheen?

Afbeelding vrijmarkt afkomstig van Shutterstock.

1 reactie

  • Reply Jacqueline 17 april 2019 at 10:32

    Ik sta niet op een vrijmarkt, maar ga met koningsdag wel wat geld verdienen. Met het dansgezelschap waar ik bij hoor gaan we een paar keer optreden die dag.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.