ER OP UIT PRETPARK

Uittip: DippieDoe Best bij Eindhoven

4 augustus 2021

Na het vele thuiszitten van de afgelopen tijd vind ik het zo fijn dat we inmiddels weer lekker dagjes weg kunnen. We gaan deze zomer maar een week echt ‘op vakantie’ dus dan is het leuk om de overige weken wat losse uitjes te plannen. Naar het bos, het strand, een speeltuin, of een pretpark bijvoorbeeld. DippieDoe nodigde ons uit voor een dagje plezier. Een paar weken geleden was het zover en reed ik met de kinderen en mijn ouders naar Best. Vandaag is het tijd voor het verslag van deze leuke dag!

DippieDoe – speelplezier binnen én buiten

DippieDoe bestaat uit een binnengedeelte: de binnenhaven, en een buitengedeelte: de buitenhaven. Het park is gericht op kinderen tot en met 12 jaar, is compact van opzet en goed te bereiken met de auto. Bij binnenkomst zijn de kinderen bijna niet te houden, want ze zien onder andere een enorm klimrek en een draaimolen. Voor ik goed en wel bij de kassa weg ben, zijn ze er al vandoor. Schoentjes uit en gaan met die banaan.

DippieDoe binnenhaven

In de binnenhaven vind je naast een enorm klimrek, de ‘klauter kajuit’, een speeltuintje voor de allerkleinsten genaamd de ‘dreumes baai’, een ballenbak, draaimolen, stormtoren en de ‘grote golf’: een superlange glijbaan waarop je met een matje naar beneden suist. Dit blijkt al snel een van Lise’s favoriete attracties en ik moet het ontgelden, want samen glijden is natuurlijk veeeel leuker dan alleen…

DippieDoe buitenhaven

Ben je binnen uitgespeeld dan is er nog een hele buitenhaven om te ontdekken. De attracties die je er vindt zijn geopend als de weersomstandigheden het toelaten. Gelukkig zijn wij er op een stralende dag en is alles in bedrijf. Quinn roept meteen dat hij in de achtbaan wil. Dat is zijn eerste keer en omdat ik niet wil dat hij zich bedenkt gaan we meteen in de rij staan.

Het achtbaantje vooraan het park is geschikt voor de allerkleinsten (onder begeleiding) dus dit lijkt me een prima ‘instapmodel’. En als we eenmaal gaan zie ik hem aan een stuk door glunderen. Na drie rondjes staan we weer stil en roept hij: ‘ik wil nog een keer!’. Je begrijpt, dit ritje hebben we deze dag een aantal keer gemaakt. Maar o wat is het leuk om je kleuter zo te zien genieten.

Lise stevent direct af op de botsauto’s. Daar wil Quinn niet in. Helaas, want ik weet zeker dat hij dat ook te gek had gevonden. Het is een vrij warme dag, dus spelen in de volle zon in de speeltuin houden ze niet zo lang vol. Maar er is buiten in elk geval genoeg te klimmen en klauteren voor jong en oud. Ook is er een grote airtrampoline en kun je zelfs minigolfen. We zoeken voor een snelle lunch de schaduw op en gaan op het heetst van de dag weer even naar binnen om de draaimolen uit te proberen en nog een paar keer van de glijbaan naar beneden te glijden.

En dan is het natuurlijk tijd voor een welverdiend ijsje! Zowel binnen als buiten vind je diverse snackpoints waar je terecht kunt voor een drankje, een ijsje of een lekkere snack. Als de buitenhaven open is mag je buiten op de picknicktafels zelf meegebracht eten en drinken nuttigen. Is alleen de binnenhaven open, dan is het meebrengen van eigen eten of drinken niet toegestaan.

Gratis zwemmen bij Aquabest

Ik sluit af met een leuk extraatje, want deze zomer mag je met je DippieDoe dagticket dezelfde dag gratis naar het naastgelegen strandpark van Aquabest! Dat is echt ideaal. Omdat het zo’n warme dag is, zijn we na wat uurtjes pretpark wel toe aan wat verkoeling. Het enige wat je daarvoor moet doen is even langs de kassa lopen van DippieDoe voor een bewijsje en natuurlijk je zwemspullen niet vergeten! We halen de zwemspullen uit de auto en lopen zo het strand van Aquabest op. Ideaal! De kinderen vermaken zich prima met het zand en water terwijl wij in de schaduw van een grote boom neerstrijken en even genieten van de rust.

Ben jij weleens bij DippieDoe geweest?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.