ER OP UIT OUDERSCHAP SHOPPEN VRIJE TIJD

Vakantievoorbereidingen #1 – Campingbedje

19 januari 2015

campingbedje3

Ik weet het, het nieuwe jaar is pas net begonnen. Toch hebben wij al een paar belangrijke stappen gemaakt als het gaat om de komende zomervakantie. Meteen na nieuwjaar begon het bij mij namelijk al te kriebelen. Waar zullen we heen gaan? Wanneer? En hoe?

Eigenlijk stond al vast dat we net als vorig jaar binnen Nederland zouden blijven. Ik hoef niet per se naar het buitenland om er echt even uit te zijn en onze vakantie vorig jaar beviel ons zo enorm goed, dat we zoiets dit jaar weer heel graag wilden. Wel wilden we graag wat langer weg. Vorig jaar hadden we maar een weekje. Ook omdat we niet wisten hoe het met Lise zou gaan, besloten we daar toen voor te kiezen. We zijn inmiddels weer wat maandjes verder en besloten dat we dit jaar graag twee weken weg wilden.

De perfecte camping

Wie mij een beetje kent, weet dat ik gek ben op Zeeland en eigenlijk begon daar ook meteen onze zoektocht. Waar we eerder nooit heel veel eisen hadden aan een camping, wilden we nu natuurlijk wel iets kindvriendelijks. Tot mijn grote verbazing was er in de maand juni al best veel volgeboekt! Waarschijnlijk waren veel mensen die buiten de schoolvakanties kunnen boeken nog vroeger met boeken dan ik.

Na een aantal vakantieparken bekeken te hebben die eerst geweldig leken, maar bij nader inzien het toch net niet waren, kwam daar de perfecte camping voorbij. Op het eiland Walcheren, aan zee en dichtbij leuke plaatsen als Middelburg en Vlissingen. Ideaal! Ze hebben er zelfs speciale chalets voor gezinnen met kinderen. Helaas waren die allemaal al volgeboekt in de periode dat wij graag wilden gaan. Omdat de camping verder wel aan al onze wensen voldoet, besloten we voor een ‘normaal’ huisje te kiezen. Weliswaar zonder kinderbed en -stoel, maar wel met twee slaapkamers.

Campingbedje

Een kinderbed kun je huren, maar je kunt natuurlijk ook zelf een campingbedje meenemen. Al langer wilde ik er een aanschaffen, maar eerder is het nooit nodig geweest. Toen ik bij Babyhuys de mogelijkheid kreeg er eentje te bestellen, leek me dat perfect met het oog op onze vakantie. M had wat research gedaan en kwam uit bij de Koelstra Travelsleeper T5. Gelukkig hadden ze die! We konden kiezen uit een aantal leuke kleurtjes, maar wij besloten (lekker veilig) voor grijs te gaan.

campingbedje4

Een dag nadat we de bestelling plaatsten, hadden we het bedje al in huis. Super service! We hebben het meteen opgezet en weer ingeklapt en ik ben er nu al helemaal blij mee. Ingeklapt is hij super compact. Wat in ons geval echt een vereiste is, aangezien we een auto hebben met niet al teveel laadruimte.

Het campingbedje opzetten is ook niet moeilijk. Dat baseer ik op het feit dat het zelfs mij in één keer gelukt is. Al kostte het me wel behoorlijk wat kracht om de zijkanten ‘vast te zetten’. Het resultaat is een super stevig bedje waar Lise op vakantie (hopelijk) heerlijk in kan slapen.

campingbedje1

campingbedje2

Het campingbedje heeft een standaard ‘matrasje’ dat heel dun is en, als je het mij vraagt, ook nogal hard. Daarom hebben we los nog het bijpassende dikkere matrasje gekocht. Dat ligt toch net wat comfortabeler voor ons meisje. We zijn ook van plan zelf een kinderstoel mee te nemen. Waarschijnlijk wordt dit de welbekende simpele Ikea-stoel, maar die moeten we nog aanschaffen.

Dit was deel 1 in de serie vakantievoorbereidingen. In de aanloop naar de vakantie zal ik vast nog meer updates geven.

Ik ben echt blij dat we al geboekt hebben. De voorpret is immers bijna net zo leuk als de vakantie zelf! Heb jij al vakantieplannen voor komende zomer?

Het product in dit artikel heb ik opgestuurd gekregen.

5 Comments

 • Reply Seline 19 januari 2015 at 08:22

  Oh vakantievoorbereidingen zijn heerlijk! Het campingbedje ziet er goed uit! Wij moeten er ook nog 1 (of eigenlijk 2 natuurlijk) ik kijk uit naar je vakantie updates!

 • Reply Joyce 19 januari 2015 at 08:38

  Nee we hebben nog geen vakantieplannen. Wel hebben we verschillende campingbedjes. Er ligt er standaard 1 in de auto. En sowieso ligt Luuk regelmatig in een campingbedje bij mijn moeder 🙂 Idd wel met een extra matrasje erin. Wel zo makkelijk!

  En voor de gastouderopvang zijn de campingbedjes ook erg handig. Dan hoef ik onze weinige extra ruimte niet in te leveren voor vaste bedjes 🙂

 • Reply Silke 19 januari 2015 at 09:13

  Hier is de vakantie ook geboekt. Drie keer een weekje center parcs. (Wij zijn center parcs verslaafden.)

  Wij hebben trouwens hetzelfde campingbedje. Heel tevreden van. Wel met extra matrasje zoals jij gedaan hebt!

 • Reply Minke 19 januari 2015 at 13:39

  Lijkt me super handig om een campingbedje te hebben. Mijn ouders hebben er 1 en die lenen wij als we op vakantie gaan. Gewoon om financiele overwegingen. Bij mij ouders hebben we hem ook wel eens als box gebruikt, ook heel handig. Een makkelijk op te ruimen box en je kindje kan gewoon veilig spelen.

 • Reply Sharon 19 januari 2015 at 16:00

  Ik ga dit jaar toch naar het buitenland met ons meisje. Ze is dan 11 maanden en we vliegen voor 9 dagen naar het zonnige turkije zoooov veel zin in ook! Maar zeker heel spannend. Denk dat je toch wat zekerder bent als je in Nederland blijft of dat lijkt maar zo 😉

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.