ER OP UIT

Zomervakantie – waarom we (toch) weer naar de Julianahoeve gaan

12 januari 2019
julianahoeve

De zomervakantie boeken. Volgens mij deden we dat andere jaren altijd pas rond januari-februari. Maar in december hadden we ’s avonds eens een keer wat tijd om rond te neuzen. Ik roep altijd heel hard dat ik niet twee jaar achter elkaar naar dezelfde bestemming ga. Maar dit keer liep dat toch anders…

Camping de Julianahoeve in Renesse

Vorig jaar vierden we twee weken vakantie op Camping de Julianahoeve in Renesse. Deze camping ligt niet alleen loopafstand van het dorp, maar ook nog eens pal aan zee. Voor de kinderen is er elke dag animatie en zijn er sport- en spelactiviteiten. We huurden er een luxe chalet dat van alle gemakken was voorzien. Dat het twee weken topzomerweer was, maakte het natuurlijk helemaal een geweldige vakantie.

Je snapt, ik zou na deze ervaring zonder twijfel dit jaar weer naar de Julianahoeve gaan. Maar ja, dat is dan natuurlijk wel compleet tegen mijn principe. Toch kon ik het niet laten even naar de website te gaan. Heel even maar… In de kalender bij boekingen scrolde ik naar de zomervakantie en wat bleek? Het type chalet waarin wij vorig jaar verbleven was al compleet volgeboekt. De hele zomervakantie lang!

Hoogseizoen = op tijd boeken?

En toen kwam het besef dat je, met kinderen op de basisschool, echt wel op tijd moet boeken als je zeker wilt zijn van vakantievieren op een gewilde plek. Destijds hadden we natuurlijk nog de mogelijkheid om buiten het hoogseizoen op vakantie te gaan. We zijn er toen de laatste schoolweek en allereerste vakantieweek geweest. Ik geloof dat die data nu nog wel beschikbaar waren. Maar daar hebben we dit jaar niets aan, want Lise is vijf en dus leerplichtig. Nu zal het heus niet overal zo snel volgeboekt zijn, maar doordat Camping de Julianahoeve in de race is voor ANWB Camping van het Jaar 2019 zal het aantal boekingen vast nog iets sneller zijn binnengekomen dan normaal.

Goed, die chalets waren dus volgeboekt. ‘Misschien is het een teken dat we gewoon op zoek moeten naar iets anders’, probeerde ik nog. Maar M blijft hangen op de website en wijst me plotseling op twee nieuwe huuraccommodaties. Aan de rand van de duinen en per april beschikbaar. Wel wat duurder, maar nog wél beschikbaar in de zomervakantie. Ik roep nog: ‘nee, we gaan eerst verder kijken!’ Maar volgens mij zijn we op dat moment stiekem allebei al verkocht.

Verder kijken doen we trouwens nog wel. We bezoeken websites van andere campings en vakantieparken. Wel allemaal in de provincie Zeeland, want daar willen we nu eenmaal het liefst heen. Maar allemaal halen ze het niet bij de Julianahoeve. De ene ligt te ver van het strand, bij de andere vind ik de chalets er van binnen niet gezellig uitzien. En aangezien we ook graag gebruik willen kunnen maken van een binnenzwembad, valt er sowieso al een hoop af. Bovendien is het binnenzwembad van de Julianahoeve echt geweldig mooi…

Toch overstag

En zo gebeurt het dat we nog diezelfde avond besluiten onze (of nou ja, mijn) principes overboord te gooien. We vieren onze zomervakantie 2019 toch weer op die toffe camping bij Renesse. De kans is heel klein dat we dit jaar weer zulk prachtig zomerweer zullen hebben, maar ook zonder dat weet ik nu al dat we een heerlijke twee weken gaan hebben. O, en nog een voordeeltje van vroeg boeken… Extra lang vakantievoorpret!

Heb jij de zomervakantie al geboekt? En zo ja, waar gaat de reis heen?

2 Comments

 • Reply MarjonS 12 januari 2019 at 06:59

  Wij boeken ook altijd heel vroeg, anders is de camping in Zuid-Frankrijk al vol. Voor de 6e keer zelfde camping. Ontdekken steeds nieuwe dingen en gewoon omdat de camping van alles is voorzien en 2 min van strand afligt. Ideaal en idd extra lang voorpret bij vroeg boeken!

 • Reply Tineke 14 januari 2019 at 20:37

  Fijn dat jullie een plekje hebben gevonden wat jullie heel goed voldoet toch! Wij gaan regelmatig naar Ameland op vakantie, dit is een beetje ons plekje. Wat leuk dat jullie ook gewoon in Nederland op zomervakantie gaan. Dit hoor je de laatste tijd steeds minder, al helemaal onder bloggers. In Nederland zijn ook genoeg leuke vakanties.
  Liefs

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.