ER OP UIT

Uittip: Lepeltje Lepeltje Eindhoven

1 september 2018

De zomer duurt nog maar drie weken en daarmee loopt ook het festivalseizoen langzaam maar zeker ten einde. Maar dit weekend staat er in Eindhoven toch nog een heel tof festival op de agenda. En het is nog gratis ook. Ik heb het over ‘Lepeltje Lepeltje’. Van vrijdag 31 augustus tot en met zondag 2 september kun je een kijkje komen nemen op dit kindvriendelijke festival.

Lepeltje Lepeltje bestaat dit jaar vijf jaar en wordt in Eindhoven voor de derde keer georganiseerd in het Anne Frankplantsoen. Je vindt er onder andere diverse mobiele keukens, een breed muzikaal programma en een mooie-dingen-markt.

Met een zeer gevarieerde ‘food line up’ is er voor elk wat wils. Zelf moest ik wel lachen om de foodtruck ‘MILF’, waarbij de letters niets te maken hebben met knappe moeders maar staan voor ‘Man I Love Fish!’. De mooie bieren bar klinkt mij ook als muziek in de oren. Ik heb al wat dingen gepland staan dit weekend, maar ik ga toch zeker proberen tussen de bedrijven door even een kijkje te komen nemen.

Lepeltje Lepeltje Eindhoven voor kinderen

Voor de kinderen is er een speciaal kinderprogramma dat is gevuld met workshops, optredens van muzikanten en theatermakers en knutselopdrachten die je kids tot 19:00 zoet houden. Een kleine greep uit het complete programma: knutselen, schminken, zelf pizza maken en bord- en kaartspellen.

Dit artikel is trouwens niet gesponsord, maar schrijf ik omdat ik enthousiast ben over dit soort evenementen die gratis te bezoeken zijn en bovendien leuk voor het hele gezin. Kom je niet uit (de buurt van) Eindhoven? Lepeltje Lepeltje is er ook in Zwolle, Utrecht, Breda, Apeldoorn, Amersfoort en Dordrecht. Kijk voor de precieze data en locaties op de website. Behalve Eindhoven zijn alle locaties in 2018 al aan bod geweest, maar in 2019 is Lepeltje Lepeltje gewoon weer terug!

Wanneer: vrijdag 31 augustus t/m zondag 2 september
Waar: Anne Frankplantsoen Eindhoven
Toegang: gratis

Bezoek jij graag (kindvriendelijke) festivals? En ben je weleens bij Lepeltje Lepeltje geweest?

2 Comments

 • Reply Nicole 1 september 2018 at 06:35

  Als je er naar toe gaat… Er staat ook 1 super leuk kraampje bij met handgemaakte kinderkleding! Tinge heet dat! 😉 En het is heus niet zo dat dit toevallig mijn zus is ofzo hoor en dat ik dus echt knetter trots op haar ben dat ze daar staat en dit doet 😉😜

  • Reply Monique 1 september 2018 at 22:56

   Ik ben geweest! Helaas niet zo lang en heb niet alle kramen gezien. Maar wat tof dat je zus er staat! En terecht dat je trots bent!! Hopelijk heeft ze een succesvol weekend 🙂

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.