ER OP UIT REVIEW

Voor het eerst naar de bioscoop!

13 april 2015

pathe0

Lise kijkt niet zo heel vaak televisie, maar als ze kijkt vindt ze het enorm leuk. Ik was dus best benieuwd hoe ze het zou vinden om eens ’tv te kijken’ op groot scherm. Toen Pathé mij benaderde of ik de Kleuterbios eens wilde uitproberen, aarzelde ik dus geen moment. Nou, dat is niet helemaal waar. Kleuterbios is er speciaal voor kinderen van 3 tot 6 jaar en Lise valt met haar bijna anderhalf natuurlijk nog niet binnen die doelgroep. Ik twijfelde dus wel of ze het überhaupt zou snappen en vooral of het haar zou lukken zo lang stil te blijven zitten.

Omdat ‘niet stil blijven zitten’ nu juist een van de dingen is waar Kleuterbios voor bedoeld is, besloot ik het gewoon te proberen. En afgelopen zondagmorgen was het zover. M mocht ook gezellig mee. Het was mooi weer, dus pakten we de fiets en even voor half elf arriveerden we bij de bioscoop.

pathe

Na de kaartcontrole liepen we door naar de zaal, waarbuiten een tafel stond met doosjes popcorn en drinken voor de kinderen. Voor de ouders was er koffie of thee met iets lekkers. Leuk! We werden trouwens verwelkomd door een grote pluchen kip, die Lise heel interessant vond. Ik iets minder. (Ik ben altijd een beetje bang voor grote pakken waar mensen in zitten die ik niet kan zien.) Maar natuurlijk zette ik me voor mijn kind even over die angst heen en gingen we zelfs met de kip op de foto.

pathe2

Eenmaal in de zaal viel me op hoe druk het was. Het was bijna uitverkocht! Meteen zag ik dat er kindjes rondliepen, vooral met papa of mama de trap op en af. We hadden een plekje aan het gangpad, zodat wij ook weg konden wanneer Lise dat wilde. Helaas duurde het wel even voordat de film gestart werd, waardoor Lise onrustig werd. Maar zeg nou zelf, naar een stilstaand scherm staren is natuurlijk ook niet echt boeiend!

Allereerst kregen we een aflevering van Dora te zien. Lise kreeg een koekje en dat zorgde ervoor dat ze rustig bleef zitten, ook toen dat koekje eenmaal op was en ze haar duim pakte. Mooi! Ze zat op mijn en later op Ms schoot, want ik wist dat ze nooit zelf op een stoel zou blijven zitten. Er waren trouwens zitverhogers voor kleine kindjes die wel een eigen stoel wilden.

pathe3

Op een gegeven moment wilde Lise ‘lololo’, ofwel lopen en ben ik even met haar de zaal uit gegaan. Ze rende even heen en weer en toen gingen we weer terug. Inmiddels was er een aflevering van ‘Paw Patrol’ begonnen. Vond ik zelf niet zo, maar Lise vond die hondjes en poesjes wel interessant. Ze kreeg het tweede koekje en was weer even zoet, dit keer bij papa. Na nog eens een kwartier had ze het weer gezien en ging even met papa de zaal uit. Ik merkte dat meer kindjes het op een gegeven moment wel welletjes vonden. Ze is nog even terug geweest, maar tien minuten voor het einde hielden we het voor gezien. Het was immers ook bijna tijd voor haar slaapje.

Buiten de zaal kreeg Lise een heus filmdiploma uitgereikt en ook nog eens twee kleurplaten, een sleutelhanger en stickers van Dora. Een leuk extraatje wat mij betreft!

pathe6

pathe5

Los van het feit dat Lise nog iets te klein is voor dit uitje, vind ik toch dat ze het heel goed gedaan heeft! Voor kinderen vanaf 3 jaar vind ik het zeker een leuk uitstapje. Tickets kosten 8 euro, waar je dus voor de kinderen ook popcorn, een drankje, snoepjes en na afloop een diploma, kleurplaat en kleinigheidje voor krijgt. Voor de ouders zit de thee/koffie met iets lekkers bij de prijs inbegrepen. Meer info over Kleuterbios vind je hier.

Ga jij weleens met je kind(eren) naar de bioscoop?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Pathé.

9 Comments

 • Reply Nanka 13 april 2015 at 07:30

  Leuk om te lezen! Jullie ervaring is redelijk gelijk aan die van ons, alleen Lily kan iets langer stilzitten omdat ze iets ouder is.

 • Reply marjon 13 april 2015 at 09:53

  Dat klinkt leuk een kleuterbios! Leuk dat jullie het mochten uit proberen. Zou dus ideaal zijn voor onze dochter van 4. Maar losse filmpjes dus? Dat is wel jammer dat het geen ‘film’ is.

 • Reply iooon 13 april 2015 at 11:36

  Die van ons is natuurlijk giga te jong maar lijkt me wel leuk ‘later’. Hoewel ik niet goed weet of ik tegen zoveel kinderen bij elkaar kan. 😉

 • Reply angelique 13 april 2015 at 18:20

  Super leuk! Dit ga ik dus eens met mijn zoontje uitproberen

 • Reply janske 13 april 2015 at 21:00

  wat leuk zeg…ze kijken dus korte filmpjes en niet een hele film?

  • Reply Monique 20 april 2015 at 22:36

   Klopt ja! In dit geval 3 afleveringen van een Nickelodeon serie (o.a. Dora).

 • Reply Odile 14 april 2015 at 10:53

  Leuk idee! Dit ga ik onthouden voor over een tijdje.

 • Reply Simovic-Vuceljic Natasa 15 april 2015 at 13:47

  Wat een leuk initiatief! 🙂 Liefs! x

 • Reply Nicole 17 april 2015 at 12:32

  Slim om korte filmpjes te doen, kinderen kunnen vaak nog niet 1,5 uur hun concentratie bij een film houden!

  Voor Fay vind ik het nog veel te vroeg om zoiets te doen, maar inderdaad misschien als ze straks een jaar of 4 is!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.