ETEN EN DRINKEN EVENTS PERSOONLIJK

De perfecte cheesecake en chocoladetaart!

11 maart 2013

Oei oei… door alle drukte rondom ons verjaardagsfeestje afgelopen weekend is het me helaas niet gelukt een favourites post te plaatsen en is de gebruikelijke ‘savory sunday’ er ook bij in geschoten. Maar dat ga ik deze week helemaal goedmaken!

Om te beginnen met een post voor iedereen die van taart houdt (en ja, wie niet eigenlijk?). Ik had namelijk het plan opgevat om voor ons verjaardagsfeest zaterdag zelf twee taarten te bakken. Een behoorlijk ambitieus idee voor iemand die normaal gesproken nauwelijks aan bakken toekomt.

Toch trok ik de stoute schoenen aan en ging op zoek naar lekkere recepten. Ik herinnerde me dat Annemerel een tijd geleden een blogpost over een chocoladetaart schreef waar het water me van in de mond liep. Die wilde ik ook maken! Op haar blog kwam ik ook nog een recept voor ‘de perfecte’ cheesecake tegen. Et voilà, ik hakte de knoop door en besloot beide taarten te gaan maken.

Donderdagavond haalden we alle verjaardagsboodschappen in huis. De hele auto zat vol! Ik schrok wel even toen ik voor de cheesecake 900 gram monchou nodig bleek te hebben en ze bij onze AH alleen verpakkingen van 100 gram verkochten. Oeps! Ook was ik erg onder de indruk van de negen(!) eidooiers die er in de chocoladetaart gingen.

Maar – ondanks mijn onervarenheid – kan ik jullie geruststellen. Beide taarten waren prima gelukt en dat vond ik niet alleen zelf, maar ook alle mensen die de taart aten. Yes!

Beide recepten kun je vinden op Annemerels blog. Het enige dat ik er nog bij wil vermelden is dat ik voor beide taarten een springvorm van 26cm doorsnee heb gebruikt. Dit stond in de recepten niet beschreven, dus het was voor mij even een gok of ik wel goed uit zou komen met de hoeveelheid ingrediënten.

Helaas was 500 gram digestive biscuit voor de bodem van de cheesecake wat veel. Ik denk dat ik uiteindelijk 400 gram heb gebruikt (wat in mijn geval precies één rol koekjes was). De frambozensaus voor over de chocoladetaart heb ik er in een schaaltje apart bij geserveerd, omdat ik niet zeker wist of iedereen dat erop zou willen. Bovendien kon het op die manier ook voor de cheesecake worden gebruikt.

Voor een ieder die de stoute schoenen ook gaat aantrekken: succes ermee en veel bakplezier! Als je slim bent maak je de taarten al een keer op proef, voordat je ze aan je hele familie moet serveren. Dat geeft wat minder druk en biedt je mooi de kans om even te oefenen 🙂

2 Comments

  • Reply Mieke 11 maart 2013 at 22:10

    Ze zien er super lekker uit. Ik krijg hier gelijk trek. 🙂 Fijn dat ze goed gelukt waren!

  • Reply Marcella 13 maart 2013 at 23:24

    Wow, ik zag de foto’s al op Instagram. Ziet er zó goed uit!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.