EVENTS

Het Bol.com Kinderboekenweekfeest

5 oktober 2016

kinderboekenweekfeest

Vandaag is de start van de jaarlijkse Kinderboekenweek. De periode waarin het kinderboek centraal staat. Het thema dit jaar is ‘Voor altijd jong!’ met opa’s en oma’s in de hoofdrol. In de aanloop naar de Kinderboekenweek organiseerde Bol.com vorige week woensdag het Kinderboekenweekfeest. Lise en ik waren van de partij!

Het Kinderboekenweekfeest vond plaats op het hoofdkantoor van Bol.com in Utrecht. Het werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd en bestaat uit verschillende workshops en voorstellingen speciaal voor kinderen in diverse leeftijdscategorieën.

bol1

In verband met mijn zwangerschap durfde ik het niet zo goed aan in mijn eentje naar Utrecht te rijden. Gelukkig was Nicole ook uitgenodigd en vond zij het prima als Lise en ik met haar en Fay zouden meerijden. En zo gingen we dus gezellig met z’n viertjes op pad.

We kwamen wat te vroeg aan, waardoor we even moesten wachten tot we naar binnen konden. Bij binnenkomst zagen we al meteen meerdere hoekjes waar leuke dingen te doen waren. Zo konden de kinderen een eigen schort versieren, een herfstmonster knutselen, een heuse limonadecocktail laten maken, cupcakes versieren, een Harry Potter toverdrank brouwen en nog veel meer.

bol3

Helaas werd het al snel druk. Zo druk dat wij meer bezig waren met het in de gaten houden van onze peuters dan met de activiteiten waar ze aan deel konden nemen. Gelukkig lukte het toch om samen een herfstmonster te knutselen, zijn de meisjes op de foto gegaan met Nijntje en hebben ze een mooie limonadecocktail laten maken.

bol6

bol4

Daarna zijn we naar buiten gegaan voor wat frisse lucht (en iets meer ruimte). We kletsten daar met wat collega-bloggers en de kinderen konden er lekker rondrennen en op de trampoline springen. Omdat het binnen nog altijd erg druk was en ik op een gegeven moment last van mijn rug kreeg van het lange staan, besloten we onze goodiebag op te halen en aan de terugreis te beginnen.

bol8

Kinderboekenweek 2016

Met het evenement luidde Bol.com de Kinderboekenweek in die dus vandaag van start is gegaan. Omdat opa’s en oma’s dit jaar centraal staan, worden zij veelvuldig betrokken bij de verschillende activiteiten die op scholen en in bibliotheken worden georganiseerd. Bij Lise op de peuterspeelzaal vindt morgen bijvoorbeeld een heuse ‘opa- en omadag’ plaats, waarbij de opa’s en oma’s een uurtje uitgenodigd zijn en er enkele (waaronder Lise’s opa!) die de peuters een boekje voorlezen.

Zoals elk jaar wordt ook dit jaar de Gouden Griffel uitgereikt voor het beste oorspronkelijk Nederlandse kinderboek. Tijdens het Kinderboekenweekbal, waarmee de Kinderboekenweek traditioneel wordt geopend, is gisteravond bekend geworden dat Anna Woltz met haar boek Gips dit jaar de gelukkige is.

Nationale kinderboekenruil

Op zondag 16 oktober, de laatste dag van de Kinderboekenweek, kunnen kinderen uit heel Nederland van 10.00 tot 16.00 uur op de stations Arnhem Centraal, Breda en  Amsterdam Centraal terecht voor de tweede Nationale Kinderboekenruil. Midden in de stationshal kunnen ze, met de hulp van de bibliothecarissen van de lokale openbare bibliotheken, hun boeken ruilen bij ‘levende’ boekenkasten. Zowel Dolf Verroen als Floor Rieder ruilen die dag om 14.00 uur hun favoriete boek in de stationshal  van Amsterdam, waarmee de Kinderboekenweek officieel wordt afgesloten. Kijk voor meer informatie op: www.ns.nl/uitgelicht/tijd-voor-lezen

Wat is jouw favoriete kinderboek? En welk boek vindt jouw kind zelf helemaal te gek?

8 Comments

 • Reply Geertje - Stay At Home Mama 5 oktober 2016 at 07:04

  Ziet er gezellig uit. Jammer dat het zo druk was!
  Bij Laura in de klas mogen oma’s en opa’s ook voorlezen de komende weken…
  Super leuk thema!

  • Reply Monique 5 oktober 2016 at 13:03

   Ja, voor de wat oudere kinderen was dat vast niet zo’n probleem maar met die hele kleintjes was het wat lastig. Super leuk zeg!

 • Reply Nathalie 5 oktober 2016 at 08:09

  Oh dat ziet er wel heel leuk uit!!!!

  • Reply Monique 5 oktober 2016 at 13:05

   Als je je kind ziet genieten is het geslaagd! 🙂

 • Reply Jessica 5 oktober 2016 at 11:22

  Leuk ik heb bij mijn vrienden al veel voorbij zien komen van de kinderboekenweek. Veel bij juffen en bij ouders met kindjes.

  • Reply Monique 5 oktober 2016 at 13:06

   Leuk! Ja op scholen doen ze er ook altijd veel aan.

 • Reply cindy 5 oktober 2016 at 15:53

  Wat leuk met die kinderboeken. Hier doen ze er maar weinig aan.
  Zelf vind ik de boeken van Thea Beckman helemaal geweldig. Eens in de zoveel jaar lees ik ze weer eens. Mijn dochtertje leest ik veel nijntje voor.

 • Reply Jodi - liefthuis 5 oktober 2016 at 18:43

  Ik hou van de kinderboek week. En wat gaaf dat ze op het kinderdagverblijf die opa’s en oma’s uitnodigen. Echt super tof

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.