ER OP UIT

Winweek Moonoloog | Dagboek De Kleine Zeemeermin

5 oktober 2018

de kleine zeemeermin de musical

Een kleine twee weken geleden waren Lise en ik uitgenodigd voor de première van De Kleine Zeemeermin in Theater De Stoep in Spijkenisse. Dat is de nieuwste musical van Van Hoorne Entertainment. We maakten onze entree over de paarse loper en waren benieuwd wat ons dit keer te wachten stond.

We kenden Van Hoorne Entertainment al van de eerdere producties Roodkapje en Hans & Grietje. Roodkapje was twee jaar geleden Lise’s eerste kennismaking met theater. Ze genoot er enorm van en ikzelf ook, want Van Hoorne krijgt het altijd weer voor elkaar om de leukste woordgrapjes in haar voorstellingen te verwerken. En daarmee zijn de voorstellingen zowel voor de kinderen als voor hun (groot)ouders enorm leuk om naar te kijken.

De Kleine Zeemeermin De Musical

De rol van De Kleine Zeemeermin wordt gespeeld door Sita. Wie kent haar nog uit K-Otic zo’n twintig jaar geleden? De zeemeermin heet in heet stuk Elise. Lise begon helemaal te glunderen toen ik fluisterde dat ze bijna hetzelfde heet als zij. Elise wordt verliefd op de knappe mensenprins Christian. Sita zingt de sterren van de hemel en met haar mooie spel en het prachtige decor waan je je echt diep in de zee. Dat de acteurs Heelys droegen om zich voort te bewegen en hun armen bewogen alsof ze door het water zwommen hielp daar zeker bij. Ik vind het altijd erg gaaf als er goed over dit soort details is nagedacht.

Het verhaal

“Diep, heel diep in de oceaan, tussen het prachtige koraalbos en de vriendelijke vissen woont de Kleine Zeemeermin. Met haar golvende rode haren, zeeblauwe ogen en schitterende stem is ze het oogappeltje van haar vader, de koning. Op een dag, bij een hevige storm, redt het mooie zeeprinsesje een knappe mensenprins van het zinkende schip. Op slag wordt ze verliefd en wil ze niets liever dan bij hem zijn. In haar magische bol heeft de gemene tovenares Fien alles gezien en gehoord. Samen met haar man Titus bedenkt ze een listig plannetje… Zal de Kleine Zeemeermin de prins ooit weer zien?”   

Titus en Fien

Het dolkomische duo Titus en Fien verdient zeker een aparte alinea. Want wat zijn zij grappig! Titus wordt gespeeld door producent Michael van Hoorne himself en Esther van Santen vertolkt de rol van Fien. Zodra zij op het podium verschijnen lig je zeker weten binnen de kortste keren in een deuk. Met hun hilarische slapstickachtige scènes maken ze jong en oud geheid aan het lachen. En het leukste is nog dat Titus zijn tegenspeelster Fien ook regelmatig aan het lachen krijgt. Wat ze de ene keer beter weet te verbloemen dan de andere. Het mooie is ook nog eens dat Titus en Fien eigenlijk worden neergezet als de ‘slechterikken’. In dit stuk wil Fien maar wat graag met knappe prins Christian trouwen en is bereid daar alles voor te doen. Maar door hun geklungel en onderlinge onenigheid wordt het niet eng of zwaar, in tegendeel!

Titus en Fien zijn al bekend van de andere musicals van Van Hoorne en hebben hun eigen YouTube-kanaal. Ze werden dan ook direct herkend toen ze voor het eerst het podium op kwamen. Vanuit de zaal klonk direct een luid applaus.

De Kleine Zeemeermin De Musical is nog tot en met 23 juni 2019 te zien in meer dan 150 theaters door heel Nederland. Meer informatie over de voorstelling en tickets vind je op de website van Van Hoorne Entertainment.

Win een dagboek van De Kleine Zeemeermin

Van de officiële merchandise stand van De Kleine Zeemeermin mag ik een van jullie blij maken met een dagboek van De Kleine Zeemeermin. Aan het eind van deze winweek dus toch nog een leuke prijs voor de kids. Om kans te maken vraag ik je onder dit artikel een reactie achter te laten waarin je laat weten dat je meedoet. Verder zou ik het leuk vinden als je Moonoloog volgt op Instagram. De winactie delen of iemand taggen die dit ook tof zou vinden is niet verplicht, maar vind ik wel heel lief!

Meedoen kan tot en met 15 oktober 2018. Op 16 oktober 2018 ontvangt de winnaar persoonlijk bericht.

Doe ook mee aan de andere winactie van deze winweek:
Winweek Moonoloog | Oorbellen van Lux & Luz 
Winweek Moonoloog | Leitz MyBox
Winweek Moonoloog | Tropilex Hangstoel
Winweek Moonoloog | Action Adventskalender

Ga jij weleens met je kind(eren) naar het theater?

Voor de foto’s gemaakt tijdens de voorstelling bedank ik Charlotte.

6 Comments

 • Reply Anna 5 oktober 2018 at 06:12

  Ik doe mee voor mijn dochter Julia

  Facebook: An Na

 • Reply Eva 5 oktober 2018 at 06:34

  Super leuk!
  Wij zijn vorige week naar de kleine zeemeermin geweest. Mijn dochter vond het ook helemaal geweldig. Ze zou het dagboekje heel erg leuk vinden. Ik doe dus mee!

 • Reply Marjo 5 oktober 2018 at 07:45

  Wat een super leuk dagboek. Dat is echt wat voor Rhodé. Wij zijn bij woezel en pip geweest erg Leuk!

 • Reply harry brants 6 oktober 2018 at 12:59

  doe graag mee voor mijn kleindochter

 • Reply kempenaers anita 6 oktober 2018 at 13:00

  wat een mooi dagboek, leuk voor mijn kleindochter

 • Reply Femke Dekker 10 oktober 2018 at 06:11

  Mijn dochter en ik zijn naar de musicals Roodkapje en Hans&Grietje geweest. We willen ook graag naar deze musical en dan nemen we broertje Gijs ook voor het eerst mee. Sara zou heel erg blij zijn met het dagboek.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.