ER OP UIT

Uittip Eindhoven: Appelplukdagen in de Philips Fruittuin

20 september 2018

appelplukdagen

Op het moment dat de zomer overgaat in de herfst is het tijd om appels en peren te plukken. Bij de Philips Fruittuin in Eindhoven kun je dit zelf doen tijdens de Appelplukdagen. Een leuk uitje voor het hele gezin! Wij gingen afgelopen zaterdag met z’n viertjes en dat was een groot succes!

Wat is de bedoeling?

Bij aankomst krijg je een gratis stoffen tas aangereikt. Je kunt er ook voor kiezen een eigen tas mee te nemen, of bijvoorbeeld een trolley of grote doos als je van plan bent veel appels (of peren) te gaan plukken. Wij hielden het bij de stoffen tas.

Vervolgens loop je de boomgaard in en kun je zelf de appels van de boom plukken en in de tas stoppen. De kinderen vonden dit erg leuk om te doen! Er staan verschillende appelsoorten. Je mag zelf kiezen welke soort je meeneemt en je kunt ze ook gewoon door elkaar in de tas stoppen want er geldt uiteindelijk één kiloprijs. Naast appels kun je dus ook peren gaan plukken. Daarvoor moet je een stukje verder doorlopen.

Wat ik er zo heerlijk aan vond is dat er een fijn sfeertje heerst. Er niet raar wordt gekeken als je onderweg besluit een appeltje lekker op te peuzelen en er her en der vrijwilligers staan die je altijd willen helpen en waarvan er eentje zelfs appels in stukjes stond te snijden voor de kinderen.

Ben je uitgeplukt, dan kun je naar de kassa. Daar wordt de tas met appels (en/of peren) gewogen en kun je afrekenen. Dit kan zowel met pin als contant. Heb je nog geen zin om naar huis te gaan dan kun je plaatsnemen in Pannenkoekenhuis De Proeftuin voor een lekkere pannenkoek of een ander hapje of drankje. En hebben je kinderen nog energie over dan kunnen ze die kwijt in de naastgelegen speeltuin.

Wanneer?

Wie dit jaar nog naar de Appelplukdagen wil gaan heeft nog maar één kans. Namelijk op zaterdag 22 september tussen 10:00 en 16:00 uur. Gaat dat niet lukken, dan heb je volgend jaar weer nieuwe kansen. Vaak duren de plukdagen zo’n drie weken en kun je op drie zaterdagen en twee of drie woensdagmiddagen appels en peren komen plukken. Ik zal mijn best doen het volgend jaar wat eerder aan te kondigen!

Ben jij weleens naar de Appelplukdagen (hier of ergens anders in het land) geweest?

Misschien vind je dit ook leuk:

Geen Reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.