DIERENTUIN ER OP UIT

Uittip: Dierenpark BestZOO

26 mei 2023
Twee kinderen, een jongen en een meisje, voor de ingang van dierenpark BestZOO.

Eigenlijk dacht ik dat ik alle kindvriendelijke plekjes in de buurt wel zo’n beetje had bezocht in de bijna tien jaar (kuch) dat ik moeder ben. Hoe het dan kan dat ik nog nooit geweest was in een dierenpark dat op nog geen 20 minuten rijden van mijn huis ligt? Geen idee. Maar daar hebben we vorige week maar eens verandering in gebracht. We gingen een middag naar BestZOO! Een knus, kleinschalig dierenpark vlakbij Eindhoven met speeltuin en kinderboerderij.

BestZOO

Het parkeerterrein op 300 meter van de ingang van het park staat aardig vol, merk ik als we arriveren. Later zie ik dat er ook mensen van o.a. een pannenkoekenrestaurant op deze parkeerplaats parkeren. Dat verklaart de drukte, want in het dierenpark is het helemaal niet zo druk zo blijkt even later. Bij de ingang zien we een stel pelikanen op het hek zitten. Quinn is meteen onder de indruk en ik eigenlijk ook want ze zouden gewoon weg kunnen lopen (of vliegen?) maar doen dat dus blijkbaar niet. Het is een grappig welkomstcomité.

We kopen een kaartje bij de kassa en lopen dan het park in. Er is een logische wandelroute die je langs alle verblijven leidt. De kinderen krijgen een speurtocht mee waarop foto’s van dieren staan die ze kunnen aankruisen als ze ze hebben gevonden. Even later zien we een verzorger met een reptiel (ik vermoed een leguaan, maar ik heb niet goed opgelet) aan komen lopen. Kinderen mogen het beestje van dichtbij bekijken en zelfs voorzichtig aanraken. Dit soort extraatjes vind ik altijd erg leuk.

Onderweg zien we allerlei mooie dieren. Lise vindt de ringstaartmaki’s, de stokstaartjes en de sneeuwuil (uiteraard door haar fascinatie voor Harry Potter) het leukst. Quinn zijn favorieten zijn de apen, de panter en de zebramangoeste (door een boekje dat hij heeft waar ze in staan).

Je kunt bij alle dieren heel dichtbij komen en dat is gaaf! Je kunt ze zo echt goed bekijken namelijk. Vooral bij de roofdieren vind ik dat altijd heel indrukwekkend. Wel vind ik het jammer dat er – waarschijnlijk om die reden – bij sommige dieren grote hekken om het verblijf staan. Dat maakt het ook lastig om goede foto’s van de dieren te maken.

Kinderboerderij

Als je voorbij het eerste gedeelte bent, zie je aan de rechterkant ezels en geitjes lopen. Dat is de kinderboerderij! Je kan er via een poortje binnenlopen en de diertjes van dichtbij bekijken. Er zijn jonge geitjes, dus dat trekt de aandacht van veel kinderen en ook volwassenen. Ze laten zich graag aaien en daar maak ik dankbaar gebruik van. Zo schattig!

Speeltuin en terras

Als je dan nog iets verder doorloopt kom je eerst bij het verblijf van de stokstaartjes, die je van achter een raam kunt bekijken. Voor kinderen is er een soort gangetje gemaakt waar ze in kunnen kruipen en vanwaar ze achter het glas de beestjes kunnen zien rondrennen.

Daar weer achter is de speeltuin en het ruime terras waar je even kunt gaan zitten voor een lekker hapje en drankje. Er is een kiosk die in de weekenden en schoolvakanties open is. Daar kan je terecht voor o.a. warme en koude dranken, ijsjes, poffertjes, tosti, frietjes en snacks. Helemaal vooraan in het park, bij de kassa, is een paviljoen dat altijd geopend is en waar je ook iets te drinken en/of eten kunt bestellen van de kleine kaart.

De kinderen duiken direct de speeltuin in en ik neem even plaats op een stoel. De speeltuin is niet zo groot, maar voor even vermaken Lise en Quinn zich er prima. Vooral de trampolines en kabelbaan zijn favoriet. Ik heb zelf zin in koffie en de kinderen willen graag een ijsje. Als we dat op hebben vervolgen we onze tocht door het park.

Helemaal achterin vind je de wombats. Ik wist het niet, maar heb gehoord dat dit de enige dierentuin (in Nederland) waar je wombats kunt zien. Best (pun intended) bijzonder dus! Het vrouwtje heeft een kleintje dat onderaan haar buik hangt. Ze laat zich niet van heel dichtbij zien, maar komt toch even tevoorschijn.

Eindoordeel

Wij hebben ons ruim twee uur prima vermaakt bij BestZOO. Wel is alles buiten, dus met slecht weer lijkt het mij een minder geschikt uitje. Ook denk ik dat het leuk is als de kiosk achterin het park open is waardoor je halverwege je route even wat te drinken en eten kunt kopen. Maar je kan ook prima je eigen broodjes en drinken meebrengen natuurlijk. Ik kan me ook voorstellen dat je juist op een rustige dag meer van de dieren te zien krijgt. Heb je niet de hele dag de tijd en wil je niet teveel geld uitgeven aan een uitstapje, dan is dit wat mij betreft een perfecte keus. Wij komen in elk geval zeker nog eens terug!

Praktische informatie

Openingstijden mei t/m september: 9.30 – 17.00 uur
Openingstijden oktober t/m april: 10.00 – 17.00 uur
Let op: van 1 november tot 1 maart alleen geopend in de weekenden en schoolvakanties regio zuid
Tarieven: kinderen (3 t/m 11 jaar): € 11, volwassenen: € 13 (gratis voor kinderen t/m 2 jaar gratis)
Meer info: Bestzoo.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.