ER OP UIT VAKANTIEPARK

Even lekker weg – onze midweek bij RCN De Flaasbloem

2 juli 2021

De kinderen hebben in juni altijd een ‘lesvrije week’, die wij trouwens gewoon vakantie noemen. Het ideale moment om er een midweek tussenuit te gaan. Ik boekte voor ons drietjes en mijn ouders een huisje op vakantiepark RCN De Flaasbloem in het Brabantse Chaam, schuin onder Breda en Tilburg en vlakbij de Belgische grens. Maandag aan het eind van de ochtend zijn we klaar voor vertrek!

Wie goed oplet weet dat ik rond mijn verjaardag in maart al een weekend in dit park doorbracht. Toen kwamen de kinderen met M een dagje langs en vonden ze het maar oneerlijk dat zij niet mochten blijven slapen. Dit keer hebben ze dat geluk wel. We verblijven in een Finse waterlodge aan de rand van het grote zwemmeer. Ik hou van water en had in maart al gezien dat deze huisjes op een hele mooie plek staan. Vlakbij de bosrand, met een prachtig uitzicht over het water en de naastgelegen weilanden. Als we het huisje binnenkomen moet Quinn meteen de tv en muziekinstallatie checken…

Het huisje heeft twee slaapkamers op de begane grond en een soort zolderkamertje waar nog twee bedden staan. De trap er naartoe is alleen erg steil, dus dat vind ik voor Quinn nog wat gevaarlijk. Uiteindelijk besluiten we dat hij een kamer beneden krijgt en ik bij Lise op het zoldertje slaap. Dat vindt ze fantastisch!

De huisjes liggen dus direct aan het meer en voor het huisje is volop zand en water waar de kinderen mee kunnen spelen. Een groot succes, ook al valt het weer helaas wat tegen.

Het Nederlands elftal moet voetballen en dus zitten we ’s avonds in oranje kleding voor de buis!

Op het park is een klein binnenzwembad waar je onbeperkt gebruik van mag maken. Het is een zwembad zonder toezicht, dus je moet als ouder je kroost wel goed in de gaten houden. Omdat het geen officiële schoolvakantieweek is, is het heerlijk rustig en we genieten allemaal van het zwemmen. Lise kan eindelijk laten zien wat ze allemaal geleerd heeft op zwemles en voor Quinn is het weer een goede oefening in watervrij worden. Als het goed is start hij volgend voorjaar met zwemles.

Vakantie is ook… niks doen. Zoals je ziet is ook dat gelukt. Even lekker hangen voor de tv of met een boekje. Heerlijk hoor.

Woensdagmiddag is M altijd vrij. Hij komt even langs om de kinderen te zien en met z’n allen gaan we naar de Steengroeve om te spelen in de speeltuin, een stukje van het kabouterpad te lopen in het bos en we sluiten af met een lekkere pannenkoek!

Op het park is ook een kleine kinderboerderij met wat diertjes. Het ligt aan de andere kant van het meer, dus de kinderen mogen er van mij op de step zelf naartoe.

Aan het zwemmeer ligt ’t Smokkelstrand. Een strandje waar je bij mooi weer je handdoek kunt uitspreiden en waar de kinderen kunnen spelen met zand en water. Ook is er een grote speeltuin waar ze zich uit kunnen leven. Het is nog altijd geen (buiten)zwemweer, maar spelen kan altijd! Hier gezellig met z’n drietjes op de familieschommel. Op de achtergrond zie je de huisjes waar we zitten.

Nog even wat foto’s van de binnenkant van het huisje. De houtkachel hebben we niet gebruikt, maar dat lijkt me wel erg leuk. Vooral de bedden, de ruime eettafel en keuken met vaatwasser bevallen me goed. En de bank en stoelen zitten heerlijk. Dat is in vakantiehuisjes weleens anders.

Van die mooie veranda hebben we maar weinig gebruik kunnen maken helaas, omdat het vaak toch wat fris waait. Maar wie weet komen we nog eens terug en is het dan mooier weer. We hebben er dit keer in elk geval niet minder om genoten!

(Voor het geval je het je afvraagt: dit is geen gesponsorde post. Ik heb dit huisje gewoon zelf geboekt en betaald 🙂 )

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.