ER OP UIT

Weekendje weg met Stayokay

14 juni 2016

stay5

Ruim een week geleden was het dan eindelijk zover: wij mochten met z’n drietjes een weekend logeren in een hostel van Stayokay! Vrijdagochtend ging Lise eerst nog even spelen op de speelzaal en toen zij thuis was en een boterham had gegeten, pakten we de auto richting Apeldoorn. We hadden er alledrie enorm veel zin in!

stay4

Helemaal zonder files kwamen we een kleine anderhalf uur later bij het hostel aan. Binnen vielen de gezellige bar en loungehoek meteen op. Achter de receptie stond een spontane jongen, Tim, die ons de sleutel van onze kamer gaf en nog wat noodzakelijke dingetjes uitlegde. En toen was het moment daar en gingen we natuurlijk een kijkje nemen waar we die avond zouden gaan slapen.

stay1

Wat ruimte betreft konden we nog best een paar vrienden extra optrommelen. We hadden namelijk een 6-persoons(!) privékamer toegewezen gekregen. Het campingbedje voor Lise stond al klaar. We hadden een eigen wastafel, douche en toilet en een tafel met stoelen. Een vrij eenvoudige kamer dus, maar wel van alle noodzakelijke gemakken voorzien. Fijn! We pakten onze spullen uit en omdat het eind van de middag naderde, pakten we de auto richting het centrum om daar een hapje te gaan eten.

stay8

We aten bij Pibia, een Italiaans restaurant waar ze heerlijke pizza’s serveren. Het was nog mooi weer, dus we konden in de binnentuin van het restaurant zitten. Dat was genieten! Lise had een kinderpizza Hawaï en M en ik deelden onze pizza’s zodat we allebei twee smaken hadden. Na de pizza hadden we nog wel ruimte voor een ijsje. Op de heenweg hadden we Claudio’s, een ijssalon, ontdekt en uit de vele smaakjes kozen wij de lekkerste. Weer op de kamer aangekomen legden we Lise in bed en namen wij zelf plaats in de loungehoek, waar ook een tv stond. Helaas waren we de babyfoon vergeten, maar door af en toe bij de deur te luisteren waren we er zeker van dat ze lekker lag te slapen.

Toen wij rond een uur of twaalf ook maar eens aanstalten maakten om naar bed te gaan, werd Lise helaas wakker van ons gerommel. En toen we het licht weer uit deden en hoopten dat ze vanzelf weer in slaap zou vallen, gebeurde dat niet. Tot ik me realiseerde dat ze het weleens warm zou kunnen hebben in pyjama én slaapzak. En ja hoor… Toen we haar uit bed tilden voelde ze klam aan. Meteen uit dus die slaapzak en pyjama. Iets na enen konden we alledrie toch nog gaan slapen.

De volgende ochtend genoten we van een lekker ontbijtje in het ontbijtzaaltje en daarna liepen we naar de Apenheul. Liepen ja, want door een hekje achter het hostel sta je binnen een kwartier in de Apenheul. Hoe ideaal! Omdat foto’s in dit geval meer zeggen dan woorden maakte ik een collage van de leukste:

stay6
We hadden een heerlijke dag! Lise haalde ’s middags zelfs nog wat slaap in (waar ik toch wel een klein beetje jaloers op was…) en voor we weer teruggingen naar het hostel mocht ze een knuffelaapje uitzoeken in het winkeltje. Topdag! Die avond aten we opnieuw in het centrum, dit keer bij La Cubanita. Lise was wat moe van de dag (en ja… wij ook, haha) en daarom hebben we het maar niet al te laat gemaakt. Toen we haar in bed hadden gelegd dronken wij buiten op het terras van het hostel nog een drankje en vervolgens keken we nog wat tv.

stay3

Na een prima nachtrust (ik had dit keer mijn lenzen op het toilet in de centrale ruimte uit gedaan en mijn make-up er al afgehaald, waardoor ik op onze kamer alleen mijn tanden nog hoefde te poetsen en tot onze grote vreugde sliep Lise daar gewoon doorheen) genoten we opnieuw van een ontbijtje. Dit keer lagen er naast boterhammen ook harde broodjes en de cappuccino was heerlijk. Lise vond het ook wel gezellig zo met die andere gasten in de ontbijtzaal. Na het ontbijt pakten we onze spullen in en checkten we uit. Ons verblijf zat er helaas alweer bijna op… In plaats van naar huis te rijden, besloten we nog even in Apeldoorn te blijven. De vorige avond vond ik op internet info over Kinderparadijs Malkenschoten, een op het oog super leuk park met kinderboerderij, speeltuin, mitgetgolf, eet- en drinkgelegenheden, trampoline en nog veel meer. Ook hier weer een collage voor een impressie van de dag:

stay7

En… het was nog leuker dan verwacht! Echt een hele goede tip als je met mooi weer iets leuks wilt doen met (kleine) kinderen in Apeldoorn. En toen Lise na lunchtijd moe begon te worden was het dan echt tijd om de auto op te gaan zoeken en terug naar Eindhoven te rijden. Een hele leuke ervaring en veel mooie herinneringen rijker!

Met je peuter naar een hostel – hoe is dat nou?

Het was dus voor het eerst dat we Lise meenamen naar een hostel. Ik moet zeggen dat ik vooraf best een beetje mijn twijfels had over of dat allemaal wel goed zou gaan. Dat we haar dus in bed moesten leggen en zelf niet op de kamer konden blijven omdat ze anders niet in slaap zou vallen. De eerste nacht was inderdaad wat rommelig, maar de tweede nacht ging het al een stuk beter! Lise vond het ook super gezellig om zo met mama en papa op een kamer te liggen. Ik vond het sfeertje in het hostel ook erg fijn. Er waren veel buitenlandse gasten, veelal jonge mensen en het had wel wat om al die nationaliteiten door elkaar te zien. Overlast hebben we trouwens helemaal niet van ze gehad. En zoals in elk hostel heb je kamers die je deelt met andere gasten, maar er zijn ook privékamers te huur. Als gezin boek je dus zo’n privékamer, met eigen douche en toilet.

Heb jij je peuter weleens meegenomen op een weekendje weg en hoe was dat?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Stayokay.

8 Comments

 • Reply MetMirjam 14 juni 2016 at 12:20

  Een grappige manier van overnachten zo met al die stapelbedden 😉 Fijn dat het zo goed bevallen is.
  Wij gaan ook dit jaar weer met de caravan op vakantie en dan slapen we ook allemaal in dezelfde ruimte. Ik ben heel benieuwd hoe het dit jaar zal gaan. Binnenkort gaan we eerst even een weekendje, dus dan zullen we het wel merken 😉

 • Reply Ineke 14 juni 2016 at 14:33

  Ooh wat leuk! Eerlijk ik had er nog niet aan gedacht om met kinderen naar hostel te gaan.
  En oooh die foto’s van Apenheul hihi 🙂

 • Reply jodi - liefthuis 14 juni 2016 at 15:37

  Super leuk. Het schijnt ook per stayokay nogal een verschil te zijn hoe mooi ze zijn, maar altijd netjes en verzorgd. Leuk om te weten, daar denk je toch niet zo snel aan met een kleine.

 • Reply Janske 14 juni 2016 at 23:04

  Wat een heerlijk weekend! Ik heb al in heel veel hotels in heel Europa geslapen maar nog nooit als gezin. Het lijkt mij best spannend maar vooral erg gezellig inderdaad.

 • Reply Kim 15 juni 2016 at 08:28

  Dar klinkt als een geweldige ervaring! Ik heb zelf een Amerikaanse vriend die ik een weekend per maand zie. Het lijkt me zo leuk om eens met hem steden te bezoeken en dan te overnachten in een hostel!.
  Hoe was dit hostel qua prijs?

 • Reply Nathalie 15 juni 2016 at 09:44

  Ik ben er ook nog nooit geweest. Misschien gaan we dit ook eens proberen. Met ons vijven zit je al snel op een privékamer.

 • Reply Jessica 15 juni 2016 at 22:43

  Apenheul heel leuk! Een hostel echt romantisch is het niet zo te zien… stapelbedden… Maar voor een weekendje kan het niet heel veel kwaad. Mooie manier om te overnachten

 • Reply Daphne 20 juni 2016 at 22:28

  Das grappig ik zei op instagram dat me schoonzus joyce er werkte! En ze staat gewoon op de foto! Super grappig!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.