ER OP UIT ETEN EN DRINKEN LIFESTYLE PERSOONLIJK VRIJE TIJD

Weekendje Leeuwarden

2 december 2014

wtc0

Afgelopen weekend reisden M en ik af naar het noorden van het land. Voor ons een hele trip: vanuit Eindhoven (waar we wonen) ben je met de trein maar liefst drie uur onderweg! Het leek me leuk jullie ‘mee te nemen’ tijdens dit weekendje, dus heb ik volop foto’s gemaakt.

Mijn vader kwam Lise zaterdagochtend ophalen. Zij logeerde gezellig bij mijn ouders. Ik vond 9.00 uur wel een mooie tijd om in de trein te zitten, maar uiteindelijk hadden we de trein van 10.18 uur naar Utrecht. Daar stapten we over op een trein die ons rechtstreeks naar Leeuwarden bracht.

Om iets over één stonden we op station Leeuwarden en wat me meteen opviel: wat was het koud! Het leek zeker wel een graad of vijf kouder dan in Eindhoven. Er stond ook een vreselijk harde wind, die het natuurlijk alleen maar frisser maakte. Naar het hotel was het ongeveer een kwartier lopen. We hadden zo lang gezeten, dat een wandelingetje wel even fijn was.

wtc1

Al snel zagen we het hoge gebouw van het WTC Hotel opdoemen aan de horizon. Als de binnenkant net zo mooi was als de buitenkant deed vermoeden, dan beloofde dat wat! We checkten in en konden meteen naar onze kamer. Heerlijk vind ik dat altijd. We zaten op de 10e etage. De kamer was prachtig en het uitzicht ook. Yes!

wtc7

Nadat we ons even opgefrist hadden, gingen we het centrum in. We lunchten in café ‘De Bak’ in de Blokhuispoort. Gezellige plek op een wel heel bijzondere locatie: een vroegere gevangenis! Even later slaagde ik opeens als een dolle voor kleding en was vooral erg blij met een roze jasje. Dat kon ik mooi die avond aan!

wtc2

Bij de overnachting hoorde een diner in restaurant Élevé, dat op de 11e etage van het hotel is gevestigd. Dit restaurant is zelfs bekroond met een Michelinster! Helaas was er in de communicatie is misgegaan, want het restaurant zat helemaal volgeboekt en wij konden er met geen mogelijkheid meer terecht. De receptionist van het hotel vond dit erg vervelend en is toen aan de slag gegaan om snel met een oplossing te komen. En die kwam er! We kregen taxivervoer van en naar het centrum, zodat we in restaurant Sems konden genieten van een 4-gangendiner met wijnarrangement. Super goede service van het hotel vonden wij!

We werden verwelkomd met een glaasje champagne, het eten was overheerlijk en de sfeer in het restaurant precies zoals wij het graag hebben. Wel luxe, maar op een relaxte manier. Totaal niet stijfjes.

wtc3

We lieten ons verrassen door de chef en kregen zowel vis- als vleesgerechtjes voorgeschoteld. Allemaal even heerlijk en elk met een bijpassende wijn. Mmm! Ik ben het alleen niet meer gewend zoveel alcohol te drinken en daar kwam ik achter toen ik met een smal trapje naar beneden moest om bij de wc’s te komen…

wtc4

Toen we weer terug naar het hotel gebracht waren door de taxi, besloten we toch nog even naar de 11e te gaan. We lieten de barman een lekkere cocktail maken en hebben nog een uurtje aan de bar gehangen met een aantal andere hotelgasten. Daarna was het echt tijd om ons bed op te zoeken. Het was een lange dag geweest!

wtc5

Na heerlijk geslapen te hebben, was het tijd voor ontbijt (waar ik helaas geen foto van heb). Daarna checkten we uit en gingen we opnieuw de stad in. De waag moest natuurlijk even op de foto en we stapten Karma binnen voor een hapje en een drankje. Eenmaal daar bleek dat we in het verkeerde zaakje waren beland. We waren namelijk eigenlijk op zoek naar Karma Coffee, een hotspot waar Marcella me over tipte. Ach ja, je kan niet alles hebben 😉

wtc6

Omdat het zo ijzig koud was, besloten we een filmpje te pakken. Extra leuk omdat het tijden geleden is dat we dat voor het laatst gedaan hadden. We gingen naar ‘Pak van mijn Hart’, een heerlijke feelgood film. Het leek ons verstandig om direct daarna aan de terugreis te beginnen. Die ging voorspoedig, tot we in ‘s-Hertogenbosch te horen kregen dat de trein niet verder kon rijden in verband met een aanrijding met een persoon. We moesten toen via Tilburg omreizen, wat ons in totaal een uur extra reistijd kostte.

Behoorlijk uitgeput kwamen we rond 20.30 uur thuis aan, waar mijn ouders al waren met Lise. Ze was gelukkig nog net wakker, zodat we nog even konden knuffelen 🙂 We bedankten mijn ouders, brachten Lise snel naar bed en doken er zelf ook meteen in. Ik was helemaal gesloopt! Ondanks dat het behoorlijk vermoeiend is geweest, heb ik toch een heel fijn weekend gehad! Leeuwarden is een prachtige stad waar ik zeker nog eens naar terug wil en het hotel heeft mijn verwachtingen overtroffen.

Ben jij weleens in Leeuwarden geweest?

16 Comments

 • Reply Silke 2 december 2014 at 09:18

  Ik ben er ooit met school geweest toen ik nog een tiener was. Maar zo te zien wil ik wel eens terug. 🙂
  Wat een prachtig jasje trouwens!

  • Reply Monique 2 december 2014 at 22:02

   Ja ik vind het wel een aanrader! Woon je er in de buurt? Dankjewel! Ben er zelf ook erg blij mee 🙂

 • Reply angelique 2 december 2014 at 10:42

  Oh heerlijk even tijd voor jullie twee…Zo te zien hebben jullie flink genoten

  • Reply Monique 2 december 2014 at 22:04

   Dat hebben we zeker! En quality time met z’n tweetjes is altijd fijn 🙂

 • Reply Vlijtig Liesje 2 december 2014 at 11:55

  Ik ben er warempel nog nooit geweest! Erg eigenlijk…

  • Reply Monique 2 december 2014 at 22:05

   Ik was er tot zaterdag ook nog nooit geweest hoor! Maar het is wel een aanrader, dus ik zou het eens overwegen als ik jou was 😉

 • Reply Daantje 2 december 2014 at 12:29

  Ik ben al vrij vaak in Leeuwarden geweest. Mijn schoonfamilie woont daar namelijk in de omgeving, dus als we daarheen gaan dan staat een bezoekje aan Leeuwarden ook vaak op de planning. Ik vind het een erg leuke stad 🙂 Maar het blijft wel een “pokken-eind” reizen, zoals we dat in Rotterdam zeggen 😉

  • Reply Monique 2 december 2014 at 22:05

   Leuk dat je de stad al een beetje kent. Inderdaad, dat ‘pokken-eind’ gaat mij er ook van weerhouden er vaker heen te gaan vrees ik 🙂

 • Reply Joost 2 december 2014 at 13:47

  Wat leuk! Ik ben nog nooit in Leeuwarden geweest, ga ik snel eens doen. Ik wist alleen niet dat er rechtstreeks een trein reed vanaf Eindhoven? Door een of andere omleiding? Ik kom met kerst weer thuis, wie weet ga ik ook eens die kant op!

  • Reply Monique 2 december 2014 at 22:09

   Leuk dat je erover denkt ook eens naar Leeuwarden te gaan! Je bent nu op reis als ik het goed begrijp? Veel plezier nog! Oh en er rijdt geen rechtstreekse trein van Eindhoven naar Leeuwarden hoor! We moesten in Utrecht overstappen. Vanuit daar kun je wel blijven zitten als je de goede trein pakt 🙂

   • Reply Joost 4 december 2014 at 10:50

    Ik studeer nu een tijdje in het buitenland! Met kerst kom ik even naar huis, en lijkt me leuk wat nieuws te bezoeken. Maar de trein is altijd zoooo duur..

    • Reply Monique 4 december 2014 at 12:34

     Tof zeg, in het buitenland studeren! En ook leuk voor je familie dat je met kerst even thuis komt. De trein is niet goedkoop nee, zo jammer…

 • Reply Anamaria 3 december 2014 at 14:22

  Wat een gezellig weekend! Ik woon vlakbij Leeuwarden, jammer dat je niet de juiste karma gevonden hebt die zat echt vlak bij jullie hotel en hebben heeeeerlijke koffie/chai latte!! Ach heb je weer een reden om nog een keer te gaan :p.

  • Reply Monique 4 december 2014 at 12:30

   Haha, wrijf het er nog maar even in! Op weg naar het station liepen we er langs, maar hij was dicht 🙁 Een volgende keer stap ik daar zeker even binnen!

 • Reply Mieke 3 december 2014 at 14:37

  Heerlijk, zo’n weekendje weg met z’n tweeën! Dat moeten wij hier ook weer eens een keer doen. Even tijd voor z’n tweeën is zo fijn.
  Leeuwarden lijkt me een leuke stad! Maar voor ons vanuit Middelburg echt een wereldreis. 😉

  • Reply Monique 4 december 2014 at 12:31

   Inderdaad heerlijk! Al vond ik deze afstand ook wat ver hoor. Nadeel is dat je dan een deel van de dag al kwijt bent met reizen.

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.