ER OP UIT

Uittip: Lichtjesroute Eindhoven

8 oktober 2015

lichtjesroute1

Al zolang ik me kan herinneren zijn de straten in Eindhoven in de herfst versierd met gekleurde lampjes. Op een vaste route hangen aan lantaarnpalen raamwerken met mooie lichtcreaties. Langs de weg staan op verschillende plaatsen grotere lichtkunstwerken, opgebouwd uit kleine lampjes. De Lichtjesroute is enorm leuk om met kinderen te rijden, met de auto of op de fiets!

Geschiedenis Lichtjesroute Eindhoven

Met de Lichtjesroute wordt de bevrijding van Eindhoven op 18 september 1944 herdacht. In veel van de kunstwerken zie je dit terug, doordat ze symbool staan voor herdenking en vrijheid (bijvoorbeeld een fakkel, of een grote ‘V’ bestaande uit de kleuren van de Nederlandse vlag). Maar ook veel dieren en andere herkenbare symbolen zijn vertegenwoordigd. Zelfs Nijntje schittert al jaren op de route.

Fiets of auto

Veel mensen pakken de auto om de in totaal 20 km lange route helemaal te rijden. Er zijn een aantal rustplaatsen gecreëerd waar je even uit de auto kunt. In stadsdeel Woensel bevindt zich bijvoorbeeld een grote vijver waar van alles te zien is. Maar ook met de fiets is het leuk om (een deel van) de route te rijden.

Omdat het rond deze tijd van het jaar pas donker is als Lise zo’n beetje naar bed moet, besloten wij de fiets te pakken. Als we haar in de auto hadden gezet, zou ze waarschijnlijk in no time in slaap zijn gevallen. We besloten een klein stukje van de route te fietsen, om even te kijken hoe het zou gaan.

IMG_5500

En of het een succes was! Lise had Nijntje al meteen in de smiezen, wist de aap en de papegaai moeiteloos te benoemen en heeft meerdere keren ‘mooooi’ geroepen. Zo leuk! We hebben nog maar een klein stukje van de route gehad, dus willen het liefst binnenkort nog eens met de auto naar die grote vijver rijden. In de hoop dat ze dan niet in slaap valt, haha!

IMG_5505

De Lichtjesroute vindt elk jaar plaats van 18 september tot en met de tweede zondag van oktober. Meer informatie vind je op de website en Facebookpagina.

Had jij al eens van de Lichtjesroute gehoord? Of heb je ‘m misschien al eens gereden?

Misschien vind je dit ook leuk:

6 Reacties

 • Reactie Puck 8 oktober 2015 at 10:36

  Hij is nog maar een paar dagen he! Dus je moet opschieten als je nog een keer wilt.
  Ik wil wel gaan, maar op de fiets gaan we niet redden, dat is te ver. En met de auto valt ze waarschijnlijk inderdaad meteen in slaap. Misschien alleen de eendjesvijver. Die is toch vaak het mooiste.

  • Reactie Monique 8 oktober 2015 at 15:52

   Daar heb je helemaal gelijk in ja. Ik vrees dat wij het niet meer gaan redden om nog te gaan dit jaar. Gelukkig is het een jaarlijks terugkerend evenement 🙂 De eendjesvijver is inderdaad erg mooi. Veel plezier als jullie nog gaan!

 • Reactie Fleur Sophia 8 oktober 2015 at 16:10

  Oh wauw, wat ziet dat er gezellig en knus uit! Helaas is Eindhoven alleen een beetje ver weg voor mij..

 • Reactie Magalie 8 oktober 2015 at 20:01

  Leuk! Heb nooit geweten waarom dit wedt georganiseerd. 👍 we zullen de volgende keer ook eens gaan kijken, die van ons gaat net nog te vroeg naar bed😕 . Volgend jaar opzoek naar Nijntje 😄

  • Reactie Magalie 8 oktober 2015 at 20:03

   Werd moest het zijn natuurlijk ☺️

 • Reactie Maud 8 oktober 2015 at 21:43

  Wat gaaf! Wel jammer dat Sittard dan nét te ver weg zal zijn om het bijv. eens met de trein te doen…

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.