ER OP UIT

Voor het eerst naar de Julianatoren!

17 oktober 2018

julianatoren

Zo nu en dan gaan we graag een dagje weg. Naar een speeltuin, de natuur in, of naar een pretpark. We hebben inmiddels al heel wat pretparken bezocht, maar de Julianatoren stond nog op ons lijstje. Aangezien het hier niet om de hoek ligt is het er eerder niet van gekomen, maar aangezien we afgelopen weekend op maar een half uurtje van het park een korte vakantie vierden, was dat het uitgelezen moment voor ons eerste bezoek. Op uitnodiging brachten we een middag door in dit Apeldoornse pretpark. Wat vonden we ervan?

Bij aankomst op het parkeerterrein zie je de Julianatoren al boven de ingang uittorenen. Wist je dat de eerste steen van de uitzichttoren al in 1910 werd gelegd? In 1969 kwamen er attracties bij en was Kinderpretpark Julianatoren geboren.

Ik vind het altijd super tof om voor het eerst in een pretpark rond te lopen. Je lekker laten verrassen door wat er te zien en te doen is. Van mensen die er al eens geweest zijn hoorde ik al dat het park bij uitstek geschikt is voor kleinere kinderen. En dat bleek al bij de eerste attractie die we tegenkwamen: Jul’s Stonebaan. Lise was vooraf nogal op haar hoede omdat ze niet wist waar ze wel en niet in zou durven, maar na het eerste ritje wist ze van geen ophouden meer en wilde ze alles ontdekken. En het is zo leuk dat ook Quinn (van bijna 2 jaar) veel attracties zelf in kon.

Bij elke attractie vind je een meetlat waarop staat vanaf welke lengte een kind alleen de attractie mag bezoeken en tot welke lengte onder begeleiding van een volwassene. Erg handig! In deze attractie hadden Quinn en Lise ook alleen gemogen, maar Lise vond het fijn als ik achterin ging zitten. En natuurlijk ben ik dan de flauwste niet 😉

Even een selfie en dan snel weer door naar de volgende attractie.

Halloween in de Julianatoren

Gedurende de herfstvakantie is de Julianatoren helemaal gehuld in Halloweensferen. De vele strobalen en pompoenen geven het park extra sfeer.

Ook de shows hebben een griezelig tintje gekregen. Hierin schitteren de vier populaire mascottes Meneer Kaasgaaf, Mevrouw Suikerspin, Jul en Julia. Tijdens de Halloweenperiode geniet je van Jul’s Griezelsfeest, Julia’s Halloween Dansles en de grote spookshow ‘De Spoken van Griezelstijn’. Lise en Quinn vonden de shows fantastisch en stonden lekker mee te dansen op de vrolijke liedjes. Met ‘De Muizendans’ als grote favoriet. Wist je trouwens dat dit alles is ontwikkeld in samenwerking is met Van Hoorne Entertainment? Ja juist, het bedrijf dat ook de musicals van o.a. Roodkapje en De Kleine Zeemeermin produceert. En dat merk je!

Vlakbij de ingang van het pretpark bevindt zich een enorm Griezeldoolhof. In dit doolhof van stro zijn verschillende effecten geplaatst om het spannend te maken. Waaronder een behoorlijke rookpluim. Bezoekers kunnen in het doolhof op zoek naar de griezels voor het geheime ingrediënt. Bij de uitgang van het Griezeldoolhof kunnen bezoekers zelf kiezen of zij ook nog door het Loopspookhuis gaan.

De Julianatoren zelf mag dan oud zijn, je kan hem (of moet ik zeggen ‘haar’?) nog steeds beklimmen. Samen met Lise waagde ik me aan de klim. Van boven heb je een prachtig uitzicht op de omringende bossen en natuurlijk het pretpark zelf. “Kijk mama, die ballonnen daarachter, daar wil ik nog in!”

Het park kent veel attracties van het type ‘rondrit’. Daarbij volgt het voertuig een aangelegd parcours. En tijdens de rit is er natuurlijk van alles te zien. Dinos’, wilde dieren, kabouters… Om alles te bekijken moet je bijna wel meerdere keren in een attractie. Gelukkig was het tijdens ons bezoek niet druk en hoefden we nergens lang te wachten. Een tweede keer in een favoriete attractie was daarom geen enkel probleem.

Dit was een echte overwinning voor Lise. Een paar maanden geleden in Toverland moest ik per se met haar mee op de paardenbaan. Maar nadat ik haar wat moed had ingepraat en ze zag dat veel (ook kleinere) kinderen alleen gingen, wilde ze het toch proberen. Wat vond ik haar stoer! En het was nog ‘super leuk’ ook!

Deze bootjes waarin je echt zelf mag varen waren te gek! Al vond ik het wel een beetje spannend omdat ik bang was overal tegenaan te botsen en het stuur van ons bootje niet helemaal wilde luisteren…

Rond vier uur kwamen we erachter dat het park om vijf uur zou sluiten. We hadden het plan nog een hapje te eten en na nog een paar attracties en een rondje door de speeltuin gingen we naar het bij de ingang van het park gelegen ‘Torenpodium’ voor het ‘Jul & Julia’s Swing en Uitzwaaifeest’. Ondertussen lekker frietjes eten, wat wil je nog meer!

Na afloop van de show mocht iedereen die dat wilde nog even op de foto met Jul en Julia. Lise wilde graag dat ik met haar mee ging en dus gingen we gezellig samen op de foto. Een leuke afsluiter van een heel gezellige dag bij Kinderpretpark Julianatoren. Wij komen graag nog eens terug!

Ben jij weleens bij de Julianatoren geweest?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.