DREUMES ER OP UIT LIFESTYLE VRIJE TIJD

Wat zit er in mijn strandtas?

4 juli 2015

strandtas2

Wij zijn op vakantie in Zeeland. Met het weer van de afgelopen tijd kun je je voorstellen dat we vaak naar het strand zijn geweest. Omdat we elke keer als we naar het strand gaan zo’n beetje dezelfde spullen meenemen, leek het me wel leuk jullie een blik te laten werpen in onze strandtas. Wat sjouwen we zoal met ons mee de duinen over?

strandtas1

Het leek me eigenlijk leuk er een video van te maken, maar aangezien de uploadsnelheid hier echt om te janken is, zul je het met een foto moeten doen. Ik werk van links naar rechts en van boven naar beneden.

 • Strandhanddoeken zijn natuurlijk onmisbaar. Een voor M, een voor mezelf en voor Lise een badcape van HEMA.
 • Natuurlijk is ook muis Piep van de partij, Lise’s lievelingsknuffel. Omdat ze meestal op het strand een middagdutje doet is dat echt een must!
 • Op de grijze handdoek van M zie je Lise’s 06-armbandje liggen. Meestal heeft ze dat al aan als we gaan en anders doe ik het in de tas.
 • De tas zelf is van Pip Studio en kreeg ik eens van mijn schoonmoeder. Echt een ideaal ding, lekker stevig en groot genoeg voor alle spullen. En hij ziet er natuurlijk ook super gezellig uit met die bloemen.
 • Rechts naast de tas zie je de Tula toddler draagzak die we gebruiken om Lise in te vervoeren. Die gaat dus eigenlijk niet mee in de tas, maar ik wilde hem er toch even bij leggen, omdat we hem altijd gebruikt hebben als we naar het strand gingen. Ik zou niet weten wat ik zonder had gemoeten!
 • Onmisbaar zijn natuurlijk flesjes water. Voor onszelf en een rietjesbeker met water voor Lise. Ze drinkt gelukkig goed tijdens warme dagen, wat heel belangrijk is.
 • Ik ben zo blij dat ik Lise’s UV-pakje heb meegenomen. Ze zit op het strand continu te spelen en wordt dus blootgesteld aan UV-straling. Zo’n pakje houdt dat voor een groot deel tegen en bedekt haar lichaam voor een groot deel. Dat vind ik een fijn idee!
 • Voor mezelf neem ik standaard een zonnebril, mijn telefoon en mijn e-reader mee. Het is me deze vakantie gelukt een boek van ruim 200 bladzijden uit te lezen. Ik had al zo lang geen boek meer gelezen en kom er nu weer achter hoe fijn dat is!
 • Luiers en billendoekjes gaan ook altijd mee. Als Lise in het water heeft gespeeld, krijgt ze daarna een schone luier aan (meestal is dat ook het moment dat ze even gaat slapen). En er kan natuurlijk altijd een ongelukje gebeuren, dus daarom sowieso twee luiers. De doekjes gebruiken we trouwens ook om haar handjes en mondje te poetsen als ze wat gegeten heeft.
 • Een slabber spreekt eigenlijk ook voor zich. We nemen meestal krentenbollen of boterhammen mee en daarmee knoeit ze minimaal, maar voor het geval ze toch iets anders te eten krijgt (een ijsje bijvoorbeeld) is een slabber altijd handig.
 • Ik ben heel blij dat Lise haar zonnehoedje gewoon accepteert. Toen ik het kocht een paar maanden geleden wilde ze het in de winkel niet op om te passen. Ik dacht op dat moment dat het nog een hele toer zou worden om het voor elkaar te krijgen, maar ze roept nu zelf ‘muts!’ als ik ermee aan kom lopen en laat me hem zonder problemen op haar hoofd zetten. Het houdt de zon uit haar gezicht en verkleint het risico op een zonnesteek.
 • En last but not least, zonnebrandcrème! Zonder gaan we de deur niet uit. Voor Lise gebruik ik de ‘Babies spf 50’ van NO-AD. Voor ons heb ik de spf 30 spray van NO-AD. Fijn spul en echt onmisbaar bij een dagje strand.

Nu ik dit artikel zit te typen besef ik me dat ik één belangrijk item ben vergeten te fotograferen. Lise’s emmertje, schepje en toebehoren! Als we dat niet meenemen, stuurt ze ons zeker weten terug naar de camping om het te gaan halen. Zodra we haar in het zand zetten gaat ze met emmer en schepje in de weer en als we weer naar huis gaan moeten we het echt van haar afpakken (met bijbehorend tegenstribbelen), zo leuk vindt ze het!

Wat kun jij echt niet missen als je een dagje naar het strand gaat?

4 Comments

 • Reply Mieke 4 juli 2015 at 21:41

  Wat leuk om in jullie strandtas te kijken! Bij ons gaat er ook altijd een hele lading broodjes, fruit en veel water mee.
  Geniet nog van jullie vakantie!

 • Reply Milou 4 juli 2015 at 23:52

  Leuk artikel! Handig vooral. Wij waren vandaag ook een ochtendje op het strand.
  Even een gekke vraag. Hoe pak je dat middagdutje aan? We hebben ook een strandtentje, maar ik zie het echt niet gebeuren dat m’n kindje van 1,5 jaar daar in blijft liggen als ik haar er in leg en zeg ga maar lekker slapen.
  Ik ben heel benieuwd!

 • Reply janske 5 juli 2015 at 13:58

  Leuk artikel, mooie vrolijke tas ook 🙂 ik zou ook nog (gekoeld) water, knijpfruit en koekjes meenemen…

  Ik krijg helemaal zin om naar het strand te gaan!

 • Reply marjon 6 juli 2015 at 09:29

  Leuk om een kijkje in de strandtas te zien! Ik ben benieuwd wat wij allemaal meenemen naar het strand… ws veel dezelfde spullen. Nog even een kleine 3 weken wachten…

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.