ER OP UIT

Uittip Eindhoven: Appelplukdagen in de Philips Fruittuin

2 september 2019

appelplukdagen

Op het moment dat de zomer langzaamaan overgaat in de herfst is het tijd om appels en peren te plukken. Bij de Philips Fruittuin in Eindhoven kun je dit zelf doen tijdens de Appelplukdagen. Een leuk uitje voor het hele gezin! Wij gaan als het lukt elk jaar een dagje appels of peren plukken. Dit jaar zijn we nog niet geweest, maar dat zijn we nog wel van plan!

Appelplukdagen in de Philips Fruittuin – wat is de bedoeling?

Bij aankomst krijg je een gratis stoffen tas aangereikt. Je kunt er ook voor kiezen een eigen tas mee te nemen, of bijvoorbeeld een trolley of grote doos als je van plan bent veel appels (of peren) te gaan plukken. Wij hielden het vorig jaar bij de stoffen tas.

Vervolgens loop je zelf de boomgaard in en kun je zelf de appels van de boom plukken en in de tas stoppen. De kinderen vinden dit erg leuk om te doen! Er staan verschillende appelsoorten. Je mag zelf kiezen welke soort je meeneemt en je kunt ze ook gewoon door elkaar in de tas stoppen want er geldt uiteindelijk één kiloprijs. Lekker makkelijk! Naast appels kun je dus ook peren gaan plukken. Daarvoor moet je een stukje verder doorlopen.

Wat ik er zo heerlijk aan vond is dat er een fijn sfeertje heerst. Er wordt ook niet raar van opgekeken als je onderweg besluit een appeltje lekker op te peuzelen. Er staan her en der vrijwilligers die je altijd willen helpen, waarvan er eentje zelfs appels in stukjes stond te snijden voor de kinderen.

Ben je uitgeplukt, dan kun je naar de kassa. Daar wordt de tas met appels (en/of peren) gewogen en kun je afrekenen. Dit kan zowel met pin als contant. Heb je nog geen zin om naar huis te gaan dan kun je plaatsnemen in Pannenkoekenhuis De Proeftuin voor een lekkere pannenkoek of een ander hapje of drankje. En hebben je kinderen nog energie over dan kunnen ze die kwijt in de naastgelegen speeltuin.

Waar en wanneer?

Lijkt het je leuk om dit jaar naar de Appelplukdagen in de Philips Fruittuin te gaan? Dan ben je op zaterdag 7 en 14 september tussen 10:00 en 16:00 uur en op woensdag 4, 11 en 18 september tussen 13:00 en 16:00 uur van harte welkom! Je bereikt de Philips Fruittuin via de Achtseweg Zuid. Dat is de weg die parallel aan het spoor loopt.

Ben jij weleens naar de Appelplukdagen (hier of ergens anders in het land) geweest?

appelplukdagen philips fruittuin

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.